poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 994 .



Geometria vieții
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2015-01-21  |     | 



1.Lumea în declin, în degenerescență, înfășurată în substanța haosului, este pustiită de calamitatea nimicului, crăpând visele de cristal, neprotejate de substanța destinului.

2.Geometria vieții trasează figuri geometrice diverse, pe care fiecare om și le însușește, având afinități, în funcție de caracteristicile ontologice, cu un anumit tip de figură geometrică, a cărei arie se identifică cu destinul.

3.Dacă s-ar extinde prin cumulare toate poveștile de dragoste ale umanității, nu ar exista destulă substanță de întuneric și de lumină pentru a le acoperi.

4.Dintr-o femeie care și-a vândut farmecul, grația, senzualitatea și nurii, nu rămâne decât mirarea erotică a bărbaților, care nu mai văd în ea decât un zombi feminin.

5.Umbra acoperă ființa ca o amnezie, ce împrăștie amintirile prin labirinturile realității, și opacizează lumile care și-au pierdut transparența unui ideal genuin și veracitatea.

6.Oamenii își travestesc decepțiile într-o fericire descătușată și desfășurată în iluziile unei vieți, pe care parcă o trăim în somnul diurn.

7.Viața, o zbatere prelungă pentru un nivel spiritual superior, sau o cădere continuă înspre minus infinitul infernului, ne oferă oportunitatea de a ne cunoaște în profunzime și amănunțime.

8.Traversați de superficialitate, nepăsare, blazare și zădărnicie, ne definesc visele iluzorii și simulacrele amăgitoare.

9.Este mai ușor să ne complacem în comoditate, letargie și inerție spirituală, decât să ne cizelăm eforturile pentru a descifra tainele sinelui, ale sufletului și ale corpului eteric.

10.Prin numele nostru, puternic vascularizat, circulă pasiunea de ceva sau de cineva, încinsă, dezbrăcată de capricios, toane și simulacre, rătăcind desculță prin luminișurile pământului.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!