poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1103 .



Despre moarte
personale [ ]
(Din cartea "Rugăciuni pe malul lacului")

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Velimirovici_Nicolae ]

2006-10-01  |     |  Înscris în bibliotecă de error




Gândeste-te la tine de parcă ai fi mort, îmi spun mie însumi, și nu vei simți venirea morții. Tocește boldul morții în timpul vieții, iar când aceasta va veni nu va mai avea cu ce să te împungă.
Cugetă la tine în fiecare dimineață ca la o minune nou născută și nu vei simți bătrânețea.
Nu aștepta să vină moartea, fiindcă moartea a și venit deja cu adevărat și nu te-a părăsit. Dinții ei sunt mereu în trupul tău.
Tot ceea ce a viețuit înainte de nașterea ta și tot ceea ce va supraviețui după moartea ta, aceea chiar acum este viu în tine.
Într-o noapte, un înger a desfăcut sulul timpului, al cărui sfârsit n-am fost în stare să-l percep, iar el mi-a arătat două puncte pe sul, unul lângă celălalt.
Distanța dintre aceste două puncte, spuse el, este durata vieții tale.
Aceasta înseamnă că viața mea e deja pe sfârșite, am strigat eu. Și trebuie să mă pregătesc pentru călătorie. Trebuie să fiu ca o gazdă harnică care-și petrece ziua de azi curățind casa și care face pregătiri pentru sărbătorirea slavei de mâine.
Cu adevărat, ziua de azi a tuturor fiilor oamenilor este în cea mai mare parte plină de griji pentru ziua următoare. Totuși, puțini dintre cei ce cred în făgăduințele Tale, se preocupă de ceea ce se va întâmpla în ziua de după moartea lor.
Fie ca moartea mea, o, Doamne, să fie un ultim susupin nu după această lume, ci pentru acel binecuvântat și veșnic Mâine.
Printre candelele stinse ale prietenilor mei și candela mea se stinge. Nu fi prost, îmi reproșez mie însumi și nu regreta că această candelă a ta se stinge. Îți iubești prietenii așa de puțin încât ți-e teamă să-i urmezi?
Nu regreta că arde candela cu flacără joasă, ci că lasă în urmă o lumină obscură și neclară.
...
O, Dumnezeul meu Nemuritor, privește cu milă spre o candelă care se stinge și curățește-i flacăra. Fiindcă doar o flacără curată se înalță spre fața Ta și intra în ochiul Tau, cu care Tu privești spre întreaga lume.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!