poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1520 .



Copie după chitanța fiscală, sau… umilință până la capăt!
proză [ ]
Cronică

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Fani ]

2011-10-18  |     | 




Trăim într-o țară în care democrația a fost instaurată de cei care, nici n-au auzit de ea! Găști de, așa ziși politicieni, ne-au condus și încă ne conduc spre pierzanie! Noi tăcem și înghițim zilnic, cele mai ridicole legi, care n-au nicio legătură cu omenia. Toată lumea știe și tace!!! Ne e frică să nu ne fie și mai rău! Ce poate fi mai rău decât să ai un salariu, o pensie din care să nu-ți poți permite absolut nimic, în afară de haleala zilnică? Și aceea cu restricții!
Toate prețurile s-au aliniat la euro, iar salariile noastre au rămas ca pe vremea lui Ștefan cel Mare! În timpul acesta, apar sute de miliardari care sfidează bunul simț. De unde au acești… indivizi bani? Și când spun bani, mă refer la averi pe care alți europeni le fac în câteva generații! De ce nu-i întreabă nimeni, e simplu: Fiindcă aproape toți sunt unși și angrenați în această “mare familie”. Nouă rămânăndu-ne praful de pe tobă! Ca să de-a bine la presă, acum în prag de iarnă, s-au înțeles să ne acorde un sprijin la căldură. Dar cum? Punând populația să se bată la porțile Fiscului din toată țara, pentru o blestemată copie de chitanță fiscală! Acum în era electronicii, când se putea rezolva totul, printr-un singur click!!! Mii de bătrâni se înscriu pe liste de așteptare, stau în frig cu orele! Doamne, parca am fi în prag de război!!!Unde ne mai este demnitatea, oameni buni! Eu personal, nu cer ajutor pentru căldură. Cer un salariu normal și firesc, să-mi pot plăti toate tâmpeniile izvorâte din niște minți bolnave!

Comunicat: Astăzi când am scris acest comentariu, din ceată, o minte isteață a revocat acest ordin! Deci, după 5 zile de nebunie generală, NU mai trebuie această chitanță!!! Trăim în Romania și asta ne poate afecta grav sănătatea!!!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!