poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2421 .



Pagină din jurnalul lui Arcibald
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2010-11-23  |     | 



Arcibald își face tot ce omenește e posibil: își face și cu ochiul în oglindă. Când își face cu ochiul în oglindă se bine-dispune. E un fel de auto-erotism exotic. E gratuit, dar ce, mai contează ceva?! Nu mai contează!
Arcibald are scărițe și-n urechi – la urma urmelor toți avem scărițe-n urechi, însă le tratăm cu indiferență. Arcibald le dă atenție. Le tratează cu deferență. De cele mai multe ori Arcibald ține morțiș să-și arate, lui însuși, scărițele lui din urechi. Câteodată face concesii, spunând: nu vrei să-ți arăt o scăriță? Numai una! Puțintel. Așa spune el.
În viața lui totul se face cu un risc maximum asumat. De exemplu, când plouă cu tunete, Arcibald își înfundă urechile cu cocoloașe de vată – Arcibald are totdeauna câte o circumstanță agravantă la-ndemână (nu-i un secret dacă vă spun că lui îi plac circumstanțele agravante viu colorate!).
Pas cu pas (step by step, cum se spune!), își face și griji. Grijile lui au mărimi diferite: unele pot fi purtate-n buzunar, altele, alea mai mari, sunt ostentative. Unele griji sunt chiar cât un pian cu coadă. Așa sunt de mari! Nici nu vă pot arăta, cât de mari sunt.

Arcibald a avut o viață erotică intensă.
Prima dată a iubit-o pe Sonia. Sonia a plecat cu trenul și nimeni nu a mai dat de ea. Se spune că a murit într-un accident stupid: a închis geamul și a fost prinsă între deschiderile ferestrelor. Stupidă moarte!
Următoarea iubire a fost fără urmări, adică nu au existat vătămări corporale. Lola, așa o chema, era o erudită. Nici nu vreau să vă spun câte citise. Citise și Adolescentul lui Dostoievski. Citez: “Ca și cum ar fi vrut să-mi facă în ciudă, mârțoaga se târa cu o încetineală înnebunitoare, cu toate că...”. Poftim de vezi! Cică-i un maestru al literaturii universale.

Arcibald doarme încălțat. Nici nu concepe că se poate dormi desculț. El spune că dormitul descălțat e... e urât mirositor.

Arcibald iubește poveștile de groază. Știe o groază de povești. Toate au un final nelimitat. De-a dreptul deșănțate sunt finalurile.

Cel mai mult și mai mult Arcibald a ținut la Eulampia. Și acum ține lucrul ăsta secret.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!