poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2633 .



Tibetul concurează Marocul pentru cel mai sigur loc în caz că vine apocalipsa
personale [ ]
stiinta

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Crezantema ]

2009-11-19  |     | 



Gândul
Tibetul concurează Marocul pentru cel mai sigur loc în caz că vine apocalipsa
19-11-2009
1 decembrie 2012. Ziua de care ni se spune că trebuie să ne fie frică, pentru că lumea, așa cum o știm noi, se va sfârși. Nevoia de a încerca să te protejezi ni se induce și se creează astfel un instrument excelent de marketing, prin care ni se pot vinde produse variate, de la filme și cărți la bilete pentru petrecerea de “despărțire” dinainte de apocalipsă. In loc să caute case, tinerii căsătoriți vor dori locuri in cazemate și, la extrema ieftină a acestui curent vor apărea brelocurile și magneții de frigider inscripționați cu anul fatidic, 2012.

Oameni din toată lumea se imbulzesc in sălile de cinematografe să vadă cum se va sfârși lumea peste 3 ani. Chiar in momentul in care citiți acest articol, unii dintre noi țin pumnii strânși să nu se termine biletele inainte să ajungă la casă. Toate cinematografele au alocat cele mai mari săli și cele mai accesibile ore pentru filmul care a stârnit atâta curiozitate. Deznodământul filmului este unul clar: cei care supraviețuiesc naturii dezlănțuite vor popula prima oară Africa, unde se vor forma cei mai înalți munți. Filmul proiectează, cu alte cuvinte, noua superputere in continentul cel mai sărac in prezent. Dar filmul “2012” nu este singurul care speculează aceste teorii apărute in ultima vreme despre sârșitul lumii. Diverse lucrări, așa-zise științifice, confirmă aceeași teorie, incercând să ofere soluții de supraviețuire. Astfel, sunt analizate toate zonele de pe Pământ. Conform acestor teorii, ne aflăm pe continentul care va avea chiar mai mult de suferit decât America, continent care va deveni noul Pol Nord in cazul unei schimbări a polarizării Pământului. Atât America, cât și Europa sunt cele mai nefericite locuri in care ne-am putea afla, din cauza numeroaselor centrale nucleare, ce vor da naștere la adevărate dezastre atomice. Nici Australia nu stă mai bine in cadrul teoriilor nou-formate. Valuri de 2 kilometri inălțime ar depopula acest continent, care ar deveni Polul Sud. Dar care sunt locurile in care am putea supravietui apocalipsei? Se pare că munții ar fi singurul loc sigur. Este vorba despre zonele muntoase din Africa, in special in zona Marocului și Etiopiei. De asemenea, lanțurile muntoase din China ar putea adăposti și ele o parte din supraviețuitori.

Oferta speciala: Petrecere de ajun de apocalipsă in Marele Canion

Nimic nu e mai eficient in vânzarea unui produs decât o sperietură zdravănă a potențialilor clienți. Același lucru se spune și despre vaccinul pandemic și a tot fost folosit cu succes in reclame. Sperietura a fost lansată. Oamenii sunt deja alarmați. Nu mai ramane decât să introducem marfa spre vânzare. Iar aceasta nu intârzie să apară. “Doomsday Party”este o petrecere in ajun de apocalipsă. Se pare ca cei care iau acest eveniment ca un simplu Halloween nu au intârziat să apară. Astfel, petrecerea specială este anunțată pe rețelele sociale pe internet. Se pare că se va organiza in Marele Canion, ceea ce inseamnă că organizatorii se așteaptă să convingă pe multă lume să participe la această petrecere. Până acum, grupul de pe Facebook nu are decât 43 de membri, dar in trei ani, are destul timp să strângă mai mulți viitori clienți. Mai sunt și alte metode de a face bani din apocalipsă. Un american vinde locuri in cazemata pe care o construiește in Africa, loc in care clienții sunt asigurați că vor supraviețui apocalipsei.

Un arheolog canadian demontează teoria profeției maiașe

Profeția apocalipsei iși are originile intr-un monument gravat antic găsit in Yucatan, regiune care a fost populată de maiași in anul 900 i.Hr. Conform traducerii gravurilor de pe acest monument, pe 21 decembrie 2012, la ora 11.11 a.m. se marchează completarea ciclului de 5.125 de ani al calendarului antic maiaș, iar inchiderea acestui ciclu ar reprezenta sfârșitul lumii și startul unui nou ciclu. Numai că arheologul canadian Kathryn Reese-Taylor de la Universitatea din Calgary susține că nu este vorba despre o profeție a sfârșitului lumii și că a fost interpretată greșit, voit sau nu. Textul spune pur și simplu că ceea ce se va intâmpla pe 21 decembrie 2012 este ceva ce s-a intâmplat și inainte, că este ciclic, dar nu se menționează despre ce anume este vorba. In plus, există texte maiașe care se referă la date ulterioare acesteia, ceea ce este un alt argument solid impotriva profeției apocalipsei.
Florin Pupăză
* * *
Unde să te ascunzi din fața morții când ușa către partea vieții vezi că se închide? Ce înșelătoare este viața, cine ar fi crezut? Suficient să te lovești de o asemenea întâmplare, și înțelegi că viața se aseamănă cu un labirint, care ți-a impus ani dearândul numai suferințe și care învârtindu-te ani dearândul, acum cazi amețit. Iată, acum, toate realizările vieții le socotesti o nimica pe lângă sănătatea ta, pe lângă dorința de a trăi.
Da, dorința de a trăi! De a trăi oriunde : buncăre, cazemate, în munții din China, Africa, Etiopia, Maroc, etc.. Pornești într-acolo numai să găsești o cale de supraviețuire. Ce amăgire!...
Iată, câtă rătăcire aduc aceste false teorii științifice! Chiar și aceste profeții maiașe, ce sperietură zguduitoare aduce la nivel mondial.
Mesajele Domnului nostru Iisus Hristos, din conținutul cărții pe care am scris-o nu de mult, iată, ne aduce speranța vie , că abia aici atingem farmecul unei vieți adevărate, pline de încântare, chiar nespusa fericire din nemărginitele frumuseți și bucurii ale Cerului :
“Să ne bucurăm și să ne veselim și să-I dăm slavă, căci a venit nunta Mielului și mireasa Lui s-a pregătit,
Și i s-a dat ei să se înveșmânteze cu vison curat, luminos, căci visonul sunt faptele cele drepte ale sfinților.
Și mi-a zis: Scrie: Fericiți cei chemați la cina nunții Mielului! Și mi-a zis: Acestea sunt adevăratele cuvinte ale lui Dumnezeu.”( Apoc. Cap.19)
Și totuși, oamenii au dat-o S.F.
Un sâmbure de adevăr există și în aceste profeții maiașe, corespunde cu Mesajul lui Dumnezeu, ”Voi face Pământ nou și lume nouă”zice Domnul, dar, numai Dumnezeu știe ziua și anul și chiar ceasul. Noi, care-i cunoaștem glasul Păstorului să priveghem, că “nu știm la care ceas din zi sau din noapte, va veni furul”. Important este, că ne-a dat șansa să ne smerim, întorcându-ne de la păcate și nu numai, putem înțelege, că nici în buncăre sau alte teorii de supraviețuire nu vom moșteni acest Pământ. Pământul va fi distrus definitiv.
In carte veți găsi și alte mari Taine Dumnezeiești! Vă îndemn dați crezare celor scrise în conținutul ei, și nu veți rătăci prin Munții Himalaei sau înghețurile de la Polul Nord, Sud, ci veți rămâne, “Fericiții de la masa Dulcelui nostru Mire al Cerului”.
Așa să ne ajute Dumnezeu!

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!