poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2485 .



Pilula de...miercuri
personale [ ]
pentru a nu cadea in absurd

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Bodoganel ]

2004-07-21  |     | 



S-au terminat examenele date de profesori si se stie rezultatul. DE-ZAS-TRU! Asa pare sa spuna Ministerul Educatie Nationale vazand notele obtinute de aspirantii la un post de titularizare in invatamantul romanesc. Nici invataceii nu se lasa mai prejos. Cu cateva exceptii, elevii claselor gimnaziale si liceale sunt la fel de "bine pregatiti!"
Dar ca sa termin cu introducerea asta, va dau sa inghititi, (sau sa rumegati, cum vreti,) o pilula de miercuri, joi, vineri, sau de alta zi, si sa-mi spuneti daca va simtiti mai bine si daca v-am produs o usoara buna dispozitie. Orice critica, sugestie, injuratura :D e binevenita, (daca e bine intentionata.)
Si acum gura mare, pentru a inghiti pilula.:)))

Fericiri pământesti pe meleaguri românesti

Ce fericire va fi pe directorii de scoală când vor vedea cum curg bani multi înspre institutia pe care o conduc, fără să facă prea multe. Tot ce trebuie să întreprindă ei e să le spună profesorilor să dea note mari elevilor si loazelor din clasă.
Ce fericire va fi pe elevii din scolile gimnaziale si liceale când vor merge la scoală numai pentru a se hârjoni cu fetele si pentru a bate mingea pe terenul de sport. Nu vor mai trebui să tocească atâtea materii stupide si nefolositoare vietii. Tot ce trebuie să facă ei e să fie prezenti la ore si să îngaime două cuvinte acolo, pentru a lua notă mare, iar scoala ori liceul unde învată să beneficieze de bani de la buget.
Ce fericire va fi pe părinti, atât de cocârjati de muncile cotidiene, când vor vedea că fiii si fiicele lor o duc bine la scoală, fără stres si fără griji si că se întorc relaxati si bine dispusi acasă...
Fericirile la care am făcut referire mai sus, s-ar putea realiza dacă se va pune în aplicare un proiect de lege privind asigurarea calitătii în educatie. Acest proiect stipulează că, la nivel local si judetean, se va constitui sprijin financiar de la bugetul de stat pentru calitatea procesului de instruire si de educare a elevilor si studentilor prin rezultatele învătării. Mai precis, dacă notele obtinute de elevi vor fi mari si bugetul alocat scolii, unde acestia învată, va fi pe măsură.
Ce fericire va fi pe tara asta când vor veni la studii, din străinătate, copiii Uniunii Europene si ai întregii Americi, încântati de sistemul de învătământ din România si de faptul că-i vor cunoaste pe cei mai destepti si mai culti (sic) elevi din lume.
Ce bine va fi de noi toti când vom avea scoli si universităti mari si somptuoase, cu profesori întelegători si elevi eminenti pe toate liniile.




.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!