poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2972 .



Adevărul și minciuna 3. Viața 5. Fericirea și nefericirea 154
personale [ ]
{Ganduri reflexive}

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2017-03-05  |     | 



O confuzie proiectează mistificarea într-un adevăr la care nu mai apelează nimeni, și este pus la naftalină, unde este ros la margini de molii.
Adevărul își țese o minciună vandabilă pe marginile sale rupte, și datorită minciunii, adevărul devine atractiv, participă la show-uri strecurat în gura oamenilor mari care promit, însă promisiunea este o minciună pe dos, căptușită de un verosimil corupt.
Un defect s-a strecurat în mecanismul vieții unui om confuz, mecanismul s-a defectat, și viața a început să țopăie prin spațiile discordiei, țipând isteric către normalitatea pe care o percepea ca o entitate înfricoșătoare.
Omul confuz s-a debarasat de viața ce avea mecanismul defect, și se mișca prin realitate împins și impulsionat de energia non-vieții, iar confuzia a devenit atât de mare, încât omul percepea antitezele existențiale ca aspecte sinonime, consubstanțiale.
Omul fericit este de o transparență luminoasă, căci confuzia, ambiguitatea, opacitatea și îndoiala, nu pot coexista în el, are o sinceritate care se deschide complet către oamenii cu care vine în contact, pe care îi consideră străbătuți de bunătate, iar minciuna o trimite în neant cu un surâs binevoitor.
Omul fericit nu poate cunoaște zvârcolirile sufletului, în care scormone suferința, și nici deprimarea, când ți se pare că ești țesut de tenebre.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!