poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1233 .



Fuga
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ALB ]

2007-12-14  |     | 



De ce fugim? De cine fugim? Incotro fugim?

Secolul trecut a fost secolul vitezei. Mai toti ne-am nascut in el, iar el ne-a lasat ca mostenire un o acceleratie fenomenala. Fugim in fiece dimineata din pat, fugim in fiece zi catre serviciu, fugim de fiecare data de noi. Cand am stat ultima data sa ne odihnim, sa luam un ceai cu noi insine? Pentru multi dintre noi, un asa eveniment a fost undeva in trecut sau... deloc. De ce? Ne este teama?

De ce ne este teama? Ne este teama ca nu suntem destul de rapizi? Ne este teama ca nu suntem destul de reci si nepasatori? Ma tem ca suntem prea reci, prea nepasatori si prea grabiti. Prea grabiti sa trecem prin viata fara a o cunoaste cu adevarat, prea grabiti sa trecem prin viata fara a ne cunoaste cu adevarat. Haidem cu totii la o intalnire multipla, fiecare cu prima persoana iubita din viata lui, acea persoana plina de mister pentru multi, Eul.

Haideti sa tragem pe dreapta intr-o benzinarie, sa ne alimentem cu rabdare si, in timpul asta, sa sorbim cu noi insine o ceasca de intelegere. Haideti sa fim mai buni, mai intelegatori. Haideti sa vedem ceea ce nu vedem de obicei. Haideti sa aruncam de pe noi superficialul, mastile, ipocrizia si intoleranta. Haideti sa pasim un pic in spatele scenei, si sa facem cunostinta cu omul-actor care suntem, si nu cu rolul pe care il jucam.

Cum este, oare, viata in spatele scenei? Cum este sa fim noi insine? Este un mister pentru multi. Haideti sa il exploram. Haideti in spatele scenei, sa ne recunoastem printre actori pe noi insine. Viata de actor e obositoare, asa ca sigur ne va fi greu sa ne recunoastem printre atatia oameni. Avem, insa, noroc: in spatele scenei putini pasesc. Multi sunt atrasi de mirajul piesei jucate si uita sa paseasca afara din ea. Noi nu suntem asa. Noi avem putere. In spatele scenei noi suntem luptatori: luptam cu monstri, nu ne lasam biruiti.

Dupa ce ne regasim pe noi insine, haideti sa ne cautam partea lipsa. Fiecare avem o parte lipsa, o bucata de puzzle care sa ne implineasca. Cum arata bucata ta de puzzle? Daca nu stii, te invit sa o cautam tot in spatele scenei. Numai in spatele scenei totul este real, numai in spatele scenei visele sunt realitate. Trebuie, insa, sa uiti de viteza. In spatele scenei nu sunt piste sau sosele, nu exista nici o concurenta. In spatele scenei nu sunt decat flori si copaci, soare si caldura.
Relaxeaza-te, paseste usor, fara sa ranesti florile, si odihneste-te. Nu uita ca viata de actor este obositoare. Priveste in jur si cauta-ti bucata de puzzle. Acum ca ai gasit-o, sunteti un VOI.

...va continua

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!