poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3807 .



Rămas bun
personale [ ]
vă mulțumesc pentru sprijin

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cristina-monica ]

2012-03-26  |     | 



Începând cu data de 23 martie 2012 am început să îmi șterg toate postările de pe internet, inclusiv pe acest site.
Rog administratorii siteului să șteargă această postare dacă e dăunătoare intereselor siteului sau încalcă vreo regulă.
Am început ștergerea textelor mele cu agonia fiindcă aici nu am găsit modalitate de închidere directă a contului. Am așteptat ca administratorii să îmi închidă contul, ceea ce nu s-a întâmplat. Recunosc că poate am greșit, adică trebuia să trimit o scrisoare editorilor. Am continuat să șterg conturile mele pe internet și în unele locuri procedura e mai dificilă. Am fost întreaga viață un om onest și pur, nu pot să mă schimb acum. Enumăr câteva dintre motivele retragerii mele totale de pe internet și sper că veți înțelege de ce fac acest lucru (niciodată în viață nu am încercat să demonstrez ceva, am fost doar un om bun și atâta tot).

1 - Am înțeles că poeziile mele nu sunt suficient de bune pentru publicare și nu plac altora. Am avut suficiente dovezi în acest sens (comentarii negative, promisiuni false de a fi publicată, foarte puțini cititori pe blogul meu de poezii sau rețele literare după eforturi de aproape 5 ani și jumătate). Eu le-am scris cu suflet curat, nu cu intenția de a dobândi glorie, dar pur și simplu nu am talent, fiindcă talentul înseamnă să reușești să ajungi la inima sau mintea cititorilor, ceea ce eu nu am reușit. De asemenea am înțeles că nu mai pot face progrese în continuare ori poate doar așa simt din cauza eșecurilor repetate. Practic am fost publicată doar de două ori în reviste literare - respectiv în Luceafărul și de curând în Oglinda literară, dar aici doar cu prenumele, deși ceilalți autori au fost publicați cu numele întreg. A mai existat mai demult o publicare a mea cu poezii de debut sub numele Monica Moldoveanu în revista Renașterea culturală. Poate râdeți, dar țin la numele meu real din multe motive.

2 - Am probleme mari financiare, era să fiu obligată să renunț la internet acum vreo două luni din lipsă de bani, provin dintr-o familie săracă și nu am sursă sigură de venit și nici dreptul la muncă din cauza unui diagnostic psihiatric de schizofrenie la 21 de ani. De asemenea stresul lipsei banilor mă împiedică să scriu liniștită și e oricum un efort inutil.

3 - Computerul meu e atacat, fișierele cu poze, diverse programe sau chiar documente cu poezii sunt șterse și deteriorate, deci încă un stres în plus. Am încercat să le salvez pe compact disc și apoi mi s-a ars compact discul și am renunțat să mai salvez.

4 - Am probleme în familie datorită lipsei unui statut socioprofesional normal și puținii oameni (vecini) pe care îi întâlnesc (rar) au atitudine de ușor dispreț față de creațiile mele poetice și mi-au chiar spus în față așa ceva, ca și cum mă consideră nebună și din cauza aceasta.

5 - Sunt apăsată enorm de singurătate și relațiile virtuale pe internet nu pot înlocui lipsa unui prieten adevărat, a unei vizite în casa mea, a unui telefon sau mail sau scrisoare pe hârtie. Dimpotrivă, internetul îmi creează o stare de lipsă mai acută a relațiilor directe.

6 - În decembrie anul trecut am încetat să scriu poezii din motivele de mai sus și altele, am mai scris de atunci doar două poezii și câteva haikuuri. Deci prefer să șterg orice urmă a mea de pe internet.

7 - Probleme fizice de sănătate și dificultatea de a le trata la medic din lipsă de bani sau energie și chiar din prea mult efort pentru internet (dureri abdominale, erupții eczematiforme, diaree, etc., scuzați că explic).

Þin să mulțumesc întregii echipe de pe acest site pentru sprijinul acordat precum și celor care mi-au citit poeziile.

Din păcate nu am putut șterge totul dintr-odată fiindcă pe un site din străinătate unde am postat niște traduceri într-o culegere procedura este mai dificilă. Pagina mea de facebook este încă vizibilă. Dacă știam că pe acel site se șterge greu ceea ce postezi aș fi început cu acela sau nu m-aș fi înscris acolo fiindcă sincer nu doresc să creadă eventualii cititori că vreau să demonstrez ceva cu dinadinsul sau că sunt nebună și nu îmi țin promisiunile sau că am gândire dezorganizată.

În orice caz, în concluzie, pentru mine internetul este prea obositor și nu merită eforturi în plus. Am dăruit ceea ce am putut cititorilor și acum doar pentru mine însămi nu mai pot scrie.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!