poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1396 .



Amocul ursului panda pentru Ionica, iubitoarea de mici la grătar
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [grupex_2007srl ]

2014-03-26  |     | 



Pe 13 mai 2012, na, belea, o adevărată zi cu ghinion, nea Gheorghe, Gigi Dănăilă, n-a avut ce face și s-a dus pe la fosta nevastă. De-a doua. Vorbește despre ea cu infinită ură. Spune că o cheamă Ionica și că e femeie de serviciu la un liceu din Călărași. Cu ea, ne mărturisește acesta, a trăit o adevărată poveste de amor.

Nea Gigi și-a lăsat prima nevastă, ne spune că o luase cu capul, se-nhăitase cu niște sectanți și nu mai avea ochi pentru el, ci doar pentru Dumnezeu, în varianta Visarioniști. El îi știe drept “Frații Mincinoși”. Cu Ionica, nea Gigi s-a luat din 2005. El are casă în afara orașului, pe drumul spre Slobozia. Acolo, avea obiceiul s-o invite pe Ionica. Mai făceau oamenii grătare, mai un mic, mai o fleică, doar o viață avem și aia trebuie trăită în sațietate. Ionica, mult mai verde decât nea Gigi, l-a băgat, însă, pe moș la bănuieli. “Avea amanți, eu așa mi-am dat seama”. Ea bate spre 45, el trece de 60. Dar nea Gigi le știe pe toate: “E-nrăită de la 12 ani, vă spun eu”. Dar nu-l mai descoasem. Pentru ziua aia cu ghinion, așa își programase timpul Gigel: vroia să facă un duș și să-și ducă iubita la plimbare, la spectacol, că erau muzici în centrul orașului. Dar n-a fost să fie. “Știți ce mi-a zis? Mi-a zis așa: Nu merg cu tine, eu am cu cine să merg”. Și de aici a luat foc Gigel. Și-a dat seama că Ionica a lui e cuplată cu unu’, Cornel, macaragiu de profesie, pe când el știe să pună faianță, să facă instalații electrice și că, în general, e bun la toate. Cearta, evident, s-a iscat ca un fulger. Iar Gigel se tot întreabă și acum: cum de Ionica îl ținea și pe el, dar și pe Cornel?! Dar are el o explicație: “Nu l-am ascultat pe ta-su’ care mi-a spus că e o panaramă de mică…” Dar Ionica îi intrase la suflet. Balamucul a izbucnit, în ziua aia de 13, cu ghinion, căci băiatul amorezei l-a luat în bășcălie și i-a ascuns pâinea. El venise acasă, așa spune, la apartamentul ei, unde locuia, când și când, și nea Gigi, dar s-a trezit fără pâine. Și a întrebat și el, ca tot omul: “Fă, de ce ai ascuns pâinea?” Ãsta, vă dați seama, era un obicei ai băiatului Ionicăi: lua mâncarea mai bună și o ascundea. Nea Gigi nu știe sigur unde, pe sub pat, în șifonier, dracu’ știe!…

Ei, de la pâine s-a iscat uraganul. Băiatul femeii de care nea Gigi se îndrăgostise, hodoronc-tronc, s-a ridicat din pat și, fără prea multe explicații, l-a luat la poceală. L-a făcut să arate ca un adevărat urs panda. L-a machiat bine de tot în jurul ochilor. “Dacă am văzut că nu mă lasă în pace, am pus mâna pe telefon și-am chemat să vină polițiștii”. Nea Gigi spune că băiatul Ionicăi, văzând asta, a fugit. Chestia e că Gigel nu avea mutația la apartamentul Ionicăi. Mai venea și el, când și când, pe-acolo, că așa e când nu-ți dă amocul pace. “N-a vrut deloc să-mi facă mutație acolo”. Iar el s-a rugat cu cerul și cu pământul, iar ea, fată neascultătoare, l-a refuzat de fiecare dată. Iar acum, Gigel își aduce aminte de toate datoriile: “Am ajutat-o, am făcut împumut în bancă, i-am băgat centrală, calorifere…” Numai nea Gigel știe câte sacrificii a făcut pentru Ionica!… A luat 150 de milioane, bani pe care i-a băgat în fundul ei. Însă Ionica, recunoaște Gigel, cinstit, i-a dat banii înapoi. Așa spune el. Au venit și polițiștii. El abia mai vedea, că era umflat în jurul ochilor. Polițiștii au venit cam degeaba. I s-a cerut să facă plângere, iar băiatul, care e cu handicap, a scăpat fără să primească măcar o amendă, acolo, de sămânță. Și lucrul ăsta-l îngrijorează tare de tot pe nea Gigi. Și-a scos certificat medico-legal, unde s-a consemnat că a avut nevoie de 8 zile de îngrijiri medicale. S-a dus și la procurori, să-l reclame pe recalcitrantul care avea obiceiul să ascundă pâinea. După scandal, vă dați seama, Gigel și-a luat bagajele și s-a tirat la casa lui de pe șoseaua care leagă orașul Călărași de orașul Slobozia. S-a retras să-și lingă rănile și să-și tămăduiască inima rănită. Iar acum e nemulțumit că bătăușul nu a fost trimis în judecată, să stea și el măcar câteva luni, dacă nu câțiva ani, pe la pușcărie, că doar nu degeaba ajunsese nea Gigi tumefiat la ambii ochi.

Nea Gigi, însă, e tare nemulțumit de modul în care polițiștii călărășeni au instrumentat dosarul. “Mi-au zis că nu aude. Dar, vă spun eu, ăla vorbește, aude când bagi cheia-n broască, zice apă, zice papa.” Și demonstrează că băiatul nu e surdo-mut pentru că are telefon. “A vrut să mă omoare. De multe ori a amenințat că mă omoară!” Nea Gigi s-a dus și la avocați, dar degeaba, că n-a avut martori. Și că nici dovezi nu sunt. Gigel, însă, o știe pe-a lui. Dacă sărea și el la bătaie, îl arestau polițiștii chiar din seara aia de 13 mai. Spune că de-atunci nu mai are nici un fel de treabă cu Ionica, n-a mai vorbit cu ea, doar că-l mai sună pe surdo-mut, că ea și-a schimbat numărul de telefon, asta ca să-i facă în ciudă. Gigel are copii. Sunt separați de el. O fată i s-a înecat, iar soția, prima soție, după acest incident, s-a dus să fie în apropierea lui Dumnezeu., la secta aia a “Fraților Mincinoși”. Dar Gigi știe el ce știe: “Ionica asta a dăspărțit multe familii, vă spun io, a dăspărțit multă lume.” Asta e varianta lui Gigel. Ionica, însă, are altă variantă. O găsim în timp ce vrea să se ducă la procurori, să ia hârtia din care reiese că băiatul ei este un înger de copil. “Ãsta vrea ca fi-miu să fie arestat. Și mă amenință și pe mine. Spune că o să fac și io pușcărie.” Ionica, însă, spune că a fost căsătorită, legal, cu Gigi. S-au luat prin 2005 și au divorțat prin 2010. Iar până în 2012, când Gigel și-a luat calabalâcul și a plecat la casa lui, ei au mai stat împreună 2 ani. Iar chestia cu mâncarea care era ascunsă e exact invers. “El făcea așa. El ascundea mâncarea. Vă spun io, e nebun cu capu’!” Ionica are soțul din prima căsătorie decedat. Și-l acuză pe Gigel că, de draci, s-a dus la cimitir și i-a dărâmat omului crucea. La liceu, unde Ionica e femeie de serviciu, Gigel a trimis depeșe. “A scris fel de fel de minuni, ca să mă dea ăștia afară.”

Cu Gigel, asta e, e ceva de groază. O mai așteaptă pe Ionica atunci când iese de la serviciu. Dar nu cu flori, ci s-o certe că de ce era și cu el, dar și cu Cornel, macaragiul. Iar Ionica e tranșantă: “Și care e problema lui, că doar eram divorțați?…” Bătaia încasată de Gigi, pe 13 mai 2012, e doar o invenție. Ãsta era singur acasă și, așa crede Ionica, și-a tras singur câțiva pumni, cât să pară rupt în bătaie. “Păi ce, io n-am poze cum m-a bătut?”, sare Ionica. Iar ea l-a mai ținut, după divorț, doar de dragul vremurilor trecute. E om așezat, are pensie. Și recunoaște că amândoi au făcut un împrumut, ca să-și pună femeia centrală și calorifere. “E nebun cu capu’!” Ionica spune că i-a dat banii înapoi, fix 150 de milioane, iar ea a rămas să plătească ratele la bănci. Că apartamentul în care au conviețuit a fost cumpărat de fata Ionicăi, iar Gigel s-a judecat cu aceasta, ca să-și recupereze investițiile făcute de dragul ei. Așa că a plecat și cu bocceaua, dar și cu o căciulă de bani, după cum au stabilit judecătorii. “A fost jecmăneală pe față, vă spun io!” Și știe ce are Gigel: “Asta e iubire nebună!” Ea crede că l-a citit pe Gigel: a luat bani și de pe urma primului divorț, acum a luat bani și de la ea. “El a ținut două femei și a luat bani de la amândouă. Cu asta se ocupă. Și are și pensie!” Dar Ionica recunoaște: l-a iubit pe Gigel. Era foarte atent cu ea și cu cei 3 copii pe care-i avea de pe urma soțului decedat. “El asta a urmărit, să-mi ia apartamentul. Dar nici io n-am fost tâmpită, i l-am dat la fată. În momentul ăla, a luat-o razna.” Ionica nu vrea să se mai împace cu el. N-o bătea, dar îi vorbea urât. Îi șoptea numai măscări. Căsnicia era ceva de genul fiecare cu a lui. Dacă lua el mâncare, nu mai plătea factura la energie electrică. “L-am mai suportat 2 ani, pentru că-mi era și mie greu să stau singura.”

Ionica, iată, și-a refăcut viața. A găsit un alt suflet de om, care o ajută cum poate. Dar nea Gigi e tot nemulțumit. “Eu am luat-o numai cu datorii. Avea hârtie de evacuare de la executor”. Gigi își aduce aminte că a scăpat-o și de la moarte pe Ionica, făcea fata tensiune și-i venea sângele pe nas. A dus-o și la mănăstire, s-o pună să jure pe Biblie că nu-l minte. Că umbla și cu un turc, pe la Coștinești, îl chema Orhan. Lua bani din casă și fugea cu ei, la hăndrălău. “Minte femeia asta de îngheață apele. Mie, cand mi-a murit fata, am fost și la balamuc, de supărare”. Ca meseriaș, i-a placat apartamentul și i-a luat și paturi, că Ionica nu avea nici pe ce să doarmă. ,”E o femei depravată, se vede după ochi”. Dar Gigel abia acum vede asta, după ce i-a trecut fierbințeala. Și știe el că Ionica, de mică, în loc să se duca la școală, trăia cu unchi-su. Și știți ce mai făcea Ionica? “Era o furăcioasă, era o hoață, fura calculatoare și le ascundea prin uscător”. Și nu mai e nimeni care să-i împace, asta e clar. După ce moare dragostea, nu amintirile rămân, ci pozele cu ochii vineți, din dosarele de pe mesele procurorilor.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!