poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1818 .



poveste holly-woddy-ană super-tare umflată în stil păunescian
proză [ Ştiinţifico-Fantastică ]
(cerere pentru acordarea drepturilor bănești de co-autor sau co-autoare, desigur)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [simonsilvia ]

2009-06-17  |     | 



Argument:
Criza mondială a dus multe firme și companii la iminența falimentului ca urmare a neplății taxelor și impozitelor către stat. S-a instituit o comisie de urgență în vederea rezolvării acestui catastrofal dezastru economic.
Alocuțiune:
Cel sau cea care va avea cele mai profitabile inițiative legislative pe parcursul funcționării acestei comisii, pe timp de criză - adică, va fi desemnat șeful reprezentant cu drepturi depline al comisiei mai-sus constituite.
Prezentarea foarte generală a proiectului legislativ propus de către comisia mai-sus instituită:
Adnotare: (în continuare se va utiliza prescurtarea ,,adn.")
1. Plata taxelor și a impozitelor
2. Acordarea în regim de urgență a dreptului de cetățenie: la cerere
3. Acordarea drepturilor de co-autor (sau co-autoare)
4. Echivalarea balanței de plăți în contextul economiei liberului-schimb
5. Soluționarea dividendelor
6. Cuvânt de încheiere și concluzii
******
1. Plata taxelor și a impozitelor
Cei aflați în imposibilitatea achitării îndatoririlor fiscale către stat, pot soluționa acest neajuns eliberând cecuri de transfer a dreptului de proprietate asupra bunurilor imobiliare pentru care datorează impozit statului.
(Adn. : Odată cu ștergerea din proprietate a obiectului impozat, se radiază și datoria avută către stat în ceea ce privește impozitul asupra proprietății imobilului respectiv)
2. Acordarea în regim de urgență a dreptului de cetățenie: la cerere
Având în vedere numărul mare de cereri, dreptul de cetățenie se va acorda, la cerere, în regim de urgență.
(Adn. : Devenind cetățeni cu drepturi depline ai acestui stat - instituit pe baza acestei legi constitutive, proprietarii se supun legilor în vigoare existente în acest stat astfel-constituit)
3. Acordarea drepturilor de co-autor (sau co-autoare)
Șefului (sau șefei) prezentei comisii i se vor acorda drepturile bănești pentru activitatea prestată în cadrul comisiei mai-sus instituite, după cum urmează: se va acorda cotă-parte din valoarea bănească a bunurilor imobiliare intrate în patrimoniul de stat ca urmare a aplicării prezentei legi.
(Adn. : Dreptul la proprietate fiind inalienabil, nu se pune în discuție)
4. Echivalarea balanței de plăți în contextul economiei liberului-schimb
În situația în care statul nu dispune de suficiente fonduri la buget pentru plata drepturilor de autor, Pământul fiind doar piatră seacă- nevalorând mai nimic,
se admite achitarea plăților în lichidități; și cum apă avem destulă, prea multă chiar, se vor plăti trei-patru părți de Apă pentru o parte de Pământ
(Adn. : Observați cum Dumnezeu, în mare mila sa, m-a făcut co-proprietară, în trei pași, peste Pământ, peste Bani și peste Ape)
Consecințe: Cum aerul atmosferic este alcătuit în mare parte din oxigen îmbogățit (ozon) și din hidrogen, (desigur, mai este și azot, precum și alte gaze mai sunt), am devenit stăpână-delegată peste o mare parte din atmosferă, îndeajuns de mare încât să putem respira cu toții aerul curat.
5. Soluționarea dividendelor
Având în vedere faptul că unii nu vor subscrie la această lege, și aici mă refer la găgăuți, îi vom da din căruță jos ca pe mămăruți: unde vor zbura, acolo vor ameriza.
(Adn. : Indicații și repere pentru găgăuți
Proprietățile de pe Marte nefiind încă valorizate, li se va permite să se stabilească acolo pentru un timp. Vor putea veni în vizită pe Pământul nostru doar după ce dovedesc bunele intenții și prezintă atestate de bună-purtare din ultimele patru sau cinci vieți, pentru că la ei, faptele bune se deprind mai greu și se uită mai ușor.)
6. Cuvânt de încheiere și concluzii
În calitate de co-proprietară delegată pentru întregul Pământ, pentru Banii, Apa precum și pentru Atmosfera sa respirabilă, decretez:
Art.1 : Fiecare să se ocupe de administrarea proprietății pe care o are în folosință, cu toată priceperea și energia de care poate să dea dovadă
Art.2 : Cei care obosesc de atâta abnegație se pot odihni cât cred că este necesar, cu condiția să desemneze un delegat care să le țină locul;pentru coerență, acesta va administra respectiva proprietate imobiliară urmând coordonatele traseului stabilit inițial.
Art.3 : Cei care vor dori să revină din concediul de odihnă, cu o parte din banii dobândiți pe timpul unei perioade de activitate vor putea institui o nouă propietate imobiliară de a cărei administrație se vor ocupa în continuare, cu trup și suflet.
Art.4 : Persoanele nu pot deveni proprietăți imobiliare, sub nici o formă și în nici un context.
Art.5 : Sexul, luptele, sportul și sănătatea sunt probleme intime iar statul mai-sus instituit decretează că fiecare familie are dreptul la intimitate conform proverului ,,apele murdare, în familie se limpezesc"
Art.6 : Industria, agricultura, transporturile, turismul de agrement, educația și artele sunt activități publice, ele putând fi remunerate de către stat după cum urmează: se acordă o cotă parte din veniturile aduse de către fiecare co-autor la bugetul de stat.
--------------
Notă: Prezenta lege este perfectibilă în sensul că admite îmbunătățiri cu condiția ca acestea să nu prejudicieze în nici un fel proprietățile imobiliare deja dobândite și să nu lezeze afectiv pe cineva (sau ceva, desigur).



.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!