poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 8732 .



Clanurile de la Medicina Veterinara
presa [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rradu ]

2005-07-21  |     | 



Clanurile de la Medicina Veterinara



Remus Radu


In mijlocul Bucurestiului avem o pestera: Facultatea de Medicina Veterinara. Pestera e populata de un trib, format din ginte, la rindul lor alcatuite din familii. Seful de trib este decanul Victor Crivineanu.

Urmariti in continuare componenta tribului Crivineanu, cu precizarea ca organizarea asta sociala vine la Medicina Veterinara dintr-o traditie si, ca sa nu se lase coplesita de timpurile moderne, nici de cele postmoderne, isi pregateste de pe acum fragezii urmasi.

La locul de munca dansam in familie

In fundul pesterii, linga focul sacru ce-i bugetul facultatii, sade de cinci ani, cu lant de aur la git si tigare sireata la buza, decanul Victor Crivineanu. Alaturi, poate mai inteleapta decit el, sta sotia sa, Maria Crivineanu, care preda la „Farmacologie“, iar citiva centimetri mai incolo e fiica lor, Carmen, preparator la „Genetica“.

Prodecanul, prof. univ. Iulian Togoe, de la „Microbiologie si Imunologie“, isi tine aproape fiul, pe Dorin Togoe, preparator la „Obstetrica si Patologia Reproductiei“. Conferentiar Lucian Ionita, de la „Boli Interne“, n-are ragaz nici la serviciu, caci e cu ochii pe el nevasta-sa, Carmen Ionita, sef de lucrari la „Patologie aviara“.

Prof. univ. Cornel Braslasu lucreaza si Domnia Sa alaturi de nevasta, Dana Braslasu, asist. univ., sefa de lucrari la „Patologie si Clinica Medicala“, la fel cum dr. Mario Codreanu, sef de lucrari la „Medicala“, e atent in pauza cursurilor la sotioara-i Iuliana, sef de lucrari la „Fiziologie“. Amindoi sint finii decanului Crivineanu.

Sa purcedem spre celalalt perete al pesterii, unde deseneaza cu degetul rupestre inchipuiri asist. univ. Nicolae Tudor, sef de lucrari la „Semiologie“, si-i face rost de aplauze in jurul focului sotia, Poliana Tudor, sef de lucrari la „Parazitologie“. Prof. univ. Nicolae Cornila, de la „Histologie“, lucreaza linga fiul sau, Mihai Cornila, asistent universitar la „Medicala“.

Zestrea domnitei Andreea

Pluteste cumva in pestera mirosul de déjà-vu!? Sa ne mai tinem o tira de nas in turul nostru prin comuna primitiva a invatamintului universitar romanesc. Undeva inspre iesirea din caverna, unde incepe sa traga curentul, cistiga o piine alba conf. univ. Leau Traian, titular la „Propedeutica“. Cu un ochi pe fiul sau, Florin, asistent tot la „Propedeutica“, cu un altul pe fiica sa, doctorand cu frecventa la „Boli Interne“, iar cu un al treilea, cel din ceafa, pe nevasta, sefa de lucrari la „Boli Interne“.

Ii urmeaza exemplul conf. universitar Gabriel Gajaiala, de la „Microbiologie“, alaturi de sotia sa, asist. univ. Iuliana Gajaiala, sef de lucrari la „Biologie Moleculara“. Iar conf. univ. Andrei Tanase, de la „Chirurgie“, aduna zestre in vederea marelui pas, cind s-o insura cu iubita sa, Andreea Costache, doctorand tot la „Chirurgie“.

Viitor de aur, trecut glorios

Viitorul pesterii suna bine, adica s-ar gasi, la o adica, resurse umane ca traditia sa nu se piarda. Alexandru Sonea, de la „Patologia Reproductiei“, are un fiu care tocmai ce-a terminat anul asta Facultatea de Medicina Veterinara. Fiul prof. univ. Constantin Savu, titular la „Controlul Alimentelor“, e student abia in anul al III-lea la Medicina Veterinara. Dr. Ivana Popescu, de la „Microbiologie“, are un flacau student in anul IV, coleg cu fiul dr. Camelia Papuc, ce preda la „Biochimie“.

Asa se construieste viitorul tribului Crivineanu, de vreme ce el urmeaza un model consacrat inca de pe timpul lui Ceausescu de prof. univ. dr. Dumitru Mihai, zis „Mitica Partid“ sau „Mitica Politrucus“. Fost prorector al universitatii, Mihai are doi copii, inevitabil medici veterinari. Fiica locuieste in SUA, iar fiul, Alexandru Mihai, fost cadru didactic la „Propedeutica“, a trecut pentru o vreme la alt trib, cel al lui Bondrea, la Facultatea de Medicina Veterinara a Universitatii „Spiru Haret“, iar acum lucreaza la Agentia Nationala Veterinara. In pestera lui Crivineanu a ramas insa fosta sotie a lui Alexandru Mihai, Consuela, acum Gavrila, sef de lucrari la „Controlul Alimentelor“.

Din spirit de sacrificiu

Modelul cretacic de la virf poate fi gasit si la palmasi. Administratorul facultatii, Anastasoaie, se cunoaste foarte bine cu una dintre secretarele facultatii, Angelica, pentru un motiv usor deja de intuit: in timpul liber, Angelica ii e si nevasta. Si fiica lor tot acolo si-a gasit salasul, la secretariatul facultatii.

Victor Crivineanu, seful de trib, isi priveste cu ingaduinta supusii, zicind despre ei ca lucreaza laolalta din spirit de sacrificiu: „Ar putea sa lucreze in alte parti, pe bani mai multi, dar supravietuiesc aici pentru patru milioane de lei pe luna“. Si de ce nu pleaca la lefuri mai bune? „Asta nu stiu, stiu doar ca toti sint aici prin concurs“. •



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!