poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1800 .



Regula reducerilor de prețuri la absurd sau cum stăteau două sarmale de post
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [sucdeportocale ]

2010-03-26  |     | 



Am ieșit să mă plimb. Autobuzele alergau după oameni și copacii fredonau ceva din Pink Floyd în penele păsărilor. Peste gard, la UM 592, două sarmale de post: una flutura drapelul, cealaltă cronometra. AMR 5.682.403 minute și 48 de secunde. Pe partea întunecată a Soarelui, apăruse un cer senin, pe care se plimba un avion la braț cu o motocicletă. Polițistul fluiera liniștit, crezând că nu e nimeni care să-l vadă.
Un virus gripal, cu o pălărie de nylon, intră în hypermarket. „328 este rugat să se prezinte la raionul fructe și legume.” Se stinge lumina și toți cumpărătorii se așează în rafturi, după locurile indicate pe bonul de la casa de marcat. Începe filmul. Se împart floricele de câmp, pe care plasatoarele încep să le mestece, cu plescăituri parfumate. De la raionul de dulciuri, o pisică vorbește despre filmul de ieri. Cutiile cu conserve prezintă un intermezzo în care, stând una pe capul celeilalte, încearcă să taie cumpărătorii în jumătăți egale, pe care mai apoi încearcă în zadar să le reasambleze. Aceștia protestează vehement, spunând că este dreptul lor de a-și căuta propria jumătate și asta cu atât mai mult cu cât tocmai a început sezonul ofertelor promoționale. O cutie cu lapte desface doi nasturi de la rochia unei ciocolate, care începe să chicotească.
„La anul, pe vremea asta, suntem acasă”, spune una dintre sarmale, în timp ce cealaltă flutura drapelul, care începuse să vomite din cauza mișcărilor prea bruște.
„Anul trecut am cunoscut o furculiță. Am ieșit de câteva ori cu ea și acum ne scriem din două în două săptămâni. Săptămâna asta nu ne-am scris, dar mâine o vom face precis. De fapt, am stabilit să ne despărțim o perioadă, până când unul din noi va învăța să folosească regula despărțirii în silabe cât mai corect, după care îl va învăța și pe celălalt.”
Cele două sarmale fac schimb de locuri, astfel că una flutură acum cronometrul, iar cealaltă scrijelește pe drapel numărul de minute rămase până la liberare. Mecanismul cronometrului începe să se dezintegreze și se transformă în scâncete de copii. Acestea se ambalează în mici punguțe transparente și sunt livrate spre a fi comercializate.
La sfârșitul filmului, vor fi distribuite gratuit și cumpărătorii vor adormi cu ele pe rafturi.
Aduceți-mi aminte, după ce îmi termin plimbarea, să mă duc să-mi fac cumpărăturile!


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!