poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1822 .



Punte între subiecte ( între părți) privind istoria globală a apocalipselor la zi
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [filipisime ]

2009-11-27  |     | 



Structuri mondene
1.
Previziunile papei Saint Clement I care a proorocit sfârșitul lumii începând cu anul 1990 ( detalii istorice)
2.
Dispariția speciei umane ( apocalipsa) prevăzută de Sf. Cuvios Ioan Iacob de la Neamț( Editura Lumină din Lumină București 1992)

Mențiune
Lucrarea este un adagio la lectura celor 7000 de pagini privind istoriile apocalipselor de la început și până astăzi.
Las cititorilor dreptul la opinie să se documenteze cu cea mai mondenă lectură care cuprinde autori: naivi, urechiști, neprihăniți, unii „universitari” și „academicieni” fără speranțe.

ANUL 2012-ANUL APOCALIPSEI
Apocalipsa a fost prezisă de-a lungul timpului de nenumărate ori. Poate sună ciudat, dar sfârșitul lumii a fost prezis chiar de la începuturile ei, aș putea spune.
Ultima previziune însă, se bazează pe dovezi clare, fenomene ce au loc în prezent și care interpretate prin legile fizicii cunoscute de oameni, arată cum sfârșitul lumii va veni în anul 2012.
Începând cu anul '90, când papa Saint Clement I a proorocit că sfârșitul lumii se putea întâmpla în orice moment, previziunile au continuat să curgă una după alta:
- în secolul al II lea profeții credeau că Iisus se va întoarce în timpul vieții lor.
- în anul 365 Hillary de Poitiers a anunțat sfârșitul lumii, iar un student de-al său a continuat previziunea convins fiind că apocalipsa va avea loc după anul 400.
- în anul 500 s-a creat o adevarată panică atunci când Hippolytus și Sextus Julius Africanus au prezis Armagedonul.
- în anul 1000, la împlinirea unei cifre rotunde de la nașterea lui Iisus, credincioșii alături de oamenii de știință erau convinși că lumea se va sfârși. Eclipsele solare și alinierea planetelor le-au folosit drept semne. Mulți oameni și-au vândut atunci averile, au trecut la creștinism și au așteptat temători ziua de apoi. Se spune că în momentul în care orologiul a bătut ora 12 la culmea dintre ani, mai multe persoane au murit de frică în urma unui stop cardiac.
- in 1284, Papa Inocent al III lea a anunțat apocalipsa. El a ajuns să creadă că acela era momentul sfârșitului în urma unui calcul care a constat în adunarea numărului 666 la anul în care a fost descoperit Islamul.
- ciuma din 1346 a fost văzută de mulți ca un început al sfârșitului. De fapt, cauza acestei groaznice boli era lipsa pisicilor, care erau considerate vrăjitoare și omorâte de creștinii temători. Astfel numărul șobolanilor a crescut alarmant, răspândind ciuma.
- în 1554, se credea că va avea loc sfârșitul lumii datorită inundațiilor.
- începând cu anul 1843, mai mulți fondatori de mișcări religioase au prezis date exacte pentru apocalipsă ajutați de scrierile biblice sau revelații. Faptul că profețiile lor dădeau greș nu i-a descurajat să prezică din nou.
- Piazzi Smyth, fondatorul piramidologiei, credea că piramidele ascund mari secrete și că o nouă eră avea să înceapă în 1960.
- David Berg, fondatorul grupării `Copiii Domnului` cunoscut sub numele de Moses David susținea in 1970 că o cometă va distruge Statele Unite.
- după mai multe proorociri pentru anii 1988, 1990 sau 2000 care nu s-au adeverit, în 1992 pastorul coreean Lee Jang Lim a chemat 140000 de credincioși la miezul nopții in data de 28 octombrie, sub pretextul că Iisus îi va salva de Armagedon. Peste 100000 de oameni s-au prezentat la 200 de biserici fundamentaliste iar alții s-au sinucis.
- 27 noiembrie 1997 a fost considerată ziua în care Pământul va fi atacat de extratereștrii, iar oamenii transformați în sclavii lor.
- iulie 1999, în New York se avariază un accelerator relativ de ioni grei; în urma incidentului apar teorii conform cărora se va deschide o gaură neagră care va absorbi Pământul.
- anul 2000 a determinat apariția altor prevestiri: reîntoarcerea lui Iisus, pieirea lumii sub ape, nașterea Antihristului, declanșarea celui de-al III- lea război mondial. Declanșarea virusului Y2k în noaptea revelionului 2000 a fost asociată cu apocalipsa. Previziunile pentru anul 2000 au stârnit mai multă panică decât oricând. Pentru o imagine a ceea ce se întâmplă în lume datorită acestor prevestiri, amintim mormonii care și-au retras copiii din școli pentru a-i avea aproape în momentul apocalipsei.
Cu toate că lumea a devenit mai sceptică în fața unor proorociri asemănătoare, după anul 2000 unii oamenii încă se mai lasă convinși de scenarii cu invazii extraterestre și dezastre naturale. Peste 46 de ipoteze privind sfârșitul lumii în perioada 2007 - 2010 au luat naștere până în prezent.
Dintre toate, previziunea privind sfârșitul lumii în anul 2012 este cea mai plauzibilă. Se pare că tot mai multe argumente converg spre concluzia că în acel an ceva cu totul surprinzător și inimaginabil se va petrece cu Pământul. Dacă aceasta va însemna sfârșitul lumii sau începutul unei noi etape pentru planetă, cum ar fi trecerea într-o altă dimensiune, rămâne de văzut. Citiți în articolul următor dovezile istorice, argumentele științifice și explicațiile logice aflate la baza acestei previziuni care își câștigă din ce în ce mai mulți adepți pe zi ce trece.

Laura Popescu - Editor Studenție.ro

Dispariția speciei umane

Apocalipsa

Prin dispariția acestei specii putem înțelege două fenomene: dispariția pământenilor din lumea fizică sau dispariția tuturor formelor de viață biologice raționale din Univers. Aceasta înseamnă și dispariția extratereștrilor.
În teoriile expuse de creștinii pământeni (și nu numai creștini, adică și adepții religiei mozaice), în special cei ce au fost informați direct de Dumnezeu, sfârșitul lumii ar însemna dispariția lumii fizice adică a universului evoluat din Big-Bang.

Teoriile strict științifice nu pot explica riguros dispariția lumii fizice conform principiilor naturale valabile numai în Universul evoluat din Big-Bang. Dar dacă ne întoarcem în urmă, înainte de apariția Big-Bang-ului atunci explicația e simplă: lumea nefizică definită de creștini "Împărăția Cerurilor", creatoare a Big-Bang-ului poate executa ușor dispariția lui. Pământenii au la dispoziție destule informații despre apocalipsă. Ultima carte din Biblie descrie sfârșitul definitiv al lumii fizice. Până la lansarea în execuție a acestui final ireversibil va mai dura mult timp pentru noi pământenii. Semnele prezise încep să apară însă nu este prezis anul exact când vor începe evenimentele finale. În literatura ortodoxă se precizează că știința și turismul sunt semne ale vremurilor de pe urmă. Dar știința și tehnologia nu au ajuns în stadiul final de dezvoltare.

Când vom ajunge în situația de a depinde de tehnologia electronică de înalt nivel, atunci putem spune că știința există în formele cele mai avansate. Explicații: prin procedeul de teleportare electronică ființele umane sunt preluate în întregime de aparate create de om; ele fiind transformate în informație transportată pe calea undelor electromagnetice, deci viața noastră va depinde atunci de siguranța aparatelor necesare teleportării. Turismul va atinge cel mai înalt nivel de dezvoltare atunci când vor exista turiști intergalactici, călători stelari, sau turiști veniți din altă dimensiune temporală.
Actualmente numai în filmele de gen Star Trek există asemenea civilizație și tehnologie. Când vom ajunge la acest nivel atunci se pare că se vor declanșa evenimentele finale. În literatura creștină se precizează că evenimentele finale vor începe cu elemente simple: războaie, epidemii, catastrofe naturale... Aceasta doar pe Terra. Vom înțelege mai târziu evenimentele ce pot fi posibile la nivel intergalactic. Pe lângă evenimentele strict fizice vor exista și evenimente în Biosferă: în comunitatea umană vor apărea elemente periculoase, de exemplu Antihrist, sau elementul negativ; pregătirea pentru venirea lui au început conform scrierilor din rugăciunea Talisman, în anul 1950 pe Terra - dar în umbră. În această rugăciune apar niște idei care nu contrazic contactele directe cu extratereștrii după anul 1990: "Pe la sfârșitul veacului, la anul 1990, lumea va începe a se schimba, apoi toți vor fi o turmă și un păstor." Menționez că această rugăciune de tip epistolă nu a fost scrisă de pământeni, fiind primită în anul 1538 direct din universul nefizic. Prin schimbarea lumii înțelegem introducerea pe Terra a unui nou mod de viață legat de descoperirea Terrei de către extratereștrii. Deci nu este exclusă existența extratereștrilor. Existența războaielor înaintea sfârșitului lumii este prezisă de Sf. Cuvios Ioan Iacob de la Neamț:

"Războaie mari înfricoșate
Se vor ține aproape lanț,
Dar mai grozav va fi ca toate
Al "celor șapte la Bizanț".

Vor face "care zburătoare",
Iar coada lor de scorpion
Va face iarăși tulburare
Ca turnul de la Babilon.

Noroadele civilizate
Când mai vârtos vor progresa,
Ca fiarele înfometate
Cu dinții se vor sfâșia.

Atunci vor fi ca armătură
Balauri groaznici de metal,
Împrăștiind pârjol din gură
Și fumuri cu venin mortal."

(Graiuri profetice, Hrana Duhovnicească, Editura Lumină din Lumină, București, 1992)

Pe Terra deja au existat războaie dar nu cred că acestea sunt cele ce prezic apropierea evenimentelor. Încă nu a fost război între cele 7 puteri de pe Terra; la nivel universal se poate vorbi și de războaie intergalactice care sunt mult mai distrugătoare decât cele de pe Terra."Coada de scorpion" din strofele de mai sus poate fi asemănată cu coada unei nave stelare (de exemplu nave de gen Entreprise !!!). Este cazul să amintim de Flota Stelară, o formă superioară de dezvoltare economică, administrativă și politică a speciilor raționale din Univers.

Pentru ortodocși și în general pentru creștini, semnul cel mai important al apropierii evenimentelor finale este moscheea lui Omar din Ierusalim. Când se va distruge această moschee și va începe construirea unui "templu", atunci abia putem spune că se apropie venirea elementului negativ opus creștinătății. Dar cum orice om cunoaște moartea, și având în vedere că Ilie și Enoh nu au murit încă și neputând rămâne definitiv în trup fizic ei vor coborî pe pământ pentru a lupta împotriva elementului negativ, după 1260 de zile vor muri, vor învia după 35 de zile apoi vor merge din nou în lumea nefizică.

În Apocalipsa lui Ioan scrie că atunci când a trâmbițat al patrulea înger, au fost afectate grav soarele, stelele și luna, deci e posibil un război intergalactic: pentru extratereștrii nu le-ar fi greu să distrugă luna parțial, analog și celelalte elemente cosmice; un război de înaltă tehnologie. Se pare că Terra va avea un statut aparte, deci crește probabilitatea ca extratereștrii să fie "animale raționale" sau "exclusiv animale raționale".

Până la venirea acestor momente dramatice pentru (unii) pământeni mai pot exista sute sau chiar mii de ani (dar nu mai mult de 5000, pentru a putea fi definită noțiunea de "aproape" amintită de Iisus).
Oamenii de știință privesc altfel sfârșitul lumii, mai exclusiv științific. Atunci cum se explică existența lui Iisus pe Terra în urmă cu 2000 de ani ?

Dacă vom evolua la infinit progresând tehnologia informației vom ajunge să transformăm tot Universul in biti de informație !!! - acesta poate fi un sfârșit de lume !!! Sau lumea computerelor ne va stăpâni, noi devenind doar părți componente ale unei rețele gigant. Dacă vom cunoaște tehnologiile din Star Trek atunci viața noastră va putea fi schimbată radical; noțiunea de planetă devine echivalentă cu cea de localitate.
Universul este o formă de existență a dimensiunilor finite. Deci și timpul ar putea fi dimensiune finită.



Dan Mihaiu, 1999

Notă
Am corectat tot ce este de corectat, în ceeace privește
tehnica literară, asta aparține autorului menționat.


.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!