poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3619 .



De ce e Eugen Gălățeanu rău și crud- mai ales în comentarii
personale [ ]
Fiara și bestia demascată- încă o dată și o dată

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2006-03-20  |     | 



O serie de cetățeni onești și demni de pe Agonia, în frunte cu... și în coadă cu... s-au plâns că dreptele și adevăratele comentarii critice făcute de ei la textele monstrului i-au trecut acestuia ca apa prin urechi- și nici măcar nu l-au udat. În plus, acest monstru odios ia în bătaie de joc toate simbolurile naționale, face diverse chestii pe puterile statului și, în general, nu prea e de nici un fel conform. Mai ales conform.
La acestea monstrul răspunde:
"Poate nu cred în nici unul din adevărurile în care credeți voi. Poate că, înaintea unei țări din cașcaval și lapte dulce- visată de majoritatea dintre dvs. eu văd în primul rând omul, cetățeanul, ca individ. Dacă nu putem fi în primul rând oameni am dat-o în bară. Cetățeanul român nu există- el este o abstracțiune furioasă a unor politicieni care vor doar să manipuleze. În primul rând există cetățeanul ca atare- cu grijile și nevoile lui. Dacă sunt slab, dacă sunt prost, dacă sunt flămând nu mă vor ajuta nici armata, nici justiția și nici unul din simbolurile atât de dragi nouă. N-o să vină Decebal să facă ce nu fac doctorii în spitale, nu Burebista îmi va salva copilul de droguri, Maniu nu o să îmi asigure un loc de muncă. Toate trebuie făcute- din păcate- de noi.
Poveștile cu zâne și Feți Frumoși sunt utile după. Atunci când, într-adevăr am făcut ceva. Din păcate noi n-am făcut nimic dar ne amăgim singuri ce frumoși, deștepți și traco-geți suntem. Contează ? Nu.
Am avea ce să învățăm de la vecinii unguri- anume că dragostea de patrie trebuie clădită pe ceva solid. Unde sunt ei acum ? În UE. Unde suntem noi ?
Am avea ceva să învățăm de la frații noștri evrei. Dacă dorești ceva- poți să-l obți. Evreii se văd poporul ales din istorie- și sunt așa, chiar dacă și în Biblie Dumnezeu se supără când și când pe ei. De ce sunt aleși ? Pentru că muncesc pentru țelul lor. Pentru că au făcut din deșertul Neghev-ului o oază, acolo unde altădată arabii își pășteau oile.
Am avea de învățat de la vecinii noștri basarabeni. Frate ,frate- dar brânza e pe bani. N-a mai contat că Ivan e comunist- atunci când Ivan conduce bine țara.
Etc., etc., etc. Vrem noi să învățăm ? Sau ne-am născut deștepți ?"

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!