poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2501 .



Sunt suporter, dar nu mai suport!
proză [ ]
Dacă-i bal...(fot)bal să fie!
Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dorneanu ]

2016-06-17  |     | 



Campionatul european de fotbal mi-a adus numai necazuri. În cel puțin două cazuri. Unul, cu nevasta, care a-nceput să facă nazuri. Ba că o neglijez, ba că o fentez, că nu-i fac nici o plăcere, doar bere, bere și iar bere! Că aștept gol după gol și ea are patul gol; că-și tot dă jos lengeria, iar eu, cu „Hai România!” Al doilea caz cu necaz e legat de vecin, căruia îi plac, în aceeași măsură și fotbalul și berea. De cum a-nceput campionatul, vecinul s a și înființat la ușă! „Să nu te superi, vecine, vreau să văd meciul la tine, că nevasta se uită la telenovele, băga-mi-aș...bip, bip...eu în ele!” Am fost de acord și...ăla am fost!
Când au dat fotbaliștii noștri gol, m a luat în brațe, m a ridicat, m a lovit cu capul de lustră, m a pupat, m a tăvălit pe jos, m a lovit cu spatele de colțul mesei, de pe care masă a căzut o vază, care a crăpat, odată cu nevastă mea. Vaza, de tot și soția…de ciudă!
„Vecine, mai scoate o bere, că aduc eu altă vază, promit. Mă achit. Acum m am machit!” Soția mă privește cu ochi sticloși și…mai aduce o sticlă!
Spre final, adversarii dau gol și...egalează! „Paștele și arhanghelii lui de arbitru! A fost ofsaid! Înțelegi?!?” și mă ia și mă zgâlțâie, de am simțit că mă dezmembrez! Mi au clănțănit dinții în gură și mi a sărit placa, cât acolo! „Boule! Ciobane! Ghiolbane! Huooo!” a strigat-urlat vecinul, cât a putut. Spre arbitru, sper...Apoi a plecat, trântind ușa. Am rămas mut și am simțit în ceafă sulițele din priviririle nevestei...Gagniuc, ai dat de bucluc! Pân’-aici ți-a fost!
Am închis televizorul și i-am spus doamnei mele, toată...un pachet de nervi: “Dragă, știi că te iubesc? Hai în dormitor...să-ți dovedesc!”
Mâine iar e meci. Nu mai deschid nici televizorul, nici ușa...veci!

P.S. (-mne) Pesemne că, totuși, o să mă mai uit la campionat, că am o nebuloasă totală: cu cine va juca România, în finală? :)

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!