poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3016 .



Sfaturi utile și îndelung observate despre cum să ne creștem caprele în mașina de spălat și în alte aparate electrocasnice de larg consum.
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [sucdeportocale ]

2009-11-04  |     | 



Sora mea s-a măritat cu un pakistanez. Ei sunt foate fericiți împreună, lucru observat de noi în fiecare dimineață, atunci când ne pregătim să plecăm la servici. Cu ocazia acestui eveniment, ea a primit o mașină de spălat în care își ține cele două capre vopsite violet. Motivul pentru care a ales să facă acest lucru este învăluit în mister, mai ales că la noi în familie majoritatea avem ochii albaștri. Caprele aleargă în voie, dând dovadă de o extraordinară adaptare la noile condiții de mediu. În primele trei săptămâni, ele au fost atent monitorizate, urmărindu-se respectarea întocmai a instrucțiunilor descrise în manualul autorului anonim din secolul III înaintea erei nostre, intitulat sugestiv „Sfaturi utile și îndelung observate despre cum să ne creștem caprele în mașina de spălat și în alte aparate electrocasnice de larg consum”.
Acolo se povestește despre aventurile unui rege care s-a hotărât să plece de acasă, lăsând-o pe soția lui îngrijorată și cu o mulțime de treburi pe cap. Vara trecută, școala noastră a făcut o excursie instructivă, ocazie cu care am demonstrat încă o dată înaltele valori civice ale muncii patriotice. Astfel, organizați în grupuri heterogene, am cules cartofi, iar acolo unde aceștia lipseau, au fost sădiți și lăsați să ajungă la maturitate. În lunile care au urmat, cei mai harnici dintre noi primeam cărți poștale pe care soția regelui plecat de acasă ne scria despre cum creșteau cartofii sădiți de noi, omițând să ne dea vești despre rege, despre care probabil nici ea nu mai știa nimic. După aceea nu am mai primit nici un fel de cărți poștale, concluzia noastră fiind aceea că totul decurgea conform planului.
Pe acest pakistanez nu l-am văzut la față, dar nu cred că era foarte diferit de alți pakistanezi, așa că nu i-am simțit lipsa niciodată. Atunci când simțea că o cuprinde melancolia, sora mea începea să scuipe, ceea ce îi făcea pe vecinii mei să devină brusc îngrijorați. Cei care aveau pregătire medicală, îi recoltau scuipatul de pe geamuri, de pe ușă sau de pe unde se mai găsea și îl priveau la microscop. La fel făceam și noi, mai ales atunci când nu aveam nici un film interesant de văzut la televizor. Scuipatul surorii mele spunea povestea pakistanezului pe care și-l alesese de soț, a celor două capre din mașina de spălat, dar și tuturor celorlalți pe care ea îi iubise înainte. Ceilalți vecini, care nu aveau pregătire medicală, erau de părere că această poveste putea fi publicată și chiar ecranizată, lucru desigur greu de realizat, dat fiind că sora mea avea acum cu totul alte treburi pe cap.
Într-o dimineață, când nu era nimeni de acasă, cele două capre au ieșit din mașina de spălat și s-au aruncat pe geam. Una dintre ele și-a rupt un picior, cealaltă nu a pățit nimic, astfel încât ambulanța venită la fața locului nu a putut să ia decât o singură capră, fapt care a produs o mare tragedie. Neputând să suporte despărțirea, cealaltă capră s-a întors în mașina de spălat, unde a murit singură în maldărul de ciorapi, tricouri, sutiene și chiloți care nu îi mai aduceau nici o satisfacție. Sora mea tușea din ce în ce mai rău și a ajuns curând la spital. Aici s-a întâlnit cu cealaltă capră, care șchiopăta un pic, dar în rest era veselă. Ele au petrecut mult timp împreună, făcându-și chiar și planuri de viitor. Acestea nu s-au realizat niciodată, întrucât sora mea s-a măritat cu un pakistanez, cu care însă nu a apucat să trăiască prea mult, ea murind de TBC la o vârstă, ce-i drept, destul de înaintată. Capra cea șchioapă trăiește și astăzi și zbenguie fericită în mașina de spălat.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!