poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 782 .



Bunica și Matei (3)
personale [ ]
Strămoșii lui Lizer

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [GRANITUL ]

2011-09-10  |     | 



Mâine se împlinește o lună de zile de când am sosit în România. Ȋn fiecare zi redescopăr câte-o fărâmă din nostalgia clipelor, dinaintea plecării. Cutreier timpul alunecând prin labirintul lui întortocheat, orice cotitură a sa, o surprind înveșmântată într-o permanentă aură. Strălucirea ei mă urmărește! Bumerangul lansat din preaplinu-mi înspre cei dragi, mi se-ntoarce îndoit cu energia și dragostea lor.
-Bunico, sunt Matei. Ȋți vorbesc de pe Mahobu! Știi tu înțelegerea noastră!
-Sigur că știu Matei, așteptam invitația ta! Cum ți se pare pe Mahobu?
-Fantastic! Cel mai minunat loc din Univers! Aici puterea mea de concentrare are randament maxim! Aici îmi voi face și lecțiile! La școală mă deranjează Tony iar acasă nu-mi dă pace Horia! Știi bunica, l-am luat și pe Lizer cu mine. Poate aici voi întâlni și spiritul lui. Sunt sigur că DacMa, o să-mă-ndrume să descopăr multe taine necunoscute încă de mine.
-Bineînțeles dragul meu! Mahobu îți va arăta calea, trebuie doar s-o urmezi. Lasă-te purtat de chemarea ei, pașii mărunți sunt cei mai siguri. Ca în jocul nostru cu amulete. Ele aveau vibrația lor, în jur creând un câmp vibrațional. Noi avem vibrația noastră și alt câmp vibrațional. La un moment dat vibrațiile se întrepătrund și se creează o armonie. Pe Mahobu vei simți această armonie. Când vei crește mai mare, vei înțelege mai bine cum această întrepătrundere de vibrații generează rezonanța.
-Știu bunico, mi-ai mai spus, să gândesc numai pozitiv, pentru că altfel rezonanța îmi întoarce gândul înapoi, și nu e de bine dacă este unul negativ.
-Așa este Matei. Dar spune-mi te rog, de ce l-ai luat pe Lizer cu tine?
Ȋncă de când avea 2 ani, Matei avea o pasiune pentru o jucărie „iguană”. Lizer este numele pe care i l-a dat imediat după ce a primit-o. Fiecare jucărie a sa, are un nume ales cu grijă de el. Este meticulos dar și foarte curios, fapt pentru care, pe foarte multe le-a dezmembrat. Nu admite să-i reparăm noi, cei din familie, vre-o jucărie. El este singurul care are această „responsabilitate”, cum îi place să spună. De când a mai crescut Horia, situația a devenit mai tensionată. De câte ori Matei se joacă cu o jucărie, Horia o vrea și el. Bineînteles că munca de lămurire, nu este deloc ușoară, să-i facem să înțeleagă cum să le împartă. Acum Matei, a înțeles că Horia îl copiază, admirându-l ca pe un frate mai mare.
-Păi bunica, astăzi când am venit de la școală, i-am spus lui Horia că vreau să călătoresc pe Mahobu. El atunci mi l-a luat pe Lizer, spunându-mi:
-Ok Matei, tu du-te pe Mahobu iar eu mă joc cu Lizer.
-Dar tu știi că Lizer este al meu, și voiam să-l întreb pe DacMa despre strămoșii lui Lizer. Lui Horia i l-am dat pe Vixus iar eu am plecat aici, cu Lizer.
-Bine dragul meu, sper că Horia a înțeles. Știu că Lizer este favoritul tău! Ce ai dori să-l întrebi pe DacMa?
-Vreau să știu dacă strămoșii lui Lizer au fost dinozaurii.
-Dragul meu, pot să-ți spun că până în prezent nu s-a descoperit dacă iguanele ar descinde din specia dinozaurilor. Asemănarea fizică dintre iguane și dinozauri a condus la emiterea unei astfel de ipoteză, dar nicio teorie nu a confirmat-o. Cercetătorii încă mai studiază genealogia iguanelor.
-Când au trăit dinozaurii bunico? De ce în zilele noastre nu mai sunt? Dacă totuși strămoșii lui Lizer au fost dinozaurii?
-Dragă Matei, ții minte că bunica ți-a mai spus câte ceva despre dinozauri. Preocuparea ta pentru strămoșii lui Lizer este cumva întemeiată. Oamenii de știință au apreciat că perioada existenței dinozaurilor pe planeta noastră , datează de aproximativ 200 de milioane de ani, în urmă. Acea perioadă s-a numit Triasic. Mai târziu vei învăța că evoluția vieții pe Pământ s-a desfășurat pe perioade lungi de timp, fiecare perioadă având o denumire. Dinozaurii au dispărut de pe planeta noastra cu circa 60 de milioane de ani în urmă, în perioada care s-a numit Jurasic. Cauza dispariției lor, nu a fost stabilită cu precizie. S-a presupus a fi mai multe: schimbarea bruscă a climei, un cataclism de proporție mare cum ar fi o erupție vulcanică sau un cutremur de pământ foarte puternic, sau chiar a unui meteorit de dimensiune foarte mare care a căzut pe Pământ, etc. Cert este că încă nu se știe exact cauza dispariției acestor specii de reptile gigant. Prin urmare, nu pot să-ți confirm dacă strămoșii lui Lizer ar fi dinozaurii.
-Bunico, spiritul DacMa îmi confirmă acest lucru. El îmi spune că, atunci când au dispărut dinozaurii din cauze necunoscute, au rămas îngropate în pământ oualele lor. Din ele au apărut alți dinozauri care s-au adaptat la noile condiții de viață! Dimensiunile lor s-au redus până au ajuns la forma actuală!
-Dragul lui bunica, DacMa s-ar putea să aibă dreptate, dar pentru a se confirma afirmația lui, este nevoie ca știința care studiază această specie să posede dovezi în acest sens. Știu că ouă fosile s-au descoperit, dar ipoteza lui DacMa nu poate fi susținută, neexistând, cum ți-am spus, o dovadă care să fie atestată.
-Ok bunica, dar poți să-mi spui ce este un meteorit?
-Iată Matei, curiozitatea ta de a afla cât mai multe, este lăudabilă. Ți-aș propune ca într-o altă călătorie pe care o vom face împreună pe Mahobu, să vorbim despre meteoriți. Ce zici, ești de acord?
-Bine bunico, atunci am să-i deschid ușa lui Horia, plânge și nu-l mai vrea pe Vixus ci pe Lizer. O să i-l dau și am să-i spun și lui că este posibil ca Lizer să fie urmașul dinozaurilor.
-Matei, te rog să-l împaci pe Horia, nu-mi place să aud că micuțul plânge. Alungă-i supărarea cu cântecelul albiniței. Știi că-l amuză! Când vrei să comunicăm, trebuie să te gândești la mine iar eu voi simți gândul tău!
-Ok bunica, să ai grijă, să fii atentă, să nu aștept mult!!
-Voi fi îngerașul meu!
Vocea lui caldă se topi în neant cum se topesc clipele în vârtejul amețitor al timpului. Ne rămân doar amintirile cu care ne hrănim, uneori le retrăim aievea, imaginându-ne că ne mai naștem a doua, a treia, a...infinita oară!

10 septembrie 2011







.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!