poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1635 .



glumă cu furnici
personale [ Jurnal ]
M

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ioanan ]

2006-10-18  |     | 



azi spitalul s-a urnit ca o tiribombă, a scos flăcări și a mugit din toate încheieturile. în timp ce-și dezvelea dinții nespus de albi într-un zâmbet strălucitor M ținea ușor cârma invizibilă a acestei mașinării în burta căreia bărbați în pijamale cu dungi și femei în capoate înflorate târșâiau după ei câte un straniu dans în șoșoni. halatul meu a devenit un fluture alb prea mult apretat și a murit după numai o clipă în plasa lui M care topise brusc privirea mea într-a lui.

de acolo de sus spitalul pare o glumă cu furnici îngrijorate.

M dansează nebunește și tot aerul îl urmează. coridoarele vuiesc. între roțile de cauciuc se rostogolește cu un fel de obidă fericirea ostentativă a lui M cel înalt, cel nespus de vertical și înalt.

pe M îl iubește femeia de servici, îl iubește liftiera și mai ales infirmiera de la etajul 3. pe M îl iubesc fetele de la chioșcul cu dulciururi. doar el este cel ce le dă fiecare dimineață bună în limba lui fermecătoare și cu o stângăcie copilărească le îndreaptă câte o șuviță pe frunte. M s-a cățărat pe un munte de zâmbete. de acolo nimic nu mai pare atât de periculos. de acolo destinul lui nu mai pare un glonte rătăcit însângerând restul clipelor. de acolo destinul lui pare cât o furnică.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!