poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 870 .



Prezență de spirit
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cristina-monica ]

2014-05-13  |     | 



Și prin urmare, cum dincolo de rama portretului lui Dorian Gray este interzis să fii, tăiat în patru, făcut pe dracu, orișicum, nu poți, adică nu treci niciodată dincolo de pereții celulei tale de timp și spațiu alcătuită după darea de mână a lui Dumnezeu. Prin urmare este mai bine că e așa fiindcă altfel te-ai scurge dinspre creier spre oase sau poate invers, ai invada mările sau ai trece peste nivelul critic al apelor de suprafață. Incomplet. Nu fugi după timp prietene. Cronos își înghite odraslele și ție nu ți-e dat să fii zeu. Toate urmele pe care le lași capătă chipul și asemănarea clipei din urmă. Amintirile sunt ca noroiul uscat după ce ai călcat strâmb cu cizma, ori precum cenușa împietrită peste victimele Vezuviului și tu nu ești Tutankamon să rămâi în formă pentru vizitatorii muzeului dintr-un alt veac. Viitorul face mereu bani mărunți din comorile vechi; tu ai acum praful tău invizibil pe noptieră sau pe hainele tale, ai de luptat cu nebuloasele din secunda ta de eternitate, bucură-te.

Mă plângeam deunăzi omului invizibil că trece prea des prin pereții camerelor mele. Din cauza aceasta mi-e tot mai frică când simt că mobila și durerile vechi încep să pocnească și mă întorc de pe stânga pe dreapta sau invers în pat, ca să găsesc poziția mai puțin sensibilă. Îmi amintesc fie reprezentarea omului vitruvian a lui da Vinci, fie imaginile din hărți de preso sau acupunctură cu câmpuri de energii care se întrepătrund. Îmi amintesc că la o înmormântare medicul care a venit să îmbălsămeze și-a declarat neputința și măruntaiele mortului au ajuns la rădăcina unui pom din grădină. Dar slavă domnului că anul acesta copacii au înflorit normal și eu nu i-am deocheat deloc, chiar dacă încă îmi plac mult florile. Merele tari sunt pentru cei cu dinții și stomacul bune. Sau pentru mamele altor Albe ca Zăpada, care vor mușca cu poftă pentru a își ispiti victima.

În chilia pe care nu mi-a fost dat s-o am niciodată am atârnat lângă fereastră câteva desene ale mele cu flori imaginare, de altfel destul de frumoase. Încă mai sper să le descopere viitorii exploratori ai adâncurilor, undeva pe țărmul unui atol, prin vegetația coraliformă.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!