poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 573 .



Cronologia iconostasului însângerat.
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2011-08-15  |     | 



e mare sărbătoare,
dar eu tresalt atipic dureros
prin rezonanța spiritelor rare,
ce au pierit în temnițe de sânge.

sub pielea diafană nobilă augustă
au invadat păduchii de aur,
demonii roșii cu guri de lăcustă
i-au legat cu lanțuri cu cătușe de plumb.

molima terorii le-a pătruns prin oase,
cerurile zguduind cu chinurile intrinseci,
sperând să curgă mirul prin cuștile igrasioase
din lumina iubirii curate de neam și de glie.

pe dinafara lor noblețea era o stafie,
dornică de ghiftuit la sărbătorile minciunii,
tăceri blânde umpleau mese de măcelărie
râvnind sătârul care curmă suferința.

barbari n-au iubit niciodată pe sfinți,
nici după moarte nu i-au lăsat în liniștea de veci,
cranii întemnițate în lăzi mici mercantile
le-au expus și unghiile la sărbători de bâlci.

greu de exprimat de ce iubesc această lume
toate spiritele pure au pierit prin chin cumplit,
s-au repetat istorii de cruzime, Dumnezeu de-ar fi venit
iadul ce prosperă zilnic n-ar fi reușit să-l curme.

conform calendarului sărbătorilor creștine azi 15 august
reprezintă adormirea Maicii Domnului- mai precis data morții ei. dacă creștinii iubesc sfinții, o logică firească este comemorarea lor, elogierea lor din prinosul gândurilor
de prețuire si adorație nu trebuie asociată cu paranghelia cu ghiftuirea burților. pâna la marea reformă a bisericii demnă, onorabilă cu substantialitatea sacrului romanesc vom sarbători alandala personagii din calendarul crestin deseori straine de această glie. marii noștri sfinți, care au suferit pentru neamul strămosesc al fiecaruia dintre noi nu sunt pomeniți de biserica noastră care sufera de grave amnezii, ori poate ca li s-au întunecat fotonii de atâta aur strâns din si pentru crucifixuri imense să le susțină minciuna burtoasă. amintesc cu mare idolatrie pe Eminescu, Radu Gyr, Lucian Blaga, Nicolae Labiș între poeții neamului sacrificați cu implicarea bisericii.filosofii Petre Þuțea, Mircea Vulcănescu, au suportat rigorile lagarelor de exterminare pentru că au făcut partedin organizatia de rezistența prin cultură numită Rugul Aprins bănuită ca o mișcare legionară creată de Nae Ionesco si Nicolae Iorga. au aderat sute de călugări ce voiau să reformeze biserica neamului să orienteze creerul bisericii către ilustrări de dreaptă credință. printre creatorii acestei organizații de rezistență cultural-românească Emil Cioran a suferit exilul urmare hărțuirilor, Mircea Eliade a trebuit să ia drumul străinătaților. după alți câțiva ani elita culturii române a fost iar vânată, urmând să fie distrus nucleul formator de iubire de patrie de semeni de stramosiii istoriei insingerată continuu, amintesc de miscarea Paul Goma, de nucleul cultural românesc fenomenal in activitatea organizatorică numită Europa Liberă, amintesc de dizidenți ca Ana Blandiana.
???? cine urmează ca martiriul neamului să aibe continuitate????
privind la milioanele de români care trăiesc maximul de umilire sufletească ce ar mai fi de spus? sumt mii de feluri in care un popor poate fi maltratat. in aceste variabile căi spirituale umanitatea nu mai are aleanuri imediate, astfel că sărbătoarea este un moment dorit si mereu binevenit.
ziua de nastere a Maicii domnului este 8 septembrie, personal consider ca numele ei poate fi sărbătorit frumos impecabil asociat cu viata vie, cu toate bogătiile toamnei.
consider ca 15 august poate reprezenta o zi in care noblețea românească să comemoreze martiri ai neamului, trăitori ai martiriului fiului ei si al ei personal, fiind martoră la sacrificarea apostolilor și mai apoi a tuturor sfinților de pretutindeni.

Spiritul Fecioarei Maria este spiritul reântrupat al Mamei îndumnezeite, fică a Patriei noastre s-a numit Maria, prima preoteasă sub guvernarea lui Zamolxes soția lui și mama lui Hiperion.
- Ferească Dumnezeu ca spiritul ei să adoarmă vreodată, ori trupul ei transferat în trupul planetei Terra să se mai cutremure sub ororile celor vii și cu mare putere de distrugere a sacrului.
referindu-mă strict la lumea civilă , a zilei de azi cu conotație onomastică spun la mulți ani ( cu litere mari)tuturor, le urez sănătate și trai lung cu împlinirile dorite, la multi ani de veneratie si slavă românească pentru prima mamă Dumnezeie Maria pentru toate spiritele pure care au urmato in succesiunea de vieți pe această glie pentru a se îmblinzi în preajma lor toate sălbăticiunile, pentru a se culturaliza toți barbarii respirând doar aerul expirat de miraculoasele spirite strămoșești.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!