poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3209 .



Breban: încă un cip-cirip al Cloacademiei Române
personale [ ]
”simt enorm și văd pechinezi”- parafrază la IL Caragiale

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [gyuriland ]

2011-05-16  |     | 



După Groșan și Es Pop, în prezent figuri remarcabil demascate de CNSAS, dar fără funcții prea înalte, la inocenta cerere a lui Manolescu, urmează la rînd un alt ”contactant sporadic” al Securității, de data asta ditamai academicianul Nicolae Breban. La riogoare, un biet moșulică, paranoic de cică nevinovat. Amicul Breby, viclean copil de curte peceristă, nu are organ pentru literatura SF a CNSAS. Care activiști, securiști sau ciripiști domnule? Păi nu știți că numai morții sunt de vină ca-n orice accident? Noi ăștialalți am făcut ce am știut și noi ca să o ducem mai bine. Și de fapt la ce mama cucurigului vă așteptați de la mine la o paranoie a culpabilității?
Ca de la orice faraonoid al litheraturii socialiste multilateral dezvoltate, nu te poți aștepta la nimic bun nici de la Breban, decît la previzibilitate și penibil.
Vedetă a anilor gloriei socialiste, autor al unor romane de anvergură de altfel, dintre care amintim ”Francesca”-1965, ”Animale bolnave”-1968, ”Bunavestire”- 1977, amicul Breban, săracul, declara recent în revista dușmănos de capitalistă ”Forbes” că ”Regimul comunist plătea foarte bine scriitorii dar se punea mare preț pe propagandă”. Acest ”se punea mare preț”, în intenția lui Breban, s-ar fi vrut peiorativ iar ”plătea bine scriitorii” evident laudativ. De fapt ambele enunțuri nu puteau exista unul fără altul și reprezintă unul și același lucru: literatura ploretcultistă. Asta făcea toți banii și era singura rampă de lansare pentru lichelele activisto-ciripistice, dornice de urcat rapid la bordul celebrității. Așa se face minunea că avem azi, mîndria țării, academicieni demni de Circul de Stat, în frunte cu împușcata Elena Ceaușescu. Director, actualmente, de foaie literară cu ambiții europene, cu Mercedes la scară, Breban beneficiază conform propriilor declarații din ”Forbes” de 1000 de Euro pe lună îndemnizație de academician, de pensie de 1000 de lei pe lună și drepturi de autor. Toate acestea îi permit să umble lela prin Europa, să locuiască în Spania și să răspundă oricărei acuzații cu o țîfnă de magraon intangibil.
Averea acumulată din scris și alte activități conexe i se estimează la aproape jumătate de milion de dolari. Undeva între Andrei Pleșu și D.R. Popescu. Urmare a demersului demascării lui Breban drept colaborator al poliției politice, acesta riscă să fie eliminat din Academie și implicit să piardă îndemnizația de călătorie gratuită, pe banii contribuabililor, prin Europa.

Oo dar vai! Așa ceva e inadmisibil! E o infamie pe care Academia nu o va permite ! Oare?

Ei bine după părerea omului obișnuit să fie ”prostit cinstit” să plătească Statul pentru plimbarea unor astfel de specimeni, după prost de cinstita lui părere, Academia are nevoie urgentă de un tuns,frezat și deparazitat. Altfel nu mai e decît o Cloacademie cu drăguțe animale de companie, cărora unii răi le spun, foarte urîcios domnule, păduchi.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!