poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6023 .



„Bucharest - fragments in a box” la Atelier35
presa [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [elian ]

2008-07-02  |     | 



Photobucket


Atelier35 este un spațiu expozițional al Uniunii Artiștilor Plastici situat în București, pe Str. Șelari, nr. 13. Atelierul e destinat tinerilor până în 35 de ani și promovează cercetarea artistică experimentală, comunicarea între medii și noile mijloace de expresie.
Luna aceasta el găzduiește proiectul artiștilor germani Greta Hoheisel și Norbert Lang: "Bucharest - fragments in a box" (instalație audio și fotografie), vernisajul va avea loc pe 4 iulie de la ora 20.00, publicul putând vizita expoziția până pe data de 18.

Curatorii precizează că: "«Bucharest - fragments in a box» se referă la amalgamul constant de sunete ale orașului, la pereții caselor pe lângă care trecem, la frânturile conversațiilor pe care le auzim pe stradă – fiindcă toate sunt fragmente de care ne lovim zilnic, cărora nu le acordăm însă atenție aproape deloc. Nu este o viziune pompoasă și spectaculoasă asupra orașului, ce formeaza relația noastră cu el, ci este vorba de întâmplările aparent accidentale și fragmentare."

Pentru a-și duce la bun sfârșit proiectul cei doi artiști germani au stat în București aproape un an.
Mijloacele folosite de ei în căutarea fragmentelor pentru fotografiile și înregistrările audio de teren captate au fost 4 cutii de lemn (peep-boxes) dotate cu căști audio și lentile de tip lupă, un mijloc de exprimare propriu secolelor XVIII și XIX, aceste cutii erau pe vremuri expuse din bâlci în bâlci prezentând curioșilor imagini ale țărilor apropiate sau îndepărtate sau diverse scene mitologice. Și dacă în trecut era obiceiul să se comenteze imaginile care erau arătate, "Bucharest - fragments in a box" este dotat cu căști audio, publicul putând asculta sunetele înconjurătoare ale orașului.
Iată cum sunetul și fotografia produc un portret schiță al Bucureștiului ascultat și văzut de doi străini.

Tot în cadrul vernisajului care va avea loc pe 4 iulie de la ora 20.00 se va lansa și un catalog hibrid de expoziție-un caiet și un CD - "Bukarest | București – fragmente".

În perioada 16-18 iulie, între orele 17.00 și 20.00 va fi susținut workshop-ul ""Listen to: Bucharest" având ca subiect concentrarea sunetelor de zi cu zi ale Bucureștiului și dezvoltarea capacității de a observa mediul fonic înconjurător.

Proiectul e realizat de MitOst e.V.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!