poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2652 .



SPA
poezie [ ]
aburi si obisnuinte

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Joe King ]

2005-03-07  |     | 



Desigur, multi dintre voi ati vizitat in viata voastra SPA-urile a catorva hoteluri. Vii la hotel, te instalezi, platesti niste bani sa inchiriezi un halat si ...hop la SPA. Bineinteles, SPA-ul e la subsol, cobori cu liftul, etajul GL, in stanga SPA in dreapta salile de mese. Ce au in comun? Tot timpul sunt pline. De obicei SPA-urile au un singur jacuzzi care e tot timpul ocupat pana la refuz. Toti grasanii si grasanele din lume stau in jacuzzi, lipiti unul de altul ca sardelele in cutia de conserve. Si boloboci spumificati ,cu miros puternic de clor,intre ei, fleoshk... fleoshk... etc... etc... O sa vezi mereu in jacuzzi tipul sau tipa care traiesc aceasta experienta pentru prima data. Mai placuta ca primul amor, stau cu ochii bulbucati si ranjesc in aer de placere. Stau acolo cate jumate de ora, o ora, desi scrie mare ca n-ai voie sa stai mai mult de 15 minute. Daca auzi din camera sirena ambulantei, inseamna ca inca un jacuzzist a mai facut un atac de cord dupa o sedere prelungita in bulele clocotitoare.
In jurul jacuzziului, pe sezlonguri sau mai aproape o sa-i vezi pe aia care pandesc ca vulturii sa se elibereze un loc in jacuzzi sa sara ca niste lacuste inauntru. O sa mai vezi si tipul flegmatic ca mine care asteapta cu multa rabdare sa se goleasca de tot. Cand se intampla acest lucru, merge tacticos si se asaza in jacuzzi ca pe o canapea. E singur in el si e multumit. Doar pentru fix 30 de secunde. Ca nu stiu de unde apare un stol de grasani si urate, se reped ca barbarii inauntru, pana la refuz. Le-as explica ca e stricat compresorul, ca sa ma intrebe de unde vin bolobocii atunci si eu sa zambesc. Dar, ma ridic imbufnat cu mult aer in slipul meu pana la genunchi, ca am uitat sa va spun, bolobocii baga mult aer la oua, sa se aeriseasca la caldura. Eh,la dracu cu jacuzziul, mai sunt si alte distractii la SPA. De exemplu, hamamul turcesc. O sauna obisnuita cu un pat la mijoc pe care e intins un prosop. De jur imprejur chiuvete cu apa fierbinte si teoretic, un tampit de lucrator trebuie te loveasca cu prosoape fierbinti pe spate, sa arunce cu apa fierbinte pe tine, etc..etc... Bineinteles ca nici macar un tampit de lucrator nu e prost sa stea inauntru sa se sufoce pleznindu-te cu prosoape fierbinti, de aia e mereu gol hamamul.
Iesi transpirat si enervat si intrii la sauna uscata. Acolo, plin ochi, o incapere mica cu scaune de plastic, ca in autobuz. Masochistii, respira aer fierbinte si transpira in liniste. La sauna uscata nu e ca in jacuzii, stai jumate de ora,vine direct dricul, nu ambulanta. Si colac peste pupaza,langa sauna,un mic bazin cu apa rece ca gheatza. Tot pentru masochistii care prea incalziti de la sauna, intra inauntru sa se raceasca. Eu am intrat o data si era sa ma ia salvarea sa, n-am respirat un minut si m-am facut alb ca o stafie.
In absolut orice SPA, oricand,se afla cuplul de tineri indragostiti. Saispe' ani fiecare, cosuri pe fatza, mana in mana tot timpul, zambete, saruturi non stop. Romeo si Julieta erau niste incepatori pe langa ei. Pana si cand ea trebuie sa se desprinda de mana lui, ca el sa poata sa se duca la WC sa faca pipi, pana si atunci tristetea se asterne pe fata ei, ca s-au despartit.
Cand apare el dupa ce s-a usurat, ea i se arunca de gat si-i ia prizoniera mana pentru tot restul zilei.
Si in jacuzzi merg impreuna si se pupa si se pipaie, ah tineretze, daca au ghinionul si se vor casatori, dupa 2-3 ani isi vor sparge farfurii in cap si se vor lua la bataie in fiecare zi. Ca vor fi pe picioarele lor si nu mai e taticu si mamica cu banii, hainele si mancarea. Si ei cu giugiuleala. Trebuie sa muncesti sa ai de mancare si Romeo nu prea e talentat in a munci. Si Julieta a invatat 12 clase si din alea 7 in fata calculatorului, in chaturi pe Internet.
Si ai sa mai vezi in SPA pe fata batrana. Singura in halatul ei, ochelarista, nu frumoasa nu urata si care a zis de mult adio la sex si vazul lui. E palida si nu zambeste de placere cand se lafaie in jacuzzi. Si nici in bazinul cu jeturi de apa. Masajul cu jeturi e inca una din marile atractii ale SPA-ului. De la diferite niveluri, din peretii bazinului ies jeturi puternice de apa. La nivelul talpilor, genunchilor si fundului. Si mai e "cascada" care vine de sus si tu te bagi in ea sa-ti maseze umerii. Distractie cocosata.
Mai vezi cate unul care in loc sa-si maseze bucile cu jeturi, se intoarce cu fata la perete si zambeste tamp, lasandu-se in jos un pic...
SPA-ul se inchide la 7 seara, ce pacat. Ar fi fost misto sa-l folosesti si la unu' noaptea, cand nu e multa lume si sa te lafai in jacuzii singur si ... la jeturile de apa. Dar poate ca la primul hotel de lux din Strehaia, bunicul meu bulibasha Vandale Chioru' va face un SPA deschis 24 de ore din 24 ca unele supermarkete. Si am incalecat pe-o SPA si v-am spus povestea aSPA.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!