poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5918 .



Rubrica de sex la animale
personale [ ]
– Dr. Hanelle raspunde –

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Hanelle ]

2005-06-19  |     | 



Image hosted by Photobucket.com




Love at First Bite


Draga Hanelle,

Sunt o varietate de greiere cunoscut ca Cyphoderris strepitans, sau greierele arboricol de salvie. De curand am napârlit și am devenit adult. Încercând să mă familiarizez cu noul meu corp de mascul, am descoperit ca am niște dinți pe spate, lucru care mi se pare cel puțin curios. Aș vrea să îmi explici ce se întamplă, dacă poți.
Dornic De Explicații


Draga DDE,

Aci avem de a face cu o capcană. Ai auzit bine, una dintre acele capcane cu colți, folosite în trecut pentru vânatoare și chiar pentru prinderea braconierilor în Marea Britanie, în Sec. XVIII. Nu, chiar dacă pare, partea cu braconierii nu este deloc o glumă.
În zilele noastre, din fericire, capcanele cu colți sunt interzise prin lege, fie că este vorba de braconieri sau de creaturi îmblănite. În ceea ce vă privește ca specie, Mama Natură nu dă prea multă atenție acestor legi. Dinții care ți-au crescut de curand pe spate sunt o capcană pentru femele pofticioase. Si iată cum funcționează:

La greierii de salvie, este obiceiul speciei ca femela sa stea deasupra. Cand masculul iși arcuieste spatele spre a-și expune organele reproducatoare, dinții capcană prind abdomenul femelei, care este în acest mod imobilizată. Odata prinsă, partenera trebuie să faca sex cu tine, fie că doreste din suflet sau că nici n-ar putea să-i pese mai puțin. Aș putea concluziona că dându-ți dinți pe spate, natura ți-a semnat de fapt o licență de viol.

Acum de ce viol. E un cuvânt urât care ascunde o realitate și mai puțin estetică. Dar lumea în care traiești este la urma urmei abjectă. Femelele de Cyphoderris au la rândul lor prostul obicei de a se hrani cu sângele iubitului, sau mai degrabă cu hemolimfa lui. Probabil că până la ora actuala ai observat că pe lângă dinții de prins partenere, ți-a crescut pe spate și o pereche de aripi auxiliare, moi și cărnoase. Ca instrument de zbor sunt de-a dreptul inutile. Și atunci?

E mai bine să stai jos înainte de a citi urmarea raspunsului, draga DDE. Mă tem că au fost proiectate ca o gustare pentru femele, o mică recompensă materială pentru timpul petrecut pe spatele tău. În timpul partidei de sex, doamna greiere arboricol de salvie mușcă cu poftă din aripile tale și bea nesățioasă lichidul care țâșneste din răni. E o imagine oribilă, dar din relatările greierilor de sex feminin, se pare că le asigură o mare satisfacție. Firește, sângerarea încetează după un timp, mușcaturile drăgăstoase cicatrizează, dar aripoarele tale nu vor mai arăta niciodată la fel. Și culmea nerecunoștinței, femelele preferă masculi virgini, cu aripioare intacte. Dar de altfel, dacă stăm să ne gândim, cine ar vrea să bea sau măcar să muște după altcineva? Eu nu.

Revenind la subiect, ca sexe diferite, aveți, firește, aspirații diferite. Chiar cu virginitatea pierdută iremediabil, un mascul iși doreste cât mai multe ocazii de sex. În schimb, de cum îl văd, femelele îi sar în cârcă doar spre a verifica starea aripioarelor desert. Aici intervin dinții care fac obiectul întrebării tale. Fie ca partenerei îi place sau nu starea gustarii care o asteapta în spinarea ta, capcana își face datoria și o imobilizează pentru o aventură lucrativă.

Și chiar dacă e mult mai eficient să faci sex cu o femelă doritoare decât cu una care se zbate furioasă în ceafa ta, se pare că odată ce zilele virginității au apus, e singura ta opțiune. Actele sexuale benevole au o durată mai lunga și produc mai multi greierași. Dar natura e necruțătoare cu băieții de treabă. Sfatul doctorului este să te bucuri cât mai intens de prima ocazie, apoi să recurgi la forță ori de câte ori dorești să îți asiguri o descendență numeroasă.

Daca dorești să citești mai mult înainte să te apuci de treabă, iată câteva articole care te vor învăța tot ce ai nevoie să știi:

- Sakaluk, S.K., Bangert, P.J., Eggert, A.-K., Gack, C. and L.V. Swanson. 1995. The gin trap as a device facilitating coercive mating in sagebrush crickets. Proceedings of the Royal Society of London B, Biological Sciences 261: 65-71.
- Eggert, A.-K. and S.K. Sakaluk. 1994. Sexual cannibalism and its relation to male mating success in sagebrush crickets, Cyphoderris strepitans (Orthoptera: Haglidae). Animal Behaviour 47: 1171-1177.
- Luc F. Bussière, Andrew P. Clark, and Darryl T. Gwynne. Precopulatory choice for cues of material benefits in tree crickets, Behav. Ecol., Jan 2005; 16: 255 - 259.
- Scott K. Sakaluk, Mark T. H. Campbell, Andrew P. Clark, J. Chadwick Johnson, and Peter A. Keorpes. Hemolymph loss during nuptial feeding constrains male mating success in sagebrush crickets, Behav. Ecol., Sep 2004; 15: 845 - 849.


(Photo courtesy of McMaster University)


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!