poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4225 .



Alberto a luat-o razna
personale [ ]
Colecţia: Texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Alberto M. Popesco ]

2008-05-01  |     | 



Pendulându-mi privirea între degetul mic și ușa de la intrare am dedus că sunt un idiot. Nu m-am ridicat de pe scaun. Consumul de calorii era prea mare. Am rămas. Mi-am aprins o altă țigare. Am inversat, priveam fereastra și apoi degetul mijlociu. Ciudat, aceeași concluzie: sunt un idiot. Mierda. Am pus mâna pe mobil. Am sunat la întâmplare.
-Alberto sunt!
-Da, știu.
-Am o întrebare, sunt idiot?
-Acum sau dintotdeauna?
-Ești un bou!
Am închis nervos. Am încercat cu o persoană de sex feminin. Și de data asta conversația s-a purtat în aceeași linii cu o mică variație la temă.
-Ești o vacă!
Am închis și mai ofuscat.
Mierda. Mierda. Mierda. Exact de 3 ori.
Mi-am rotit privirea prin cameră. Masca de gaze îmi zâmbea complice. Aha, mi-am zis. M-am ridicat. Am aproximat distanța. Ce naiba?! Vreo 5 metri și puțin. Atât de puțin? M-am prăvălit pe scaun. Sunt complet idiot. Mi-am rotit ochii prin cameră. O mască de gaze, un arc cu tolba aferentă de săgeți și o cască de infanterist din primul război mondial. Am făcut un efort psihic considerabil. Concluzia m-a siderat: tătăl bunicului n-a luptat la Verdun. Și pe urmă mi-am adus aminte de o statistică hilară. După încheierea războiului s-au mai purtat lupte pe durata a exact 6 ore, 10 mii de morți. Atac la baionetă. Hmmm. Îmi place să pronunț cu voce tare un ”hmmm” prelung. Așa par mai intelectual. Am citit într-o revistă de specialitate că tipii bărboși sunt cei mai inteligenți, apoi cei care rostesc un ”hmm” lung. Eu cred în astfel de sondaje. Pe stradă, la bar, la serviciu, în fața reprezentatelor sexului frumos rostesc ori de câte ori am ocazia ”hmm”-ul celebru. Dar se pare că foarte puțini au citit sondajul acela. Sunt complet idiot, nu? Mă preocupă să rostesc ”hmmm” în loc să îmi iau masca de gaze și să dau o raită prin curte. Adevarat vă spun, nu există nicio grădină, dar vreau să epatez, să par un aristocrat rasat. Deci, așadar și prin urmare, grecii fac comerț pe mare. Mi-am luat masca de gaze, mi-am agățat-o ștrengărește pe figură și am ieșit în fața blocului. Sunt un cetățean umil al Republicii România. Hmm și mda, am rostit când am trecut pe lângă cei 2 pensionari care împărțeau aceeși bancă de lemn cu vopseaua verde scorojită.
-Bună seara, dragi pensionari.
-Unde te duci, tinere?
-Nu se vede? Hmmm.
Mă distrează oamenii stupizi. Chiar nu se observă că sunt echipat doar cu o pereche de papuci, boxeri și o mască de gaze? Unde mă pot deplasa așa?
Spre cel mai apropiat spital de nebuni pentru a mă preda doctorului de gardă.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!