poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1544 .



povestea d-nei Leahu
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [MyMosys ]

2014-12-13  |     | 



Vineri seara, 12 decembrie 2014, Teatrul Național din Tg.Mureș și-a răsfățat publicul cu o adaptare strălucită după "Poveste de Crăciun" scrisă de Charles Dickens. O masă impresionantă de iubitori de teatru, majoritatea tineri și copii, au ocupat, plini de entuziasmul și emoțiile stârnite de o nouă punere în scenă, fotoliile elegante din Sala Mare, devenită brusc neîncăpătoare, dorind să împrumute, măcar pentru câteva clipe, un strop din magia sărbătorilor de iarnă. Ca un teatru care se respectă dintr-un oraș cu minorități, piesa a prezentat traducerea integrală tuturor replicilor, atât în limba maghiară cât și în limba germană, pe panoul situat deasupra scenei învăluită în mirosul colorat al bețișoarelor parfumate.
Așteptând nerăbdători începerea piesei, ne-am amintit cu mare drag piesa oferită anul trecut de aceeași regizoare, incredibila Oana Leahu, "Poveste irlandeză", care ne-a bucurat peste măsură, transportându-ne într-o lume de spiriduși, descrisă într-o viziune unică, cu decoruri de mare clasă, costume extraordinare, jonglerii cu făclii și, bineînțeles, cu dansuri irlandeze. Cunoscând "faptele comise" anul trecut de distinsa doamnă, așteptarea noii povești semăna mai mult cu o anticipare delicioasă a unui mare spectacol, ceea ce s-a și dovedit a fi "Poveste de Crăciun".
O echipă splendidă de actori, au dat viață într-un mod unic personajelor lui Dickens, delectându-ne cu tot tacâmul unui mare spectacol: muzică, dans, costume, decoruri și efecte speciale. Doamna Leahu și-a însoțit călătoria în timp a celor trei spirite ale Crăciunului cu o inspirată magie de lumini și umbre, proiectată pe fundalul unui decor însuflețit de o grafică pe nisip, de excepție. Era nevoie de aducerea lucrării lui Dickens, în pragul sărbătorilor de iarnă, în atenția tuturor celor care nu o cunosc dar și a celor care o cunoșteau dar au pierdut din vedere bucuria și dăruirea pe care o presupune Crăciunul, în goana după lor zilnică după beneficii materiale.
Mulțumim doamnei Leahu, actorilor noștri dragi și întregii echipe a Teatrului Național din Tg.Mureș că nu pierd din vedere, în nici o stagiune, cât de mare importanță are educația culturală și se ocupă de sufletele noastre, atingându-le, așa cum nu ne așteptăm dar ne bucurăm. În spiritul piesei, nu vom uita că, depinde numai de noi ca veselia și bunătatea să ne viziteze casele de Crăciun. Slăvit fie Crăciunul!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!