poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1745 .



\"Darea în târg\" ca instituție sau rețea socială
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ovidiumus ]

2009-04-26  |     | 



Pe vremuri

erau "dați în târg cu nasul tăiat" "negustorii mofluji și slujbasii dovediți", de multe ori cu o tăbliță de gât, "cine-o face ca mine, ca mine să pățească".

Această instituție de "mediatizare" a cazurilor de faliment și de coruptie avea un rol social multiplu, printre altele, de detensionare a opiniei publice și de imagine favorabilă pentru autorități. Nu cred că un stat modern, cum e România, să nu fi avut și să nu aibă o "Organizație de Detensionare a Opiniei Publice", în care să intre ca actori și ținte ale descărcării frustrărilor publice diverse personalități, grupuri sociale personificate etc. Mai precis, organizația respectivă oferă CAPUL LUI MOȚOC în diverse variante si ambalaje, pentru toate gusturile și nevoile de decompensare, și acoperă în mod științific toată gama semnificativă de nevoi ale "beneficiarului", dar, bineînțeles, există un client care este servit de către produs. Nu este o teorie a conspirației ceea ce enunț, ci cred că pe undeva aceste scandaluri publice sunt coordonate și amplificate pe componentele dorite. Zgomot de fond se găsește în toată societatea, dar numai anumite teme capătă rezonanță. Prietenii știu de ce… "Temele Favorizate" sunt mai bine focalizate, mai bine conturate, prezintă oarece facilitățati inițiale de informare (sper că voi cunoașteți mulți ziariști care nu știu să scrie, și preferă subiecte de-a gata...); există deci un nucleu de subiect gazetaresc mai bine conturat și mai "suculent", mai promitator. Suspectez rețeaua în cauză doar de o "prelucrare inițială" și imbogățire a temelor, care mai apoi sunt lansate pe piață cu un "dosar de produs" ușor de exploatat.

Vă propun un lucru care pe fiecare îl poate costa puțin timp, dar în medie putem realiza saturația tematică a organizației coordonatoare (presupunând că există așa ceva): fiecare să dezvolte cât poate propria tema și să ofere destule date, mai multor potențiali dezvoltatori de presă, iar în urma acestui proces, ce presupune totuși organizare și voluntariat, să schimbăm accentul tematic și configurarea programată a scandalurilor de pe piața românească a "dării în târg". Totul, încă o data, e o problemă de pondere… schimbi ponderea, strici jocurile pe care s-au plătit bani grei… e cumva emoționant.

Ce ziceți?

Ovidiu

PS. O să-mi replicați că dacă există o organizație serioasă, va urmări și procesul de fabricație a știrilor, până la exploatarea finală…mda, dar merită să încercăm.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!