poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4771 .



Scrisori întredeschise
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Ada_Orleanu ]

2011-04-17  |     |  Înscris în bibliotecă de Daniel Lăcătuș



12. IX.1984
București

Dragă Domnule Turtureanu,

Împrejurările au făcut să amîn expedierea volumului pentru domnul Holban. Așteptam cîteva rînduri de la dumneata, în ce privește articolul din „Cronica”, despre care mi-ai vorbit, dar se pare că n-a apărut (pentru că nu erai prea sigur), ori nu s-a găsit acel exemplar. Eu trimit totuși romanul, conform cu promisiunea, fiind plăcut impresionată de articolele domnului Holban, care articole, din fericire, se înmulțesc în gazetele literare centrale și sînt mult apreciate de prietenii mei (ca și volumul recent apărut despre Creangă). Cronica” nu se găsește aici, de vînzare la chioșcuri, încît am să mă abonez în toamnă atît la această revistă cît și la „Convorbiri literare”.
Nu i-am trimis stimatului prieten al nostru – și naș al (copilului, n.m., N.T.) dumneavoastră – domnul Grigore Ilisei, un fragment din romanul meu depus la „Eminescu”, socotind că pînă la sfîrșitul anului se va publica numai literatură adecvată evenimentelor sărbă- torite. Am avut de verificat, între timp, nu numai volumul de la „Eminescu”, dar și un alt volum (de la „Creangă”) de povestiri (evocări), ce apare în primele luni ale lui 1985... A venit momentul să întreb: ce fac dragii noștri prieteni ieșeni? Cum se simt după concediu? În curînd, încep școala și doamna dumitale, și Dragoș... Te rog să le amintești că ne-am legat sufletește de toți trei și vă dorim numai bine și sănătate. După istorisirile prietenilor, rămași la Valea Vinului pentru luna august, vremea a fost acolo superbă, s-au făcut excursii în munți etc...La Uniune nici o activitate deocamdată – abia sîmbătă se deschide restaurantul (?!) – Laurențiu Fulga e bolnav, internat la Fundeni. Tot acolo și Sorin Titel, un alt prieten. Pe tînărul și simpaticul dv ieșean, Bălăiță, l-am zărit ieri la „Cartea Românească” (erau toți aferați, acolo, pentru că se țineau alegerile...). Mi-e dor de Iași, de superbul Iași, dar pînă la anul nu ne mai vedem în deplasare, eu fiind mereu suferindă cu de toate... Soțul a mai făcut o săptămînă de excursii (împreună cu nepotul meu) în Muscel și pe ruta Rucăr-Bran. Din partea lui sărutări de mîini doamnei dumitale, îmbrățișări dumitale și lui Dragoș.
Eu vă îmbrățișez cu afecțiune caldă pe toți trei. Transmite, te rog, o parte din ele și nașilor, cu noroc și sănătate pentru dînșii (tot trei).

Toate cele bune, de la
Ada Orleanu-Boicescu



Revista română nr. 4 (54) / 2008

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!