poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1110 .



Omul, sinele și umbra
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2014-11-19  |     | 



1.Spiritul se poate dilua și coroda prin absențele acide, deschizând hiatusuri în gândire, și atunci se învăluie în pojghița psihicului.

2.Psihicul devine labil prin atacurile repetate ale angoaselor, fobiilor și anxietăților.

3.Fuga de oameni, de sine, de intimitate, de iubire, coboară ființa afectată într-o spirală nocivă până în străfunduri.

4.În străfundurile lăuntricului, dacă ne aventurăm cu spiritul, ne întâmpină autiștii, pentru care lumea este o fantasmă, o nălucă, delimitată cu bare de oțel inoxidabil, dincolo de care nu pot trece.

5.Rememorând clipele fericite ale copilăriei, îmi dau seama că totul era un joc și jocul era totul, căci plânsul era o picătură de ploaie, evaporată în zefirul râsului, însă acum, la maturitate, ploile ne udă suferința, iar deșertul lăuntric ne arde nefericirea.

6.Omul este în măsura în care conștientizează existența, iar neomul este cel care se desfide și care se anulează pe sine însuși, pierzându-și individualitatea.

7.Omul trăiește nedespărțit de umbră, în care pune toate negativitățile, în timp ce pozitivitățile influențează în mod benefic calitățile.

8.Dacă sinele ar avea mărimea unui ocean, el ar îngloba toată omenirea, iar zvâcnirile afectelor și emoțiilor ar căpăta dimensiunea unei furtuni.

9.Suntem influențați de cele patru elemente primordiale : apă, pământ, foc, aer, căci în lipsa unuia, viața nu ar fi posibilă, însă, pe lângă ele, am strâns, din păcate, și elemente lăuntrice negative : suferința, deznădejdea, dezamăgirea, deziluzia, depresia.

10.Cercul definind omul este înscris într-un pătrat simbolizând lumea, care este o fațetă a unui cub semnificând destinul, înglobat într-o sferă, care este atributul și caracteristica divinului.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!