poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1464 .



Plouă: Doi rinichi și un ficat, pentru domnul candidat
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [grupex_2007srl ]

2014-06-20  |     | 



Din 15 martie 2012, Colceag Victoraș, în vârstă de 40 de ani, din comuna Grădiștea, spune că-și caută dreptatea. La acea dată, a reclamat faptul că a fost îngropat de viu, de niște consăteni, criteriul fiind acela al unei dispute politice. Afirmă că a fost ademenit într-un autoturism, în ideea că vor merge toți la București, numai că, în pădurea Ciornuleasa, de lângă comuna Luica, a fost debarcat și pus sa-și sape singur groapa. Comuna Luica se află la circa 60 de kilometri de Grădiștea.

Colceag Victoraș, între timp, a învățat să trimită texte, prin e-mail. Dar știe și să folosească tastatura. Până la această întâmplare, cu îngropatul de viu, avea habar doar să sune la 112, din motive de cele mai multe ori închipuite. Dar, iată, a fost vedetă la televiziune, un timp, iar această experiență traumatizantă pentru el, aceea cu îngropatul de viu, l-a făcut să fie mult mai conștient de posibilitățile sale. Vrea dreptate. Dreptate până la capăt. Știe ce vorbește: a fost invitat de Panait Ionuț, Panait Florin și Mailat Puiu, la un magazin din sat. De-acolo au plecat, credea el, spre București. "Ne-am oprit la intrarea în pădure. Acolo, Panait Florin m-a amenințat cu cuțitul". Povestea capătă accente horror. Florin ăsta, cu cuțitul în mână, s-a apucat să scoată, de prin autoturism, niște saci menajeri. În ei ar fi urmat să fie puse bucățile din Colceag Victoraș, dezmembrat. "A zis că mă omoară". "Ustensilele", adică o cazma, sacii menajeri și o ladă frigorifică au fost puse, în mașină, de Ștefan Ana-Maria, și ea angajată politic, prin soț, pe atunci candidat la funcția de primar. Victoraș, iată, rememorează acele clipe de groază. "I-am întrebat: de ce, oameni, buni, de ce?" Motivarea celor trei, iată, a fost că ar fi trădat unul dintre candidați în favoarea altuia. Iar Victoraș s-a apucat să se plimbe cu sacii menajeri, cu cazmaua și cu lada frigorifică prin pădure, ca să-și caute un loc unde să doarmă pe veci. Lada frigorifică, în viziunea lui, era absolut necesară câtă vreme cei trei consăteni vroiau să-i recolteze organele, mai precis ficatul și rinichii. S-a pus pe săpat, o groapă puțin mai adâncă de rotule, iar lățimea a fost cam de un om. Lungimea a fost lungimea mea. Și se apucă să tremure: "M-au umilit, m-au batjocorit..." Dar ne facem idei greșite: Colceag Victoraș nu a fost violat înainte de a fi îngropat de viu. "I-am implorat în genunchi, de mai multe ori, să nu-mi ia viața". Iar restul s-a petrecut cu repeziciune. A fost legat la mâini cu niște folie, pus în groapa aia adâncă până în dreptul rotulelor și îngropat. Dar știți cum?! Ne spune tot el: "Definitiv!!" Avea și capul tot în pământ. Nu știe să ne explice cum respira. Respira foarte puțin, dar prin gură! "Nu aveam cum, că nu puteam să mă mișc, eram legat la mâini".

Colceag Victor, iată, neagă cu vehemență că ar avea probleme de ordin psihic. S-a spus despre el că a incendiat locuința propriei bunici. S-a supărat pe casă și gata, așa a spus în tot satul, că n-o mai suporta, așa că i-a dat foc. Dar acum are alte probleme. Îl supără Ionel Gingașu, lucrător la secția de poliție locală. Spune că el e cel care i-a instrumentat dosarul ăla cu îngroparea de viu, dar că a tergiversat lucrurile. "S-a lucrat în defavoarea mea. S-au strâns probe că eu am fost internat la psihiatrie. Ideea e că eu am fost internat sub alt scop. Ideea e că am fost bătut de Vlad, șeful de post de la Cuza Vodă. Eu m-am dus acolo că aș avea o stare de... ansietate, de frică". Nu mai știe cât timp a fost internat. Acum, iată, i s-a făcut și testul poligraf, dar la Slobozia, asta ca să vadă oamenii legii dacă nu cumva bate câmpii. Și spune că l-a trecut. În schimb, polițiștii rămân uimiți de această afirmație: nimeni, niciodată, nu l-a supus la vreun test poligraf. "A fost testul autorizat al poliției. Nu înțeleg de ce. Eu m-am supus și am fost peste tot". A fost și la o comisie de medicină legală, dar la Călărași. Cel puțin așa susține. Nu s-a mai supus, însă, când, spune el, a fost luat cu duba și dus la Spitalul de psihiatrie de la Săpunari. "Doamna procuror Emireanu Cristina a decis să mă trimeată acolo". Și înțelegem că a fost, dar și că s-a dus, nu știm cum vine asta, dar nu a vrut să se interneze, mai ales că se dorea ca el să rămână acolo și, na, belea, să i se facă o injecție. "Nu înțeleg de ce." A ajuns și la Spitalul de psihiatrie dr. Obegia, din București. Spune că are de-acolo o adeverință din care reiese că are discerământ. "Sunt actele la dosar". La spitalul bucureștean a ajuns tot la solicitarea procurorului. "M-a solicitat procurorul, taman pe mine, ca parte vătămată". Povestește că a fost internat și acolo, cu diagnosticul de tulburare de adaptare, dar și că acolo i s-a făcut o expertiză medico-legală psihiatrică. "Spune că am discernământ, că nu am probleme psihice". Colceag Victor a avut mai multă încredere în doctorii bucureșteni decât în cei de la Spitalul de psihiatrie Săpunari. "Aștia vroiau să-mi facă un tratament și eu nu am vrut". Nu știe de ce a fost plimbat prin spitalele de psihiatrie.

După astfel de experiențe, a făcut și greva foamei, în fața Parchetului General. Vroia ca procurorul general al României, Tiberiu Nițu, să-i preia dosarul și să-i ofere o soluție. În greva foamei a fost o zi și-o noapte. Apoi a mai repetat experiența, tot pentru atâta timp. Nu știm dacă i-a scăzut foarte mult glicemia. A protestat și în fața IPJ Călărași. Nu putem verifica informația, dar afirmă că Tiberiu Nițu i-a preluat dosarul și l-a dat spre instrumentare Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București. Dosarul, însă, acum se află în instrumentarea acestui parchet. "Așa a hotărât Tiberiu Nițu, că a zis că aici nu se lucrează dosarul. Și-așa s-a tergiversat foarte mult". Dosarul lui Colceag a fost preluat la sfârșitul anului trecut. Dar Victor Colceag nici acum nu e mulțumit. Și și-a exprimat nemulțumirea făcând, din nou, greva foamei, dar în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București. Asta vrea să stabilească procurorii de-aici: că ustensilele, adică lada frigorifică, sacii menajeri și cazmaua au fost puse de Ștefan Ana Maria, soția actualului primar. Și că el ar fi urmat nu numai să moară îngropat de viu, dar și că urma să fie dezmembrat, cu ajutorul unui cuțit, dar și să i se scoată organele. Ficatul și rinichii, asta ca să fim exacți. Toată această nemaipomenită poveste a ajuns și la urechile lui Victor Ponta. "Când a venit la Călărași, eu m-am ținut după el, se vede și în filmări, și i-am dat un memoriu". După asta, iată, în urmă cu două zile, Colceag Victor a fost sunat, de cine credeți?! Nu de Victor Ponta personal, ci de cineva de la... Guvern. Nu are numărul, că era număr secret... "Mi-a spus că este secretara, că e cineva din cadrul Guvernului, și mi-a spus că domnul prim-ministru a înregistrat un memoriu. Eu le-am dat adresa, că nu era trecută în memoriu, iar acum aștept să-mi vină răspunsul de la Victor Ponta. S-a dispus o anchetă, de către domnul prim-ministru, în legătură cu dosarul meu". Și are dreptate: chiar în aceste zile a fost sunat chiar de șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, la insistențele premierului Victor Ponta, dar Victoraș, de la Grădiștea, nu a catadixit să raspundă apelurilor disperate făcute de aceasta.

Colceag Victor, acum, a făcut plângere penală și împotriva lucrătorului de poliție care a cercetat cazul. Este vorba de polițistul Ionel Gingașu. Victor știe sigur că polițistul a deteriorat probele. Adică a rupt un sac în care se aflau hainele din ziua în care a fost îngropat de viu, definitiv. După ce a rupt sacul cu haine, acesta le-a spălat. Nu știe dacă le-a spălat de mână sau cu ajutorul unei mașini. "O să vadă procurorul, e cercetat". Pe lângă polițistul Gingașu, mai sunt reclamate și polițistele Ana Maria Muscoi și Cristina Bâzoianu, pe motiv că, atenție, au ascuns listingurile de localizare a telefoanelor mobile ale celor trei consăteni care l-au îngropat. "Localizarea telefoanelor a fost făcută de STS sau SRI, nu știu sigur. Iar ele au ascuns listingurile astea". Victor Colceag a fost și în audiență la Serviciul Român de Informații. A fost primit de un tip blond, cu mustață. Nu știe dacă avea și ochii albaștri. A fost și la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, tot în audiență. Desigur, a fost dus de mână de un individ care încă nu s-a-mpăcat cu ideea că golăniile din politică nu mai au priză electorală. De la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași a înțeles el că STS sau SRI ar avea "listinguri de localizare". Vrea doar să se facă dreptate. Dreptate până la capăt. Până una-alta, ceea ce e destul de clar e faptul că Victor Colceag a fost condamnat, de Judecătoria Călărași, în dosarul nr. 623/202/2014, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru înșelăciune și uz de fals. Mai precis, a păcălit o bancă, cu 30.000 de lei. În vremea asta, în sat, bodegile sunt goale. Plouă de rupe pământul. Colceag mai scapă la computere conectate la internet. De-acolo trimite e-mailuri, scrise de alții, după cum recunoaște, pe la televiziuni. Și, după cum afirmă, pe la Curtea Europeană de Justiție și de Abuzuri. Nu știm ce instituție e asta. Plângerea e împotriva statului român. Și trimite plângerile de pe adresa "victoraș a ahuu punct com". Și plouă...

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!