poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2237 .



Lansare a două volume de Maria Elena Cușnir
presa [ ]
Un moment din festivalul Le Printemps des Poetes la Suceava

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [angela furtuna ]

2008-03-04  |     | 






Cunoscuta poetă MARIA ELENA CUȘNIR, membră a Uniunii Scriitorilor din România, va lansa vineri, 7 martie, la ora 14, în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera”, două noi volume de poezie: „Poeme pe un fir de lumină” și „Dialog fictiv la marginea nopților”, apărute recent la Editura Junimea, condusă de Cezar Ivănescu, laureat al Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” pe anul 1999. Vor prezenta scriitorii Cezar Ivănescu, Emilian Marcu, Sabina Fînaru și Angela Furtună.

Manifestarea stă și sub semnul evenimentului de primăvară, binecunoscut de acum și în România, festivalul internațional francofon de literatură „Le printemps des Poètes”, adus pentru prima oară la Suceava de prof.univ. dr. Ștefan Băișanu și implementat în anul 2007 de un grup de la Biblioteca Bucovinei condus de directorul instituției, prof. Gabriel Cărăbuș, acompaniat de scriitoarea Angela Furtună. Festivalul-mamă francez a început deja pe 3 martie, în Sala de pe Rue De Mogador no. 25, fiind difuzat pe Canalul France Culture și conținând interpretări ale textelor unor mari scriitori ca Andrée Chedid, Aimé Césaire, Henry Michaux, Tony Harrison, Walt Whitman și alții. În România, festivalul a fost importat acum câțiva ani prin inițiativa tinerei și talentatei scriitare Linda Maria Baros (care la doar 25 de ani este cea mai recentă laureată a Premiului pentru Vocație Poetică, Franța, 2004 cu volumul „Le Livre de signes et d’ombres”, Cheyne Éditeur, iar anul trecut a luat „Premiul Apollinaire” pentru volumul „La Maison en lames de rasoir”, Cheyne Éditeur, Franța 2007).


Festivalul editie românească a omonimului francofon Le Printemps des Poetes se desfășoară anul acesta în mai toate marile orașe românești între care și Suceava, prin mai multe grupuri de tineri poeți, și conține nenumărate inițiative și întâmplări cultural-scriitoricești-poeticești locale sau naționale. Lansarea de la Suceava este doar una dintre acestea, reunind mai multe nume consacrate ale francofoniei și francofiliei locale și naționale.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!