poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2370 .



Pagină reținută de Arcibald în jurnalul său
personale [ ]
– tentativă de umor –

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2011-05-17  |     | 



În viața mea nu mi-a trecut prin cap să scriu ceva despre fotbal. Fie vorba-ntre noi, nici nu mi-am dat silința să-mi pierd timpul practicând ori uitându-mă la așa ceva – de meciurile de fotbal zic: nici în teren, în calitate de deformator de baloane rotunde, nici din tribune, nici prin fața ecranului! Consider că, din prudență, am evitat oricare dintre posturile astea, deși sunt tentat să devin portar de bancă, adică de bancă de stat în parc, dar numai dacă mi-e garantată intimitatea.
Dar, stați așa, să vă explic: atunci când este lovit balonul rotund, și e lovit mai tot timpul, timp de nouăzeci de minute, de douăjdoi de posedați, asta dacă am înțeles eu bine că ăsta-i țelul fiecărui meci de fotbal, adică să posezi, să ai, sau să intri în posesia balonului rotund pentru a-l deforma într-un fel sau altul, uneori chiar cu capul. Personal consider că e vorba, de la cap la coadă (de la primul fluierat al arbitrului meciului de fotbal, până la ultimul!), de un conflict de interese vizibil, pentru că balonul rotund se deformează. Așa că, tot ceea ce vedem noi nu-i decât o iluzie optică! Combateți-mă, dacă aveți ceva argumente... la picior, la cap, la umăr, sau prin orice altă parte a corpului, ba chiar prin mâini, dar numai dacă-s lipite de corp, exceptând postura portarului, care poate să facă ce vrea cu balonul rotund – ați văzut cu câtă furie izbesc portarii balonul rotund atunci când vine vorba de repunerea acestuia în joc de la colțul careului, da?!

Arcibald s-a uitat la mine de parcă eram unul recent căzut pe lună. Mi-a sugerat să privesc lucrurile, legate de fotbal și de balonul rotund, exact așa cum privește bărbatul o femeie, încercând să o dezbrace din priviri, iar aceasta colaborează cu o nevinovăție bine studiată. I-am spus că-i pe cale de a face/aduce/produce un ultraj asupra bunelor moravuri, dar a râs în hohote, cu sughițuri. După ce și-a venit în fire mi-a spus că orice femeie, cu premeditare, acceptă să fie golită din priviri, suportând/sugerând toate deformările de rigoare. În fond, e ca la fotbal: te invită să marchezi, să dai goluri.
Mie mi s-a făcut un gol în stomac, unul în cap și altele pe nu mai știu unde – probabil că am ajuns golgeterul lumii fotbalistice în cel mai scurt meci posibil.
Arcibald mi-a sugerat că pot fi exclus din ligă, pentru că nu respect regulamentul. E absurd să crezi că o femeie goală goluță nu se așteaptă să fie deformată, mi-a spus, după care m-a rugat să meditez, pentru că poate... mă voi răzgândi.

Ce să zic: asta-mi mai lipsea acum, să fiu obsedat de chestiunile deformării baloanelor rotunde?! Prefer meciurile nule, nu pe alea nude.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!