agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1686 .Virusul indiferenței
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [marius niþov ]

2009-12-03  |     | Era anul 2020 și nimeni nu mai credea în vreun miracol, populația planetei noastre sărăcise într-un asemenea hal încât majoritatea devenise vegetariană, trecuse la consumul de rădăcini, fructe de pădure. Impactul crizei românești asupra țărilor dezvoltate a dus la ultima conflagrație mondială. După această nenorocire, doar triburile care mai aveau vreo pușcă sau praștie din vechea civilizație apusă mai vânau câte vreun mistreț obosit. Un virus a cărei simptomatologie consta în căscatul profund pusese stăpânire pe cei câțiva locuitori rămași prin diferite regiuni mai fertile. Deviația acestui virus, ultimul dintr-o generație de mutații ce au dus la dispariția unei însemnate părți din lume, devenise mai periculoasă datorită scărpinatului exagerat, pe lângă căscatul profund, și se numea virusul XProstie. Organizația Mondială a Sănătății, Crucea Roșie, Guvernul Mondial a lui Bla Bla nu mai făceau față evoluției acestui virus deosebit de nociv, periculos peste orice imaginație de coșmar. Dispariția apetitului sexual era de asemenea una dintre problemele majore puse în discuție la toate conferințele tribale. Nu se știa dacă această lipsă a libidoului intra în simptomele virusului prostiei sau indiferenței. Oricum, laboratoarele lucrau de zori la ceaunul antidotului, un fel de afrodisiac cu acțiune maximă pe sistem nervos.
Cum arăta lumea în acest an de cotitură al civilizației? Dezolant, cele câteva orașe existente arătau pustii, clădirile părăginite deveniseră un pericol, datorită prăbușirilor dese și-au mai pierdut viața zece la sută din populația troglodită. Fondurile de restaurare a ruinelor locuite lipseau cu desăvârșire, băncile jefuite prea des au dat faliment și totul s-a redus la un trai sumar în care numai privitul la cele câteva emisiuni răspândite la toate televiziunile tribale de pe mapamond: din dragoste, dansez pentru tine, acces direct ș.a. mai atenuau sindromul căscatului, dar accentuau mutantul Xprostie.
Iată cum decurgeau ședințele Organizației Mondiale a Sănătății ținute împreună cu Guvernul Mondial, la care participau și reprezentanții triburilor de păstori tradiționali români, desigur nu mai existau țări, își pierduseră identitatea. Într-o sală impunătoare, una dintre puținele îngrijite din ținutul francofonilor de rit românesc, construită în ultimul mandat al guvernului Johannis, singurul capabil din istoria post-revoluționară a celor ce se obișnuiau greu cu democrația, în acest loc al conferințelor mai marilor lumii s-a auzit vocea reprezentantului tribului păstorilor de la poalele Carpaților:
- Domnule Șef de Trib Mondial, noi, poporul francofonilor de rit românesc majoritar am ajuns la concluzia că virusul indiferenței a dus la dispariția eroicului popor român, moștenitor al unei frumoase tradiții de supraviețuitori. Singura cale de combatere a acestui teribil virus al căscatului și prostiei, pe lângă antidotul pregătit de organismele internaționale în ciaunul universal, este dragostea de tribul în care ne-am născut. Din păcate această dragoste inexistentă prin indiferența generalizată cu greu poate fi resuscitată. De aceea propun mărirea numărului celor ce practică sexul în aer liber printr-un decret universal al drepturilor omului.
- Se aprobă această cerere, domnule păstor șef, dar vă amintesc că sexul în aer liber are dublu efect, după consumare poate accentua căscatul, oricum suntem datori cu un test.
- Domnule Șef de Trib Mondial, mă numesc guru Nana și protestez în numele bisericilor unite, această lege aduce grave prejudicii moralității mondiale.
- Despre ce moralitate vorbiți în actuala conjunctură a infestării cu virusul indiferenței, cui îi mai pasă de vreo minimă regulă morală, nu vedeți cum dispar pe capete cei câțiva locuitori ai planetei? fu răspunsul promt al marelui șef mondial Bla Bla.
- Dar, totuși, credința noastră ne va aduce salvarea civilizației, tot ce se întâmplă, stimați participanți, e un semn al mâniei Marelui Instructor Cosmic, doar el ne poate învăța cum să ne înmulțim în afara indiferenței și prostiei generalizate.
- Protestez împotriva acestor aberații, bazaconii, a intervenit reprezentantul bisericii homosexualilor, noi suntem pentru procreerea-n laborator! Să se continue experimentul rodnic cu embrioni recoltați de la femeile selectate. Regenerarea nu se mai poate face pe cale naturală, doar ați văzut ce mutanți au apărut la sfârșitul civilizației militare. Ce războaie oribile s-au desfășurat pentru bruma de resurse.
- E o variantă înmulțirea într-un mediu artificial, a adăugat reprezentantul triburilor germanice , dar contează și educația ce o vor primi cei din tânăra gardă. Ce sfere vom construi să-i izolăm de restul populației infestate, înțeleg că de acest virus al indiferenței se scapă cel mai greu.
- Propun, ca o cale sigură de combatere a virusului indiferenței, mărirea numărului organizațiilor celor ce practică sexul în aer liber, întoarcerea la matca originară a omenirii, până la urmă de ce să ne ferim, civilizația militară a dus la instrăinarea instinctului de conservare, s-au produs soldați în laborator fără să se țină seama de pericolul dispariției speciei prin autodistrugere. Ce propuneri mai aveți? își încheie cuvântul marele Bla Bla în fața asistenței numeroase, în aplauze, bineînțeles, că acest obicei nu s-a pierdut și era vechi de când lumea.
Când antidotul indiferenței a fost desăvârșit în ceaunul universal, toți reprezentanții triburilor au primit porția de fiole necesare pe cap de locuitor. Unii au refuzat, aveau dreptul să rămână în indiferență, prostie generalizată de teama ca nu cumva această injecție să nu fie mai nocivă. Fapt care, spre tragedia planetei, s-a petrecut, lumea nu se mai putea opri din căscat și apetitul sexual în lipsa unei economii era imposibil, nimeni nu mai spera la o cale de ieșire, doar gândul unui salvator miraculos mai dădea o brumă de speranță. Multe ședințe ale Guvernului Mondial și diferitelor organizații pentru salvarea speciei s-au consumat într-o apăsătoare neputință de a mai schimba soarta pecetluită a ultimei civilizații de căscați.

.  | index
 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!