poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1231 .



Poveste cu controlori
personale [ ]
Spuneti-mi, vă rog, ce este de facut ?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [pssp ]

2008-12-03  |     | 



Spuneti-mi, vă rog, ce este de facut ?

Azi 02.12.2008, ora 11, 30, venind de la scoala SANMARTIN, împreună cu colega mea, ZEINA BELEJAN, fosta profesoară de Lba. Română de la Liceul Onisifor Ghibu, am asistat la o scenă absolut inumană în tramvai. Controlorii care se aflau pe tramvaiul cu nr. 3 negru, in statia Dimitrie Cantemir, au dat navală peste un copil de clasa a VIII-a, bruscându-l să se coboare jos exact în momentul în care copilul se îndrepta cu un bilet OTL spre compostor, spunându-i că trebiua să composteze biletul înainte de a fi întreținut discuția cu fosta lui profesoară de Lb-a romană, pe care a întâlnit-o întâmplător pe tramvai.

Fosta lui profesoară, colega mea, l-a oprit să-l intrebe ce mai face si dacă a reușit să se pregătească pentru teza unică la Lb-a Română, teză pe care urma să o susțină mâine. A spus că a reușit și că acum se îndrepta spre antrenanent.

Au urmat încă o întebare și un răspuns, apoi au apărut controlorii, care au făcut scena mai sus mentionată. Șocul meu a fost si mai mare, atunci când am mers să explic controlorilor starea de fapt a lucrurilor, cum că copilul nu are nicio vină, că avea biletul în mână, dar din respect pentru d-na profesoară s-a oprit să schimbe acele 20 de cuvinte cu ea. Controlorii nici nu au vrut să discute cu mine, ba mai mult, m-au întrebat dacă vreau cumva să plătesc amenda pentru el.

Am sesizat oripilată cum această fărâmă de respect s-a finalizat cu bruscalitate, iar la finalul finalurilor cu o amendă plătită de copilul care a rămas cu lacrimi în ochi.

Imi pare sincer rău că nu am apucat să văd numele celor doi controlori, pentru a putea oferi date exacte.

E drept că copilul nu a vrut să coboare de bunăvoie din tramvai, pentru că se grăbea la antrenament si găsea absolut injust modul în care era tratat de niste « oameni », la care eu, personal, am retineri să-i numesc oameni. (De aici probabil recursul la bruscalitate)
De aceea mă întreb totuși : înainte de a fi călători pe tramvaiele OTL, nu avem dreptul să fim OAMENI CU RESPECT, sau mai cu seamă COPII ? Dacă acesti controlori au uitat să mai facă parte din speța umană, noi nu mai avem acest drept ?
NU CRED CA E ACELASI LUCRU SA AI BILET PREGATIT PENTRU COMPOSTARE, SAU SA NU AI DELOC BILET. Pentru cei care vor totusi să aplice legea, nu chiar toti suntem INFRACTORI !

Elevul se numește : CIOPRIS CRISTIAN, este în clasa a VIII-a la Liceul Onisifor Ghibu. Provine din orașul Beiuș.

Inainte de a mă hotărî să dau anunțul în ziar, am sunat la 0259/ 412472, Poliția Municipală, dar mi s-a spus că ei nu pot face nicio sesizare la serviciul controlori OTL, vizavi de situație, doar părinții copilului, pot face plângere la biroul OTL, vizavi de modul în care s-a soluționat acest caz. M-am gândit atunci că cei 20 de lei plătiți de copil drept amendă, nu merită efortul de a-i deranja pe părintii copilului să vină de la Beiuș până la Oradea, deci cazul poate să rămână complet necunoscut opiniei publice și fără nicio mustrare publică a lipsei de respect manifestată de cei doi controlori.

Nu cred că aș fi putut să tac, pentru că acel copil se uita disperat în jur după ajutorul celor care au fost alături de el, la profesorii lui, care nici măcar nu au fost băgați în seamă. Dacă pentru o astfel de societate ne pregătim copiii, ar trebui să uităm de școlile cu profil umanist și să transformăm societatea în procesatori de date și de reguli.
In paranteză fiind spus, eu, personal, alți controlori la fel nu am cunoscut.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!