poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2254 .



1 DECEMBRIE
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Bebelu ]

2006-03-26  |     | 



1 DECEMBRIE , Ziua Nationala a Patriei noastre "Iubite".Bizar, subit , cu ajutorul magiei albe-a unor incantatii rastalmacite de Piranda,care ar putea la fel de bine sa fie retete pentru musaca sau eu stiu ce mancaruri sofisticate,lumea-poporul,mai corect,renunta la statutul de solitar si se lasa infatit de spiritul de solidaritate.Nostim,nu?Ce e si mai nostim e motivul.Pompoasele petreceri date de televiziuni sau familii care de dragul de a intretine anumite relatii,invita rude de mult uitate dar sus puse,unde mancarea e la discretie si bautura din plin.
Nu mai e cum a fost odata,cand oamenii se imbracau in costume nationale si impreuna cu famfara defilau pe strazile de cristal,construind cu fiecare unduire a trupului un joc monumental ce iti insufla o lume in care deja traiau dar un pic mai buna.Acum aceste obiceiuri mai sunt pastrate doar in cateva locusoare din varf de harta,care au reusit sa nu cada prada inovatiei(unele lucruri nu merita sa fie modernizate,sa li se aduca un aer european,pentru ca atunci e stiut ca sunt moarte).
Se pare ca 1 DECEMBRIE a devenit,cel putin in Bucuresti(Fostul Mic Paris-actuala Groapa de Gunoi)o sarbatoare a satisfacerii burtilor,potolirii setei,a ipocriziilor si etalarii mastilor.Un fel de bal mascat care se demasca treptat si isi dezvalui anonimatii in reala lor haina,pe masura ce ziua se pierde in noapte iar drogul se termina.Si totul revine la normal...caldul se face rece,focul devine ghiata si noi...cred ca nici noi nu mai stim destinatia.
Nimeni nu mai tine cont de semnificatia zilei.De STIUT o stiu cu totii,dar oare o si CUNOSC?.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!