poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1969 .



Vasiliu Zonel
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nicu al Popii ]

2019-01-10  |     | 



Vasiliu Zonel

Chiar în dimineața când neprevăzutul a intervenit, domnul Mirel Boscăneanu m-a anunțat telefonic de nenorocire. Ziua aceea și cele care au urmat au fost triste, cenușii, nu îmi găseam locul. Încă odată mi-am dat seama cât de vulnerabili și de trecători suntem pe aici, prin zona asta de univers. Pentru mine Vasiliu Zonel a reprezentat ceea ce numim Omul Frumos, cu o infinită sensibilitate sufletească. A inițiat și condus o revistă culturală în Galați unde mi-a tipărit trei texte (proză scurtă). La un eveniment în București, când ne-am reîntâlnit, a găsit prilejul să-mi spună câteva cuvinte de apreciere pentru povestirile mele. Cum această evaluare venea de la o personalitate, cuvintele sale au însemnat foarte mult pentru mine. Mai târziu, când era director în ”Electrica”, i-am transmis o invitație la un concert, (recital de muzică clasică) susținut de fiica mea, violonistă, acompaniată la pian de V.M. Surprinzător a onorat invitația, în condiția când, ca director, era supraaglomerat! Și nici n-am știut dacă agreează o astfel de muzică. Au fost și alte asemenea evenimente, participarea la vernisajul unor expoziții, pe care eu le-am coordonat.
Dânsul mă trata ca pe un prieten, deși eu nu aveam curajul să afirm asta, ne despărțeau o mulțime de lucruri, dar ne și uneau. A fost un îndrumător, un mentor și prieten pentru mulți dintre colaboratorii săi. Poate de aceea, într-un moment când nu găseam răspuns la numeroasele întrebări pe care mi le puneam, i-am trimis un text pe email ”Istorie și ficțiune”, rugându-l să-mi transmită o părere. Nu am primit răspuns. Apoi m-am întrebat, oare nu l-a supărat îndrăzneala mea? Pentrucă, deși percepeam o barieră socială între noi, aceasta nu a fost niciodată de netrecut, știa să fie apropiat față de oameni.
Mai știa că numai prin cultură ne putem ridica pe un piedestal. Poate că de aceea s-a implicat ca nimeni altul în proiectul de suflet ”Tezaurul Energeticii Românești”.
Mulțumesc doamnei O. I. care prin rememorarea faptelor sale m-a încurajat într-un fel, să-mi exprim și eu, cu toată sinceritatea, ceea ce am simțit pentru Domnia Sa.
Transmit condoleanțe familiei pentru greua pierdere. Adio domnule Director!

P.S.
Textul de mai sus a fost scris cu ocazia morții fulgerătoare, (infarct) a domnului Vasiliu Zonel. Îl fac public acum.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!