poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1385 .



celălalt președinte nichita
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [DorianS ]

2018-06-17  |     | 



din copilărie, ai rămas traumatizat de Cuvânt. abuzat, posedat, răvășit și umilit de el. deși erai răsfățat și fragil, nu te-ai plâns niciodată nimănui și i-ai rămas mereu supus Lui, până la moarte. și El Însuși mai târziu te-a ales să-i fii stăpânul lui.

ai iubit cu labiș aceeași femeie. mai în vârstă ca el, nu publicaseși nimic deosebit când labiș s-a stins. ce s-a întâmplat la moartea lui labiș? probabil dumnezeu a crezut că pierderea era insuportabilă pentru români și a adăugat geniul lui ție, mitologiei tale. ai ajuns până la urmă un pachet de genii cu o singură mitologie, într-o singură piele, inconștient și bolnăvicios de poetică.

îl aveai pe plopul gică conducătorul de taraf al frunzelor și serviciul tău secret de contrainformații și. el cunoștea pe toți oamenii care îți călcau pragul și îți dădea prin codul vostru secret toate întâmplările și toate poveștile de dragoste din locul de unde veneau.

tu voiai să înveți de la toți dar sfârșeai prin a-i domina, prin dorința de a fi generos și prieten cu toată lumea. iar ei la rândul lor, toți, învățau umili de la tine cum să fie prietenii tăi. cu toți oamenii erai tare îngăduitor, căci știai că sunt slabi. însă cu îngerii vorbeai urât și țipați unul la altul. și vorbeai cu ei numai la per tu adresându-le expresii precum „animalule” sau „nesimțitule”. de ce erai rău cu ei, de ce îi înjurai tu așa? și lirica ta creștea dedesubtul subrațului tău adolescentin dar o cangrenă ieșea din ficatul tău nemetafizic.

ai dezarmat pe toți când te-ai dus la viena să-ți iei premiul de poezie și ți-ai dat toți banii pe flori pentru români și pentru eminescu. ai lăsat toate lucrurile acolo și te-ai întors. dar unii tot ziceau că nu ești român, tu știi că mă-ta-i rusoaică, îți repetau? tu nu vei fi niciodată român. rușii la rândul lor încă se tem că tu ești mai important decât președintele lor sovietic cu același prenume. de ce oare? în fond, tu n-ai luptat în nici un război, n-ai invadat nici o țară (nici măcar în gând) dar ai dominat copios toți președinții și poeții sovietici. tu ai țesut pentru noi o uniune poetică în care era toată europa: nu se mai lupta estul cu vestul, ele deveniseră asemenea celor două jumătăți ale creierului iubindu-se și conectându-se prin poezie.

femeile te așteptau noapte de noapte în fața patului tău să devină nemuritoare. dar tu cochetai prea puțin cu ele, tu seduceai mai mult pe îngeri. mâncai puține fursecuri și beai multă votcă. asemenea fabricilor și realității socialiste. singurele versuri proaste le-ai spus dorei când i-ai spus că va fi soția ta și că ești în stare s-o înjunghii din pasiune, fără nici o tehnică poetică. dar până la urmă ai recunoscut că tu erai cel deja înjunghiat.

am totuși o singură gravă acuză împotriva ta: de ucidere. te-ai ucis pe tine însuți, lent, cu dragoste și nebunie, păcălindu-ți toți prietenii, îngerii și medicii care voiau să te salveze. cum puteau ei să te salveze de tine însuți? făt frumosule cel albastru al necuvântului, înger electric al poeziei, sublimule, risipitorule, puhavule, parșivule, iresponsabilule, îngăduitorule, divinule!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!