poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2476 .



Spovedania publică numărul doi
poezie [ ]
doi

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [GAP ]

2003-03-03  |     | 



(7:19 cu dimineață, nesomn – iar,doors,Laptop, Mousepad-www.ecb.int)

„(în Biserica Primară oamenii se adunau pentru Sfanta Liturgie, uneori în Catacombe, mai apoi în Circuri și, de la Constantin cel Mare, în Biserici, stăteau în genunchi și se spovedeau întregii comunități. Apoi spovedania publică a fost interzisă deși Dioclețian murise de mult și genocidele aveau să înceapă mult după...)” – din „Spovedania publica numărul unu”.

Ea radea cu toată fața
Și-mi picta cu dimineața,
Mă iubea, mă săruta,
Ba-i a mea, ba nu-i a mea...

„Hai, că facem cheful de adio la voi! Vreți?” Vrem. Uită-te la mine înger de vulpe falfaind aripile a de strugurii acriiiiiii. Frumoasă și cu palmele mari mangaindu-mi gatul de dinspre spate...Lumină stinsă, dezlegarea la blues-uri! Îngerii în bucătărie să se certe cu vecinii treziți din somn...”Lady in reeed...”. Dormim amandoi? Mana ei respirand mana mea, stingeră, și încet sanul ei apăsandu-mi brațul mai sus de cot...Are buzele cercei la mine și-mi zice:”Aș fi putut să-ți fac o studenție de neuitat!”- deci nu dormea, șmechera...Zambea așa, ca ea...

Dezbracarea pe neștiute
Și senzațiiiiile pierdute,
Răfuială de iubire
Împletire, despletire...

„Ai putea să ai orice femeie ai vrea...”. Ea miroase dulce-sfant și e blondă pe pămant...”Auzi, tu ai muri pentru mine?”. Da. Acum. „Hai la gară că vine mama la mine, bine?”...Auzi, ți-am luat flori și te-am căutat ieri...am așteptat de mi-au înghețat trandafirii, pe urmă m-am plimbat pe Someș și m-am gandit. „Fugi acasă, că vin eu la tine.Așteaptă-mă...”

O beție de culoare
Cu o inimă ce doare,
E femeia mea și-a lui
E îngerul nimănui.

Salut copile! Are lacrimi în ochi și nu-mi-o mai amintesc apăsandu-mi privirile pe parchetul meu și razand: Șeful meu m-a întrebat dacă port sutien!... Ca la armata! La chibrit! Dezechipa-rea! Strigă un înger sau mi se pare?...Împletim de împletare, împletire și sudoare...Fost-au ore sau cicoare?...”Dumnezeule! De unde ai știut că am nevoie de tine! De unde ai știut că, așa!...A murit bunica. Aseară. Am venit să-ți spun numai...Am un tren înapoi în noaptea asta: simțeam nevoia să te văd, să vorbesc cu tine, să mă iubesc cu tine...Cum ai știut?”...Păi mi-a spus aici, îngerul...Îi aud tocurile coborand pe scări că liftul nu l-au montat nici pană azi...

Ne pictăm jeleu pe buze
Și ne facem dungi confuze,
Ne prostim a pirostrii
Și ne facem cinci copii.

„Uai! Am uitat pastila! O iau acum!”...Avea o venă albastră pe frunte și șoldurile albe de profunde...”Hai să te pup, bosumflatule!”...Vrei sa fi mireasa mea? „Da! Hai să te simt plangand în mine...”...”Doamne cum te iubesc! Eu n-am mai iubit niciodată pe nimeni. Stiiiiii(acești mulți iiiiii vin întotdeauna lungi pentru a da timp de o mărturisire), am avut un profesor de matematică în clasa a doișpea...Ducea fetele la el acasă, la ore, și avea un pahar de vin roșu...Nu mai erau fete...”...Știu, ca la Nostradamus: Trecea o fată luminată de cu zori către camp. Bunădimineața(legat că era legată) frumoasă fată! Trecea fata către seara, de la camp. Seara bună(dezlegată că era dezlegată) frumoasă femeie! Și ea a zambit mirată!

Cu aromă de cafea
Nu beam și nu bea,
Ne uitam încet în ea
Cum sub buze licărea.

„Îți dai seama că omul ăsta mă iubește! M-a oprit într-o zi pe pod și mi-a spus: Uite, nu mă cunoști, dar eu te iubesc și uite, am actele de plecat în Germania dar nu pot.Vreau să te cunosc! Mi-a luat garsoniera unde stau, unde eu mă culc cu tine și stă nopțile și mă așteaptă cand eu sunt și te iubesc pe tine! Cum să renunț la el? Trebuie să mă culc și cu el! Hai să vezi cum îmi bate inima pentru tine...frumosu-le(aici e lor, le, li – că ea știa, spre deosebire de mine, că o sa fiu al altora)...și iubitule!...Să publici poziile astea ale mele o dată...Bine? Nimeni nu m-a mai iubit atat! Și nici..., niciodată!”...Plange cu lacrimi albe și-mi simte ochii cu varful limbii ei calde...”Hai, hai să plangem, nebunule! Nebunul meu drag.”

Lasă-mi Doamne o secundă,
Inima să se ascundă,
Fă-mă bun din suntul rău,
Domnul meu de Dumnezeu.

„Pleci?”...Þi-am zis să nu mă minți...Pentru tine am fost atat de fericit! „N-am putut să-ți spun adevărul...Te iubesc atat de mult!...”. Să nu mă mai cauți niciodată!(două negații deci...) Niciodată!... Oare cat de departe este marginea aceea firavă a nebuniei? Are mainile albe sau negre? Are lame pe buze sau are păpădii? Are îngeri pe ambele părți? Cum se vede lumea, de dincolo? E rotundă sau e udă? Este plansă sau destinsă? Are sani sau are coapse? E cu iarbă sau cu coase? Nebunia-i de gusta-se? Sau se plange printre oase?

Ce-i iubirea înger bun?
Nu mai pot ca să-ți mai spun.
Ce-i durerea îngere?
Fericirea-i sangere...


E-mail: „Serus”, văd că ești încă frumoasă...Văd în poza asta că ți-ai operat chistul ăla ovarian, mare cat o minge de tenis(cum radeam ca proștii că jucăm biliard cu el...)...Ai o cicatrice lungă pe pantec. Restul este neschimbat ;-) Cum ai ajuns pe site-ul ăsta porno?

Aw: Do you remember my from school? I need your credit card! I will call you...;-) – te iubesc incă, dragule.Mai ești însurat?

Telefon: „Sărutmana(legat că nu e languros gestul în sine ci respectuos de alungit) tanti! E acasă! Nici azi...Nu-i acasă de o lună, de un an, în nici o zi...Am să sun și maine...Haideți să povestim...”


Dureros: Eu vorbesc mereu serios!

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!