poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3420 .



Poetul si apucaturile sale
poezie [ Epigramă ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [genuneanu ]

2003-07-12  |     | 



De curand am citit pe acest site un foarte interesant studiu despre ce inseamna a fi poet. Studiul respectiv desi destul de vast nu pomeneste nimic de comportarea biologico-sociala a poetului.Observand aceasta lacuna doresc sa impartasesc cititorilor observatiile mele despre specia poetica.
Poetii dupa parerea mea se impart in urmatoarele categorii: poeti foarte mari, poeti mari, poeti mai putin mari, poeti marisori, poeti nu prea mici, poeti mici si poeti mititei. Dintre subspeciile enumerate mai sus atat poetii mici cat si cei mititei sunt cele mai iubite de cosumatori dar nu inainte de a-i tara printr-un material galben si lipicios care de cele mai multe ori poate fi denumit mustar.
Poetii nu prea mici si poetii marisori sunt cei mai agresivi si asta se datoreaza, cred eu, faptului ca nimeni nu vrea sa se atinga de ei.Agresivitatea lor e simtita cel mai puternic de mici sau de mititei
cand conditiile financiare permit, lucru care nu se intampla foarte des.Cand nu au bani atat poetii nu prea mici cat si cei marisori incearca sa-si astampere foamea insfacand pe gratis halci din rotunjimile poetilor mai putini mari sau a celor mari. Lucrul acesta nu convine defel celor atacati miseleste si literalmente din spate deci e de inteles reactia lor de a-i impinge pe acesti poeti coltosi direct in randul mititeilor.
Despre poetii mari sau foarte mari nu am prea multe cunostinte datorita faptului ca eu ii cunosc iar ei nu ma cunosc cu buna stiinta. Din auzite stiu ca acest poeti traiesc acum in luxoase turnuri de plastic si ies din acestea numai seara pentru a da Pegasului posibilitatea sa-si dezmorteasca muschii poetici. Pe timpuri ei isi faceau turnuri din fildes dar modernizmul i-a invatat ca masele plastice sunt mai ieftine mai pliabile si mai usor de inlocuit.La decizia lor de a-si cladi cuibusorul dupa ultimile cuceriri ale stintei au contribuit si elefantii care au impus legi conform carora fildesul le-ar apartine numai lor.
Daca in studiul meu introductiv despre apucaturile poetilor s-au strecurat greseli cer iertare cititorilor atentionandu-i ca munca mea de cercetare s-a desfasurat in conditii nepropice deoarece toate cererile de aderare la una din categoriile mai sus mentionate mi-au fost respinse. Mititeii m-au refuzat pe motiv ca as fi alcatuit numai din zgarciuri osificate, mai marisorii m-au refuzat fiindca sunt cam mititel iar la cei mari n-am reusit sa ajung datorita Pegasului care la astfel de somitati ocupa si postul de cerber.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!