poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1571 .



La vita e bella!
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [grupex_2007srl ]

2020-07-13  |     | 



- Lucrați în presă?
- Da.
- Nu vă cred.
- De ce?
- Păi sunteți în civil, nu aveți uniformă!

Duminică, puțin trecut de ora 10:00, pe doamna Cortel, fostă Oprea, din satul Dorobanțu, o găsim în Oltenița, în spatele gării. E însoțită de fra-su, care râde tâmp, hî, hî. Pare un fel de bodyguard, dar unul fără trei dinți din față. Și cu glicemia scăzută. Doamna Cortel e comestibilă, numai că trebuie trecută, măcar de două ori, prin periile de la Petrom, neapărat cu spumă activă. În loc de sprâncene, are tatuaje permanente. În nas și-a pus și un piercing. Cum ar veni, s-a tunat! E agitată, mai ales de când mama lui Florentin, Doina Tudorache, o vecină, a făcut-o să-și ia lumea-n cap. “Nu am mai putut sta acolo. Mi-am vândut casă de 40.000 de euro cu 17.000 și mi-am luat o garsonieră, aici. Nu am loc nici să respir.” A plecat din sat, așa spune, de gura vecinilor invidioși, că ea trăia bine și ei nu. “Nu am mai putut sta. Spuneau că mă ocup cu prostituția și că fac videochat. Vreau și eu probe!”. Doamna Cortel, fostă Oprea, în vârstă de 31 de ani, după cum declară, deși vecinii spun că e ceva mai coaptă, bătând în 36, e acuzată că l-a dezvirginat pe elevul Tudorache, dintr-a IX-a.

“Nu vreau să vorbesc nimic. Vorbesc în prezența la avocatul meu. Părinții lui mi-a cerut mită 10.000 de lire. Sunt dosarele deschise. Nu vreau să vorbesc mai mult. Dosarele mele sunt deschise. Este un dosar din acest motiv. Am depus plângere aici.”

Florentin Tudorache, din satul Dorobanțu, elev în clasa a IX-a, la Liceul Tehnologic Transporturi Auto Călărași, a început o relație cu doamna Cortel, fostă Oprea, în urmă cu două luni. Adolescentul s-a prins că vecina lui are, acasă, o masă de biliard, fapt care l-a-ncântat peste măsură. Și l-a mai încântat și faptul că vecina lui desfăcea picioarele și-i arăta maimuța. Doamna Cortel recunoaște: “A fost o greșeală între mine și el. Am fost beată, nu știu ce mi s-a-ntâmplat. C-o fi fost adevărat, că n-o fi fost adevărat, el spune că a avut relații sexuale cu mine. Din momentul de față, eu nu am mai avut relații sexuale cu el.”

“Femeia asta nu se duce la muncă. Se duce la prostituție, prin Germania, prin Italia. A fost măritată cu un italian. Apoi cu unul din satul vecin, Mănăstirea, apoi cu un altul, tot din Mănăstirea. Atunci, cu pandemia asta, s-a-nchis barurile astea. Și a văzut că asta are masă de biliard”. Pe scurt, elevul Tudorache, dintr-a IX-a, își făcuse o prietenă, de seama lui, nepoata doamnei Cortel. Nepoata a fost acasă la doamna Cortel, cu el, să dea cu tacul în bila roșie și s-o bage la gaură. Și așa a ajuns s-o cunoască pe dezvirginatoare. “Ea aducea copiii, la biliard.” Mama elevului, Doina Tudorache, spune că doamna Cortel a fost atât de încântată de elevul Tudorache, dintr-a IX, că i-a făcut cadou inclusiv o brățară de aur. “Ta-su i-a dat două palme, să spună de unde o are. I-a spus că se culcă cu Florina, vecina. A făcut crize! Am fost peste ea și i-am spus să-l lase în pace, că el e copil, trebuie să-și vadă de școală. Mi-a nenorocit copilul!”

De două luni, elevul Tudorache nu prea mai doarme pe-acasă. Când i s-a interzis să se mai vadă cu doamna Cortel, s-a tăiat pe mâini. Dacă a văzut că nici așa nu reușește să-și impresioneze părinții, s-a dus în mijlocul gârlei, să se înece. Că viața fără doamna Cortel e nasoală și fără nici un sens! Pe fir a intrat și Secția nr. 6 Poliție Rurală Grădiștea, dar cea amendată a fost mama elevului Tudorache, dintr-a IX-a. Cu 1.500 lei. Doina Tudorache a sunat la 112, să se plângă că nu-i mai vine odrasla acasă și că-l transpiră doamna Cortel. Cum elevul Tudorache, la momentul consumării raporturilor sexuale, avea 15 ani împliniți, iar actele respective au fost derulate cu consimțământul său, polițiștii i-au urat multă presiune și să-i fie de bine!

“Ce-mi spune un polițist de la Grădiștea?! Doamnă, lăsați-l două ore pe zi să se ducă la ea, că altfel înnebunește!” Bine că nu i-a spus că altfel rămâne orb!

Doamna Cortel spune că a făcut casă, la Dorobanțu, cu soțul său italian, cu care, la acest moment, se află în proces de divorț. Actele de divorț au fost înregistrate, la Judecătoria Călărași, pe data de 15.06.2020. Pe soțul italian al doamnei Cortel îl cheamă Ionuț.

“A amenințat că se omoară, că-și bagă cuțitu-n inimă! Am făcut cum a zis polițistul: l-am lăsat, două ore, să se ducă la ea! După care copilul nu a mai venit acasă!”

Gică Tudorache, tatăl elevului Tudorache, dintr-a IX-a, e siderat. “I-am spus: de ce nu ai venit la mine? La cum arăți tu, puteai avea orice bărbat de pe lumea asta! Și tu, la câți ai avut, te-ai găsit s-o faci cu copilul meu? De ce nu m-ai luat pe mine, ă? Mă luai pe mine, că sunt major!”

Duminică, elevul Tudorache, dintr-a IX-a, iar a fugit de-acasă, cale de 25 de kilometri, până la Oltenița, la doamna Cortel, la garsonieră. “Mi-a venit dimineața, la ora 6, în picioarele goale. Este lovit la ochi. Mi-a spus că vrea papuci și i-am zis: ieși acum, să nu m-audă vecinii, ieșșși! M-a văzut că sunt nervoasă și a plecat!” Nu știe unde e elevul Tudorache. Spune că era în pantaloni scurți și un tricou roșu. “Mă vedeți cum sunt? Asta sunt: sinceră, concretă și directă!”

- Copilul lor este bătut zi de zi.
- Și ce, vrei să-l înfiezi tu sau cum?
- Nu, dar n-are unde să fugă decât lângă mine! El vine, io-l gonesc. Dar copilul ăsta, în prezența la părinți, nu se mai poate trăi!

Elevul Tudorache, dintr-a IX-a, a ajuns acasă în cursul zilei de ieri, 12 iulie. “Am adus poliția la Oltenița și l-am luat. Dar aseară i s-a făcut rău, se dădea cu capul de pereți. Doamna Cortel pleacă în Italia și e disperat. L-am dus la UPU, cu salvarea, și i-au dat niște pastile d-alea de l-au calmat. Acuma doarme.”

“Îl dădea afară și intra pe geam. Ea i-a spus lui că urmează să plece în Italia. Și e disperat. Dar ta-su și mă-sa era în spatele lui, să o facă de bani! Părinții l-au băgat pe băiat pe sub pielea ei, știau că e slabă de înger, ca s-o facă de bani, să trăiască de pe urma ei”, e punctul de vedere al avocatei doamnei Cortel, Daniela Ștefănescu.

Din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, Ana-Maria Gonciu ne comunică faptul că elevul Tudorache, dintr-a IX-a, în urma acestei experiențe insolite poate beneficia, în mod gratuit, de consiliere psihologică.

De acest lucru nu poate beneficia, în schimb, Silviu Dobrică, zis Beleaua, din același sat Dorobanțu, născut la data de 4 aprilie 2001. Locuiește cu părinții, la marginea islazului, într-o casă dărăpănată. A fost la școală doar până în clasa a IV-a. A fost exmatriculat după ce, printre altele, a vandalizat o autospecială de poliție. În jurul amiezii, doar tatăl acestuia era acasă. Avea pe foc o tocană. De ceapă. Nu știe ce s-a întâmplat sâmbătă seara.

- Am fost beat.
- Rău de tot, ă?
- Da.
- De când?
- De câteva zile.

A auzit că are băiatul internat la spital, la Călărași. Dar a auzit asta abia dimineața, când s-a trezit din băutură. “Nu știu, a luat aseară un pumn de medicamente. Are tratament pentru cap, d-alea tari. Un borcănaș d-ăla a înghițit!” Dobrică cel Bătrân, cum e știut în sat, e mahmur. Și e și proaspăt vopsit în cap. Roșu arămiu. Nu-l întrebăm dacă a folosit frunze de nuc sau Palette Intensive Color Creme KV5

Silviu Dobrică, autointitulat Beleaua, e luat în evidențele medicilor psihiatri cu tulburări de comportament. Prima dată s-a însurat în iarna lui 2018. “A venit aici c-o fată, dar a plecat repede, că era gravidă cu altu!” Atunci a încercat Dobrică Beleaua să-și pună capăt vieții. A folosit aceeași metodă, a înghițit câteva tablete de Clopixol, un antipsihotic folosit în tratamentul schizofreniei. La fel a făcut și-n după-amiaza zilei de 11 iulie, după ce ta-su l-a certat că iar s-a însurat, de numai două săptămâni, c-o fată de nici 13 ani. “Ea a zis că are 17, dar n-am stat să văd dacă are buletin”. Beat-turtă, s-a pus pe făcut tărăboi. A gonit-o pe fată, și-a gonit și consoarta, iar Silviu Dobrică, de necaz, mai ales că nevestica, Gabriela, nu-i mai răspundea la telefon, a înghițit un pumn de pastile.

La fața locului au ajus două echipaje, unul al Serviciului de Ambulanță al Județului Călărași și un altul al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași. “Echipajul nostru a ajuns la 14:40. A fost autospeciala cu medic. A fost dus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Călărași. Nu a fost nevoie de resuscitare.”

Gabriela a rămas în grija unui bunic după ce părinții acesteia au plecat în străinătate. La muncă! Ne spune ce s-a întâmplat cu o zi în urmă: “A băut la Remus și după aia a luat medicamente”.

- Câți ani ai, fato?
- 16.
- Minți! Ai 13 ani!
- …

Nici mama acestuia, Ioana, nu știe de ce a încercat Silviu Dobrică să-și pună capăt zilelor. Vorbește greoi: “Îl am în evidența handicapaților. El e așa de la 8 ani.” Până la urmă, se face lumină. “A luat medicamente că de ce am dormit la mine acasă și nu la el.” De sâmbătă, de la ora 15:00, familia acestuia nu mai știe nimic de Silviu Dobrică. Se liniștește, așa cred părinții acestuia, numai când e Gabriela lângă el. Silviu Dobrică a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe gol-pușcă. Unul dintre vecini, de leat cu el, știe ce s-a-ntâmplat. E amiază și miroase deja alcool. “Bre, e niște nenorociți. Fetița asta, a plecat mă-sa și ta-su, e vai de capu ei. Stătea cu bunicu, un bătrân! E vai de capu ei!” Dobrică cel Tânăr, despre care părinții acestuia nu au habar pe unde a ajuns, se află pe secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Călărași.

La amiază, în satul Dorobanțu, duminică, 12 iulie, erau 30 de grade. La umbră! La vita e bella!

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!