poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1626 .



Scrisoare de lehamite-n post
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Taisha ]

2009-04-15  |     | 



Recomandări: a se citi în doze mici, orice supradoză poate fi fatală;

Contraindicați: a nu se citi de cardiaci, hipertensivi sau de idealiștii închipuiți;

Mod de administrare: la orice oră din zi, cu excepția dimineții- poate provoca senzații de vomă, cefalee și vertij.


Numai când mă gândesc la motivele pentru care aș vrea să scriu și deja de gât, strângându-mă puternic, mă apucă o lehamite lejeră, totală, rudă de sânge cu letargia blegoasă mintală din familia mare a indiferenței debile, cultivată acum cu sârg peste tot în România. Aproape sugrumată și vizibil descumpănită de atacul neașteptat, mă gândesc la motivele pentru care lehamitea a devenit o prezență constantă în viața mea și am descoperit că mi-e lehamite să și aflu darăminte să mă mai și gândesc...Căci așa începe, iar mai apoi:
Mi se face lehamite să-mi tot cenzurez reacțiile și atunci ea, complet nudă și făra morală, îmi zăpăcește creierul virgin și nepregătit pentru așa ceva, de nu-și mai poate reveni spontan, fără ajutor specializat, din starea de obnubilare a conștiinței recent descoperită.
Mi se face lehamite cu iz trist de agonie ( nu.ro) de iubirea creștină a aproapelui, impusă expres, acum în postul Paștelui că în restul anului cui îi mai pasă de iubirea ta... creștină, unică, pierdută sau găsită de altcineva!
Mă apucă o lehamite adunată compact într-un ghem dureros când mă gândesc la tradiționalul borș de miel în care plutește stingher- cu ochiii deschiși și încă mirați- un cap mic ( bine fiert!) de miel ce nu înțelege nimic din ce s-a întâmplat...( ultima dată își amintea că păștea iarbă cu mama sa ).
Mi-e lehamite de oamenii credincioși dar găunoși, populați de carii pofticioase și nesătule astfel încât îi întâlnești peste tot mimând firescul, dar cu lumina picurându-le-n șuvoi din ei, pe lângă noi, apă sfințită de prisos... fără nici un rost.
Mi-e lehaminte mai mereu și, de-a dreptul îngrijorător, nu o pot da spre adopție altcuiva, după ce-am crescut-o de mică și ea crede că sunt familia sa... Doamne, ce mă voi face la majorat cu ea, e isteță foc, poate nenoroci sute de oameni, la normă, într-o singură zi.
Mi-e lehamite de mine că siluiesc cumplit literele toate ale alfabetului învățat, așa nevinovate, formând cuvinte ciuntite, bezmetice cu înțelesuri puține, luate imediat ostatice de ideile superioare aflate de gardă...
Mi-e lehamite de frica întâlnirilor inerente cu reprezentanți de vază ai speciei civilizate, ușor bâlbâite, Homo sapiens sapiens care nasc mai apoi fără travaliu... regretul pentru dispariția lui Pithecantropus Erectus.
Mi-e lehamite rău de rușine că irosesc o zi întreagă din rezerva limitată a unui an, cu plânsu-mi moale, obosit ce nu se poate opri decît pentru a-mi da timp pentru a mă autocompătimi...


P.S: Și apoi, eu am o singură lehamite anemică de spovedit și iertat... alții, în schimb, au atâtea virtuți serioase de explicat! Gata, m-am relaxat!


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!