poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2027 .



Theodor Paleologu: Conferinta \"La Francophonie, restons dedans!\" duminica 21 martie, ora 11, Biblioteca Bucovinei
presa [ ]
In onoarea Zilei Internationale a Francofoniei

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [angela furtuna ]

2011-03-18  |     | 




Photobucket





CONSILIUL JUDEÞEAN SUCEAVA

BIBLIOTECA BUCOVINEI

Organizează

20 MARTIE 2011

ZIUA INTERNAÞIONALÃ A FRANCOFONIEI
LA BIBLIOTECA BUCOVINEI


CONFERINÞA

„LA FRANCOPHONIE, RESTONS DEDANS!”


INVITAT:

THEODOR PALEOLOGU


Evenimentul va avea loc în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei, duminică, 20 martie, ora 11.

Despre Theodor Paleologu :
• Theodor Paleologu este un cunoscut eseist, diplomat și om politic român, ambasador al României în Danemarca și Islanda în perioada 2005 – 2008.

• S-a născut la București, în familia scriitorului Alexandru Paleologu. A absolvit liceul german din orașul natal, după care a studiat la Sorbona și la École Normale Supérieure, în Franța. După studii liceale la Colegiul Henri IV din Paris (1992-1994), a fost stagiar la École Normale Supérieure (Paris) (1996-2001); a obținut o diplomă de studii aprofundate în filosofie, 1998, la Universitatea Paris I Sorbonne. În 2001, a obținut doctoratul în științe politice la École des Hautes Études en Sciences Sociales și de la Universitatea München.
• A fost lector la Boston College în 1999 și 2000). A devenit apoi profesor asistent și director al școlii de vară la Colegiul European de Arte Liberale de la Berlin. A fost "post-doctoral fellow" la Universitatea Notre-Dame, Institutul Erasmus (2001-2002) și la Universitatea Harvard (2002-2003), fiind și visiting professor la Deep Springs College în SUA, în perioada mai-iunie 2003. Actualmente, este profesor asociat al Universității Petre Andrei din Iași.
• A publicat volumele : Despre conservatism, în volumul "Nostalgia Europei", coordonat de Cristian Bădiliță și Tudorel Urian (Ed. Polirom, Iași, 2003); Joseph de Maistre sau bunul simț ca paradox, postfață la antologia "Joseph de Maistre, Providență și istorie" (Ed. Anastasia, București, 1998) ; Sous l'oeil du Grand Inquisiteur– katékhon ou Antéchrist? Contribution à la théologie politique (Editions du cerf, Paris, Collection „Passages“) ; De la Karl Marx la stenograme (Ed. Curtea Veche, București, 2005) ; Era supărăcioșilor (Ed. Curtea Veche, București, 2009).
• În cariera diplomatică, se declară urmașul unor diplomați precum Gheorghe Lecca, Neagu Djuvara, Camilian Demetrescu, preferând dintre cei tineri pe Adrian Vierita, Teodor Baconsky sau Bogdan Mazuru.
• Nu agreează violența de limbaj din presa românească. Declară adesea : « Sunt uluit de brutalitatea cu care se scrie în presa românească ».
• Dintre cele patru limbi pe care le vorbește curent, franceza e specială : « Franceza este pentru mine limba preciziei intelectuale. E limba în care mi-am făcut studiile universitare și sunt profund marcat de rigoarea sa analitică”. E un francofon fără frontiere.
• Este un intelectual modelat de paradigmele psiho-lingvistice precum și de adaptabilitatea multiplelor sale ocupații spirituale la o limbă specifică : « gândesc în toate cele patru limbi pe care le stăpânesc: româna, franceza, engleza și germana. Româna are ceva jucăuș din cauza multiplelor registre de limbaj. Ea este o limbă a umorului și a glumelor. Germana, la rândul ei, se caracterizează printr-o formidabilă capacitate de a produce concepte prin compunerea de cuvinte. Este un neprețuit instrument filozofic. Iar engleza e limba în care lucrez în mod curent. Așa că gândesc în fiecare dintre cele patru limbi în funcție de nevoile și de sinuozitățile spiritului ».





Angela Furtuna
scriitoare, eseistă, publicistă, critic literar
membră a Uniunii Scriitorilor din România
Master în PR și Comunicare
Master în Semiotica Limbajului în Massmedia și Publicitate

Specialist în biblioteconomie și bibliografie
Specialist in Informare UE și Marketing Cultural,
Biblioteca Bucovinei
PR Ziua Internațională a Francofoniei





.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!