poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2388 .



scrisoarea sfîntului apostol emilian către corinteni (sau pe-acolo)
proză [ ]
resuscitarea resuscitărilor

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [emilian ]

2009-10-15  |     | 



ok. astăzi am fost setat pe modul extrem. de dimineață s-a stricat canapeaua. i-am ars un șut mi-am scrîntit degetul. ca-n filmele cu proști. apoi am ieșit pe balcon și-am vărsat cafeaua pentru că tremuram de frig. am deschis televizorul și toate știrile au început cu explozia de la noi. am dat de dracu pe ziua de azi mi-am zis. nici n-am apucat bine să-mi dau ceara de pe ochi că sună șeful. ai auzit de explozie? trebuie poze trebuie vorbit cu vecinii blah blah blah. l-am lăsat pe șef vorbind în telefon și m-am dus la baie. am strîns tubul de pastă de dinți cu furie. îmi imaginam că sugrum pe cineva. m-am simțit puțin mai bine.

la centrul de primire urgențe liniște și pace. două asistente somnolente îmi spun că mi-au luat-o înainte ăia de la realitatea tv și de la protv și de la mai nu știu ce televiziune. să le fie de bine. bărbatul rănit în explozie a fost transportat la spitalul județean la secția arși. boschetarul internat alaltăieri seară a dat ortul popii. azi noapte un șofer de tir s-a oprit să schimbe roata. n-a asigurat tirul care din lipsă de ocupație ori cerșind atenție a trecut peste șofer și l-a făcut terci. fractură deschisă ambele gambe fractură os occipital. asta se întîmplă cînd un tir îți declară dragoste veșnică. trimis neurochirurgie iași. mă grăbesc. trec prin secțiile spitalului ca un bisturiu prin țesuturi.

cine n-are exercițiu de alarmare să-și cumpere. azi în oraș s-a dat alarma. cică lumea să se adăpostească în buncăre circulația mașinilor se oprește. pe dracu. din două buncăre unul era încuiat. am stat jumate de oră în frig să asist la o simulare de cutremur. pompieri descarcerare ambulanțe. bun. mi se descarcă acumulatorii de la aparatul foto. dau să înregistrez ce bîguie domnul locotenent colonel coordonator mi se descarcă acumulatorul de la telefon. îmi curge nasul am uitat pachetul de șervețele în redacție. right. îmi aprind o țigară mi-o stinge pompierul. urlă alarma nu te poți înțelege cu nimeni. nici cu viii nici cu morții.

asta e una din zilele despre care-ți vorbeam. una din zilele în care ai impresia că îți atîrnă de piept un defibrilator tu ai vrea să mori și tocmai cînd te închini împăcat îți aranjezi buzele într-un zîmbet frumos memorabil chiar ca să te țină lumea minte ca pe un om frumos tocmai atunci un șoc electric îți străbate pieptul și te readuce la viață. ești ca un cîine care se învîrte în jurul cuștii iar universul tău e modelat după rugina și lungimea lanțului.

primul lucru pe care l-a învățat frate-miu la facultatea de medicină a fost metoda cea mai ieftină de sinucidere. cică ar fi să bei nu știu cîte pastile de paracetamol. numai că profesorul n-a specificat dacă e paracetamol simplu sau paracetamol sinus.

am avut de ales și am ales. mă trezesc dimineața și nu mai știu ce am făcut cu o seară înainte. ce film am văzut cu cine am vorbit ce țigări am fumat. îmi arunc memoria ca și cum mi-aș arunca rufele murdare în mașina de spălat. dacă mi-aș schimba vreodată cariera m-aș face paramedic. i-aș defibrila pe toți cei care îmi ies în cale. să vadă și ei cum e să trăiești viețile tuturor deodată iar seara cînd te pui în pat să constați că tu ești doar o rezervă strategică.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!