poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1141 .



Personalități eroice (VI)
proză [ Ştiinţifico-Fantastică ]
Partea a VI-a: Genocid printre trădători (EVENIMENT CROSSOVER) [ultimul fragment din acesta]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Danciu-Vlad ]

2020-05-04  |     | 



-I-...-VI- Fratele meu și prietena lui au fost printre primii Pământeni care au ajuns pe Drakenia, iar când Victor a aflat că și mama a fost acolo a devenit curios. Se întreba constant ce anume îl așteaptă acolo, iar eu am zis că probabil prima lui vizită pe Drakenia nu va fi una prea plăcută. Știam ce se va întâmpla dacă Arus mai este prin preajmă când vine el, cu sau fără restul familiei, dar nu mă așteptam să se adeverească ce am prezis. Am distrus alianța lui Arus cu noii războinici, am îndepărtat-o pe Asira și am câștigat eu însumi o nouă alianță. Mi-am întâlnit și viitoarea soție, Vega. Ea m-a ajutat să câștig încrederea celor 3 războinici, într-un fel, iar acum toți 4 mă vor ajuta să-mi salvez familia. Mare parte din aliații săi sunt morți și nu mai are parte de ajutorul imperiului Rasur, așa că Arus trebuie să se descurce de acum doar cu clonele care i-au mai rămas. -VI-...-I-

1) Erendor

După plecarea lui Arus, Erendor și restul aliaților săi s-au retras în aceeași peșteră în care tânărul Drakenian a întâlnit-o pentru prima dată pe Vega și au început să lucreze la un plan de acțiune. La început Grun și Gregoria nu se arătau prea dornici să participe la discuție, le era rușine față de Erendor, dar îi sunt datori, așa că trebuie să-și aducă cumva contribuția la planul de salvare. Din fericire, tocmai Grun are soluția primei probleme, locația. El a analizat structura și programele navei lui Arus pentru a aplica tehnologia și pe planeta sa și într-o zi să exploreze și să colonizeze alte lumi, iar ce a aflat este folositor chiar și acum.
Erendor: Arus îmi folosește familia pe post de scut uman, e clar că se simte amenințat, mai ales acum că nu mai are aliați și loialitatea vechilor săi complici a început să șubrezească. Asta mai înseamnă că îl voi putea elimina destul de ușor, dar trebuie să-l găsesc mai întâi.
Grun: Te pot ajuta eu cu asta, dar vrea să încep prin a spune că îmi pare rău pentru necazurile pe care ți le-am provocat și îți sunt recunoscător că nu i-ai făcut niciun rău soției mele.
Vega: Așa e, a cam fost vina mea pentru vânătăile acelea. Scuze pentru asta!
Erendor: Eu nu trăiesc în trecut, prietene, și te pot înțelege, am făcut și eu unele greșeli pe care încerc să nu le repet, dar acum să ne concentrăm pe problema actuală! Ce informații ai?
Grun: Nava lui Arus este o capodoperă a ingineriei aerospațiale, anumite părți din fuzelaj ascund niște goluri microscopice interioare în care se retrag nano-mecanicii când nu sunt necesari. Acești nano-mecanici repară orice defecțiune și pot chiar restaura întreaga navă dacă trebuie, dar poate dura chiar și o săptămână, așadar nava este în același loc în care ai văzut-o ultima dată, în proces de restaurare.
Erendor: Ești sigur de asta? Mă așteptam să spui că mai are vreuna pe undeva.
Grun: Nu, aceasta este singura lui navă rămasă, după ultimele lui lupte împotriva ta, toți membri vechii sale bande s-au retras pentru a nu fi uciși de tine. Nu știu ce fel de otravă produci ca Genocid, dar este extrem de puternică, iar când au aflat de efectele sale au început să se retragă folosind restul navelor.
Alura: Totuși, încă mai are armata sa de clone.
Erendor: Nu se compară cu un Drakenian adevărat! Tata i-ar fi mâncat la micul dejun, nici eu nu voi fi învins de niște falși, mai mult, mă vor accepta ca noul lor lider sau vor pieri în ghearele mele!
Vega: Îmi place să te văd atât de hotărât, dragule, dar ține minte că nu este vina lor, Arus le impune ce să facă, ei pot fi noul tău popor, au nevoie doar de un lider bun, care să fie dispus să-i îndrume și să-i protejeze.
Erendor: Voi încerca, dar familia mea este pe primul loc, iar acum că știu unde îi pot găsi nu mai pierd nicio secundă, mă îndrept spre marea M’Gane, Vega știe unde este, dacă vreți să ajutați veniți după ea!
Erendor a ieșit din peșteră alergând, luându-și zborul de cum a făcut primul pas înafara ei. Marea M’Gane nu este prea departe așa că ceilalți pot ține pasul dacă vor să se implice, iar Vega a citit în mintea lui Erendor planul pe care acesta îl are și îl împărtășește tuturor.
Alura: Are de gând să lupte singur? Chiar așa pripit, fără niciun plan?
Vega: De fapt are unul, dar o să-l dezvălui eu, nu-și poate permite să piardă timpul. Plănuiește să ajungă la ei cu ajutorul meu și să-i trimită pe Pământul lor folosind „Ruptura dimensională” o putere pe care a moștenit-o de la tatăl său, cred că numele ei spune clar ce poate face.
Gregoria: Poți citi gânduri?
Vega: Pot face multe, draga mea prietenă.
Între Vega și Grun s-a creat de ceva vreme o tensiune care trebuia să iasă la iveală odată și-odată, iar Alura poate vedea asta clar ca ziua. Sămânța acesteia a fost plantată chiar de Arus când i-a zis că soția sa va fi tratată ca un dăunător când se va întâlni cu Erendor, și prin extensie cu oricine îl ajută. Stresul prin care trecea Grun și grijile poporului său au avut și ele un rol în această tensiune.
Grun: Asta înseamnă că Arus avea dreptate în privința ta, chiar ne poți influența deciziile!
Vega: Este cel mai nepotrivit moment să aduci asta în discuție, rege Salazar, Erendor e în pericol dacă ne abatem de la plan, iar Arus doar a presupus asta și e doar noroc chior să fie adevărat!
Grun: Ce garanție am că nu ne influențezi alegerile chiar acum?
Vega: Nu ai fi comentat pe subiect dacă o făceam!
Alura intervine între ei pentru a-i calma și a se asigura că nu uită scopul final, salvarea de vieți.
Alura: În regulă voi doi, opriți-vă chiar acum! Trebuie să vă amintesc de misiune cumva? Dacă ați uitat, sunt mii de vieți la mijloc, copiii poporului nostru și probabil viața logodnicului tău, prințesă.
Grun: Crezi că nu mă gândesc la asta, draga mea? Mă gândesc la ei în fiecare clipă ce trece, dar și la faptul că o anume prințesică, în mare parte imatură, de lângă noi ne poate îndepărta de acest scop doar pentru a ieși ea în avantaj!
Alura: De ajuns, dragule! Dacă vei continua să te gândești la asta o să ajungi la fel de paranoic precum Zezar. În caz că nu-ți amintești, asta a fost frica cea mai mare a Kayei, unul dintre motivele pentru care Baldaron are două familii regale, pentru a se asigura că există un sprijin al poporului în cazul în care vreunul dintre voi decade atât de mult!
Grun: Îmi pare rău, draga mea, dar stresul mă termină, aș prefera să lupt din nou și din nou și din nou cu Raya și lacheii ei decât să trebuiască să trec prin asta. Îți datorez și ție niște scuze, prințesă, te-am judecat greșit.
Vega: Scuze acceptate, nu sunteți primul care se îndoiește de mine în această privință, rege Salazar, și dacă tot am trecut peste asta, să ne întoarcem la misiunile noastre!
Odată ajuns deasupra apei, Erendor și-a retras aripile pe lângă corp și a plonjat în ea, iar Vega și noii săi aliați au pornit înspre acea locație.

2) Vortex

Nava lui Arus este blocată pe fundul mării până când reparațiile sunt finalizate. Partea cea mai bună este că nu se poate mișca, deci este doar o chestiune de timp până când Vortex îi va descoperi locația. Cu ajutorul ecolocației, acesta i-a dat de urmă repede și a pornit spre ea. Vortex a înotat cât de repede putea, nava era între 2 vulcani subacvatici activi, orice perturbație suplimentară îi poate face să erupă. E rapid, dar încă poate fi detectat de radarele navei.
Arresa: Tată, a apărut ceva pe radar, se mișcă repede!
Arus: El este, dar ce vrea să facă? Este chiar atât de nesăbuit?
Arresa: Nu pare să încetinească.
Arus: Nu va încetini, cunosc tactica, dar nu are nicio șansă, fuzelajul navei este gros de un metru și jumătate și este rezistent la impact, un Aquos de sânge pur nu ar putea să străpungă o astfel de armură.
Chiar și el avea dubii că ar putea reuși, dar nu-și permitea să încetinească niciun nod, iar în momentul impactului forța a fost atât de mare încât efectiv a străpuns carcasa navei. Gaura lăsată în aceasta era destul de mare încât apa care se scurge prin ea să inunde coridorul în care a nimerit în câteva minute, de aceea nano-mecanicii s-au concentrat mai mult pe ea, dar unda de șoc s-a propagat prin carcasa navei și prin apă, era perturbația suplimentară care a determinat vulcanii să erupă și să acopere nava. Arus a folosit din nou difuzoarele pentru a încerca să-l descurajeze pe tânărul Drakenian, ba chiar îi arată imagini cu familia sa înconjurată de clone.
Vortex: Am să simt asta mâine.
Arus: Recunosc, ai ceva coloană vertebrală să vii tocmai aici, tocmai acum, dar chiar ești dispus să-ți pierzi singura familie rămasă doar pentru a te răzbuna?
Vortex: Aproape te-am crezut, dar știm amândoi cine este mai vulnerabil acum. Mare mirare, totuși, că nu ești chiar tu lângă ei!
Vortex se pregătește de luptă, își transformă corpul în vapori de apă, iar Vega, care l-a urmărit în mod telepatic în tot acest timp, îl teleportează chiar în camera în care se află familia lui. Munca în echipă este practic o noutate pentru Erendor și restul personalităților sale, dar se descurcă remarcabil de bine la prima sa încercare, ca să nu mai spun că Vega a teleportat în mâna Juliei un flacon care conține o substanță vag cunoscută, dar și puțină apă în acea cameră. Apa aceea părea că gândește și acționează singură, ceea ce l-a pus pe gânduri pe Arus, putea fi Vortex în formă lichidă, deci le-a ordonat clonelor să evapore apa, și așa au făcut, dar când apa a vaporizat complet, Vortex a luat din nou formă solidă și a făcut vaporii să înconjoare clonele și să treacă foarte repede din vapori în apă lichidă și apoi în gheață, imobilizându-i pe toți. După ce a învins clonele, Vortex s-a transformat din nou în Erendor, voia să fie el însuși când își privește mama în ochi.
Arus: Ai noroc cu prietena ta Elemental, altfel n-ai fi ajuns acolo la timp!
Erendor: Am noroc cu ea, da, dar și cu prostia ta. Dacă nu îmi arătai unde sunt, nu ajungeam la ei. Suntem uniți telepatic, ce văd eu și ce aud, vede și aude și ea. Apropo de asta ... te iubesc draga mea Vega, sunt norocos că te am alături de mine.
Vega și ceilalți sunt chiar la țărmul pe care s-a prăbușit nava înainte ca Octavius să o arunce în mare, iar tânăra prințesă roșește la față când aude declarația viitorului său soț.
În camera prizonierilor gheața care imobilizează clonele începe să se crape, iar Emira și ceilalți nu sunt în siguranță, așa că Erendor trebuie să acționeze repede.
Arus: Ce crezi că poți face acum, să-i incinerezi pe toți? Dintre toate formele pe care le puteai alege tu ai ales tocmai forma Infernus!
Erendor: Fii atent la asta, prietene!
Erendor le topește legăturile de la mâini și picioare, iar ei își dezleagă căușul de la gură și își îmbrățișează salvatorul, după aceea fac un pas în spate. Din antebrațul mâinii drepte a lui Erendor ies mai mulți ghimpi ca de obicei, între acești ghimpi apar arcuri electrice violente și luminoase, toate concentrându-se spre ghearele lui, iar după o mișcare bruscă din braț, în aer apare o ruptură dimensională prin care familia lui poate trece în siguranță de pe Drakenia până lângă portalul uni-direcțional din camera sa de pe Pământ, dar înainte să treacă prin acea ruptură, Julia îl întreabă pe Erendor la ce e bun acel flacon care i-a apărut în mână.
Julia: Mulțumesc, dar ce ar trebui să fac cu asta mai exact?
Erendor: Ăla este pentru mine, dragă Julia, acum voi treceți prin portalul acesta și lăsați restul în seama mea!
Emira: Trebuie să știi cum am ajuns aici, dragul meu...
Erendor: Nu avem vreme de asta, mamă, în plus cred că o să aflu eu oricum, acum pleacă!
După plecarea tuturor, Erendor a consumat conținutul acelui flacon și a trecut la etapa a doua a planului său, pe care Vega l-a explicat în întregime celorlalți până în momentul de față. Acel flacon conținea o otravă extrem de puternică, deci Genocid a preluat controlul din nou.

3) Genocid

Forma gazoasă otrăvitoare a lui Genocid este de folos când gheața care ținea clonele pe loc se sparge și acestea încep să atace.
Arus: Deci ai reușit să-i eliberezi, mare lucru, ar mai trebui să știi că nu doar tu ai cunoștințe printre Elementali. Numele „Secol” îți spune ceva?
Genocid: Doar o altă nulitate care se asociază cu tine.
Din lipsă de oxigen, clonele își pierd cunoștința, iar Genocid se strecoară pe unde poate, transformă toate gazele din interiorul navei într-o ceață otrăvitoare, și rând pe rând toate clonele care nu sunt din specii rezistente la otravă cad ca secerate. Otrava nu le poate ucide, dar cel puțin nu vor interveni în luptele lui Erendor și ale celorlalți, dar încă trebuie să mai lupte cu clonele Noxus. Sunt mai bine de 10 în interiorul navei, și dat fiind că sunt din aceeași specie, atacurile lor nu au cine știe ce afect unul asupra altuia, dar clonele abia știu să-și folosească puterile, deci lupta nu durează prea mult. După ce ultima clonă a fost învinsă Genocid sesizează că ceața sa a dispărut datorită lui Secol, Elementalul decăzut.
Arresa: Mor de nerăbdare să văd cum arăți cu păr cărunt!
Secol: Nu ești singura, draga mea prietenă. Cu o simplă atingere voi face ca trupul său de muritor să ajungă la câteva clipe depărtare de moartea sa naturală!
Arus: Și nu va mai interveni în planurile mele vreodată, fă-o chiar acum!
Genocid: Nu sunt eu mare cunoscător al teoriilor avansate, dar dacă ai o armată de clone Drakeniene, de ce mă rog mai ai nevoie de ajutorul altora și ADMD-ul meu când ai putea să-l extragi din clone și să faci oricând altele dacă nu supraviețuiesc?
Arus: Din moment ce nu te ajută cu nimic, aș putea să-ți spun. ADMD-ul clonelor nu reacționează cu nimic, nici al meu nu este diferit de al lor. Partea bună este că voi putea recolta ce a mai rămas din al tău chiar dacă mori.
Genocid: O să încerc să termin asta repede și fără durere, deși este cam prea milostiv pentru cineva care mi-a pus familia în pericol.
Secol: Aiurezi, Drakenianule, nu uita că lupți cu un Elemental care controlează timpul!
Genocid: Nu-ți face griji pentru mine, prietene, mă descurc eu cu orice!
Secol: Mă cam îndoiesc de asta.
Nu se cunoaște motivul pentru care Secol a fost exilat dintre ai lui, dar lupta sa cu Genocid a început deja, și se poate spune că nu este una prea echilibrată. Genocid aruncă înspre el un jet de gaz otrăvitor, dar Secol pare că nu este afectat chiar dacă nu se clintește. Explicația pentru acest eveniment este destul de simplă, un paradox al timpului. Secol doar pare că stă pe loc, dar călătorește în timp, într-o perioadă în care acel gaz otrăvitor nu era acolo. Acesta are control deplin asupra liniei sale temporale, sau a altora dacă vrea, dar utilizarea puterilor sale are un efect pe care mulți îl neglijează, pentru că doar un alt călător în timp îl poate percepe, o explozie temporală care determină o anomalie de acest gen. Genocid se baza pe asta, era oportunitatea perfectă de a-și dezlănțui o nouă personalitate, una capabilă să manipuleze timpul la rândul ei, dar Secol știa asta deja, și avea un plan bine pus la punct pentru această ocazie: a cutreierat întreaga navă, centimetru cu centimetru, iar acum poate călători în fiecare dintre acele momente în care se afla într-o anume poziție. A folosit acest avantaj pentru a-și schimba propria linie temporală, făcând ca acesta să apară la doar câțiva centimetri de Genocid, care nu a apucat încă să se transforme, și să-l atingă, așa cum a plănuit. Corpul muritor al lui Erendor a îmbătrânit după cum a fost plănuit cu atenție de către Arus și Secol. În această privință Erendor a fost luat prin surprindere, planul său a fost dat peste cap, iar Vega a fost nevoită să intervină mai devreme decât era plănuit. A fost o surpriză și pentru Secol, întrucât prințesa poate simți și ea aceste explozii sau cutremure temporale, chiar dacă ea însăși nu este un Elemental al timpului sau călătoare în timp.
Vega este un Elemental al gravitației, dar o mutație extrem de rară printre aceștia îi permite să perceapă efectele puterilor altor specii de Elementali fără a fi nevoită să facă parte din ele, și de altfel poate folosi pentru o vreme orice putere dorește pentru că o mutație nu vine niciodată singură. Cea mai mică schimbare în fiziologia unui Elemental are un efect de domino care afectează multe alte gene, motiv pentru care Vega poate folosi ocazional puteri de mentalist, sau orice altceva. Arus știa asta, știa că există Elementali care posedă astfel de mutații, dar nu știa de fapt că Vega face parte din acest cerc extrem de restrâns. După cum și ea a menționat, când i-a zis asta lui Grun a zis-o cu intenția clară de a-l decepționa. Era doar o presupunere, o încercare disperată de a-l convinge că Erendor este soluția tuturor problemelor sale, dacă el moare Vega va fi distrasă, soția și fiica lui vor fi eliberate astfel și dat fiind că această putere este una temporară pentru prințesa Elementalilor, singura lor îngrijorare ar fi rămas „cum scapă de puterile ei gravitaționale”. Secol l-a apucat pe Genocid de gât, l-a ridicat în aer, l-a îmbătrânit după cum era planul, acesta s-a transformat înapoi în Erendor și când și-a terminat treaba, Secol l-a lăsat să cadă pe jos pentru a privi cum se zbate în ultimele sale clipe de viață. Arus nu putea fi mai fericit, cel mai puternic inamic al său a fost îndepărtat cu o ușurință dezarmantă. Știa că tânărul Drakenian are și o personalitate kronus, și a trebuit să plănuiască atât de meticulos încât acesta să nu o poată folosi. Chiar atunci când toți s-au bucurat de victoria obținută a apărut Vega lângă Secol și l-a îndepărtat de Erendor.

Vega

Cu câteva momente înainte să intre în navă, Vega a simțit perturbația temporală produsă de Secol și și-a dat seama imediat că ceva nu este bine. Deși astfel de evenimente sunt ceva obișnuit printre Elementali, și este conștientă că sursa acestei perturbații putea fii chiar și Erendor, fenomenul în sine aduce, de cele mai multe ori, vești rele. E suficient să știi că transformarea lui Erendor în Kron, forma sa kronus, necesită expunerea la un astfel de fenomen, deci este cea mai periculoasă transformare dintre toate de până acum. Cu toate acestea în minte, Vega a fost nevoită să intervină mai repede decât a fost plănuit, i-a cerut Gregoriei să-și folosească puterea mutantă moștenită biologic pentru a despărți apa mării și a crea un culoar de uscat spre navă, de unde Grun urma să preia următoarea sarcină.
Vega: Ceva nu e bine, trebuie să acționăm acum!
Grun: Acum? Nu e cumva prea devreme?
Vega: Știu că nu acesta era planul inițial, dar ceva este putred la mijloc, simt asta.
Alura: În regulă, atunci care e noul plan?
Vega: E același plan, dar îl grăbim puțin. Gregoria, dragă, am nevoie de un favor!
Gregoria: Doar spune ce vrei și se face, soro!
Vega: Vreau să desparți apa mării, să creezi un culoar de uscat spre navă și să îngheți pereții, vom avea nevoie de el mai târziu.
Zis și făcut, Gregoria a creat culoarul, grupul a ajuns la navă, iar Grun a trebuit să-și folosească puterea mutantă pentru a decupa o parte din fuzelajul navei, prin care să poată intra. De altfel peste navă se scurgea lavă din vulcanii din apropiere, deci Grun era indispensabil. După ce au intrat în navă, Grun, Gregoria și Alura s-au ocupat de clonele care-i atacau, iar Vega s-a îndreptat spre Secol și Erendor. Datorită fiziologiei și puterilor sale, Vega este imună la efectul puterilor lui Secol, și datorită antrenamentului său superior, decăzutul cu greu se poate numi o amenințare pentru ea. Cu un atac surpriză, prințesa îl îndepărtează pe Secol de Erendor și se poziționează între ei. Cei 2 combatanți duc o conversație în timpul luptei, o ultimă încercare a prințesei de a soluționa mai mult sau mai puțin amiabil problema camaradului său decăzut.
Vega: Secol, decăzutul, tatăl tău ar fi dezamăgit de tine!
Secol: Nu dau doi bani pe ce crede tata, sau oricine altcineva! Toți au votat în favoarea exilului meu!
Vega: Când alternativa era întemnițarea într-o secundă, exilul părea milostiv pentru tine, o viață de nemuritor captiv într-o amărâtă de secundă reprezintă o soartă mai rea ca moartea însăși!
Unii pur și simplu nu pot accepta adevărul, chiar dacă Secol nu mai scoate o vorbă, acesta continuă să lupte cu prințesa.
Vega: Renunță, Secol, gravitația unei găuri negre poate să îndoaie spațiul și timpul, iar eu o pot reproduce, atacurile tale temporale sunt inutile!
Dacă nu merge folosindu-și puterile, Secol va continua să lupte cu prințesa corp la corp. Codul onoarei o obligă pe aceasta să nu-și folosească puterile, sau vreo armă, dacă nici oponentul său nu folosește. Acest lucru nu a fost o îmbunătățire, iar când Vega a dat lovitura finală, Secol a căzut lat și a rămas așa o vreme. După această luptă, Vega s-a apropiat de bătrânul Erendor, care era la un pas de moartea sa biologică, pentru a vedea ce se mai poate face. Chiar și aproape mort, Erendor a zâmbit când a văzut chipul iubitei sale.
Erendor: Vega, mă bucur să te văd! Știi ce o să se întâmple acum, nu-i așa? Dacă nu pot îndeplini condiția o să dau „ortu’ popii”, așa că îmi pare rău pentru eventuale momente neplăcute.
Vega: Stai liniștit, dragul meu Erendor, te pot ajuta cu asta!
Erendor: În caz contrar, aș vrea să știi că a fost o experiență interesantă să fiu, la propriu, în pielea altcuiva, ca Vatoom, mai ales ... ști tu ce voiai să întrebi.
O informație pe care Vega a solicitat-o în glumă mai demult, când Vatoom a posedat-o pe Alura pentru acoperire, dar este un mod plăcut de a înfrunta moartea, cu zâmbetul pe buze.
Vega: Faimoase ultime cuvinte!
Erendor: Nu intenționez să fie ultimele, acum ajută-i pe ceilalți, vă prind din urmă mai târziu! Trebuie să mă odihnesc puțin.
Nu era cale de negociere cu moartea, dacă nu câștigi mori, simplu și la subiect, dar Arus trebuia să plătească pentru crimele sale, așa că Vega l-a lăsat pe Erendor să-și înfrunte pieirea și i-a ținut pumnii.

4) Kron (Personalitatea nerăbdătoare)

Ca orice suflet înainte de moarte, Erendor s-a văzut pe sine dinafara corpului său material, o stare în care putea să interacționeze de la distanță cu toți Drakenienii care au ales să rămână în Purgatoriu pentru a vedea cum Arus plătește pentru crimele sale, inclusiv Dragantor, tatăl său, cel adevărat de data asta, iar discuția lor a început în aceeași manieră ca cea purtată cu clona sa.
Dragantor: Mă bucur să te revăd, campionule! Ești la fel de chipeș cum îmi aminteam! Semeni mult cu mine!
Erendor: Sunt sătul de clone, și pentru că nu-ți pot simți mirosul și nu te pot atinge voi trece direct la întrebări. Prima întrebare: Care este numele primului tău născut?
Dragantor: Drakon Blaze, putea să te învețe multe. Crede-mă, l-ai fi iubit, poate mai mult decât pe mine.
Erendor: Așa e, chiar aș fi vrut să-l întâlnesc în viața lumească.
Dragantor: Nu-ți face griji, campionule, e chiar aici, asistă la „spectacol”. De multe ori îl aud spunând „Vai, de-aș fi acolo să-i bag mințile-n cap!”
Erendor: Chiar sună ca el, dar acum urmează cea mai importantă întrebare: De ce m-ai botezat „Erendor”? Cine era acest individ?
Dragantor: O legendă printre dragonii Infernus, un erou de care mulți s-au îndoit o vreme, mai puțin eu. A fost un lider puternic, unul care, în cele din urmă, a adus pacea între neamurile Drakeniei, dar mai presus de toate a fost un soț fidel și un tată iubitor, pe cât poate un dragon să fie aceste lucruri. A fost tatăl meu.
După acest ultim răspuns, Erendor s-a convins, acest Dragantor era cel adevărat, era tatăl său. Acest lucru i-a dat puterea și motivația necesară pentru a se întoarce în corpul său și a se ridica împotriva lui Arus pentru a face dreptate poporului său.
Dragantor: Bate-l măr, campionule!
Erendor: Stai liniștit, tată, după ce termin cu el o să mănânce pireu prin pai în lumea de apoi.
Ajuns înapoi în corpul său bătrân, Erendor îl eliberează pe Kron și se ridică întinerind până în momentul în care a fost atins de Secol. Kron era acoperit de solzi pigmentați negru-brun, avea coarnele încolăcite ca ale unui berbec, gheare, ghimpi și două perechi de aripi nu foarte îndepărtate una de cealaltă.
Vega nu a apucat să ajungă prea departe, iar Secol s-a trezit și a atacat din nou. Fiind un dragon kronus, Kron era imun la efectele alterării temporale, și în loc să sufere daune, de data aceasta a absorbit energia atacului, și-a folosit ghearele pentru a-i smulge decăzutului inima din piept, iar energia absorbită a fost folosită pentru a-l întemnița în acea secundă infinitezimală dinaintea morții, cu o anume contribuție energetică și din partea sa desigur. Nu-și putea permite să rateze momentul întemnițării, dacă era prea târziu, Secol ar fi murit și renăscut într-o secundă, având un corp mai tânăr și mai puternic, dar acum este nevoit să-și trăiască eternitatea în chinuri groaznice.
Kron: Nu poți spune că nu ai fost avertizat, am încercat să o fac repede și fără durere, dar tu mi-ai forțat mâna.
Secol: Sunt nemuritor, am tot timpul din lume să găsesc o scăpare.
Vega: Ești întemnițat în secunda în care erai fără putere, nu vei scăpa niciodată din ea! În acea secundă ai să rămâi pentru eternitate dacă Kron hotărăște asta.
Kron: Totuși, nu sunt lipsit de milă, asta e treaba lui Genocid, așa că ți-am dat permisiunea să cutreieri această navă cât e-n lung și-n lat, ... Cu plăcere.
Cu Secol scos din ecuație și clonele Drakeniene puse pe fugă de Grun și familia sa, Kron și Vega se îndreaptă spre Arus. Acesta a început să-și facă griji pentru viața lui, crezând că va fi întemnițat și el în cea mai groaznică secundă a vieții sale, asemeni lui Secol, așa că și-a folosit forța recent dobândită pentru a sparge geamul camerei de comandă și a ieși afară prin lava care începea să se întărească. Dacă avea să lupte, cel puțin să o facă într-un spațiu deschis. Kron înainta repede spre el, reducând fiecare ușă care-i stătea în cale la doar o mică grămadă de rugină, iar în camera de comandă îl aștepta Arresa în forma sa hibridă. Aceasta a atacat prima, iar când Kron a vrut să atace și el, folosind aceeași tehnică pe care Secol a folosit-o asupra sa, Vega l-a oprit înainte să o atingă.
Vega: Putem găsi o altă cale pentru ea.
Desigur, intervenția prințesei înseamnă că Kron a încasat lovitura Arresei, dar a regândit ideea pentru a-i face pe plac viitoarei sale soții. Nu se știe ce rezervă ziua de mâine, dar Arresa ar trebui să se gândească la trecutul său, pentru că un simplu pocnit din degete al lui Kron a derulat linia ei temporală în spate până în momentul în care fata a ieșit din capsula ei de creștere. Aceasta trăia cu impresia că este reală, faptul că este o clonă a defunctei Arresa a fost o revelație cutremurătoare, cu atât mai mult cu cât a văzut altele perfect identice în alte capsule, dar nu este cel mai rău lucru care i se putea întâmpla. Ajunși față-n față cu Arus, și pregătiți de luptă, singura îngrijorare a prințesei Vega era cum să facă în așa fel încât clonele din ADN Drakenian să li se alăture împotriva lui. Nu avea să fie ușor din moment ce toți acei indivizi au crescut forțat și au fost îndoctrinați în învățăturile lui Arus. Cu Asira eliminată, flota Rasuriană în retragere și Arresa închisă în laboratorul genetic al navei, singurii care mai pot interveni pentru a-l ajuta pe Arus au rămas Drakenienii clonați, iar cel mai mare pericol îl reprezintă clonele poziradion, specia lui Dreydin, pentru că aceștia au cea mai extinsă rază de atac. Vega avea nevoie de o metodă eficientă de a le arăta că Arus doar se folosește de ei și că Erendor ar fi un lider mai bun, dar adevărul este că logodnicului său nu-i prea pasă de acei indivizi, cum nu-i pasă nici lui Arus. E drept că Erendor va învăța să-i aprecieze mai mult, cu timpul, dar trebuie să le transmită cumva asta, așa că Vega se retrage și o ia și pe Alura cu ea, urmează acea parte din plan care lui Erendor n-o să-i placă. Acesta este transformat în Kron, poate foarte ușor să-l termine pe Arus în 2 timpi și 3 mișcări, literalmente, dar așa clonele pe care Vega dorește să le declare „Noii Drakenieni” vor crește învățând să-l urască pe Erendor și să se revolte împotriva lui pentru că nu e cu nimic diferit de Arus. Înainte de plecare, Vega îl împinge pe Kron înspre Arus folosind un câmp gravitațional inversat extrem de puternic. S-au înțeles telepatic mai demult să facă asta, deci nu a fost o surpriză pentru Erendor, doar ceva ce-i complica lupta, totuși, a fost oportunitatea perfectă pentru Graviton să intre-n scenă.

5) Graviton (Personalitatea leneșă)

Cu impulsul primit din partea prințesei, ultima acțiune a lui Kron înainte de transformare este să-l lovească pe Arus cu pumnul și să-l trimită într-o zonă în care Graviton va putea folosi mai multe obiecte pentru a-l ataca, mai exact pe țărmul mării, unde s-a prăbușit nava pentru prima dată și unde încă mai sunt bucăți mari din ea. După tranziția completă, Graviton s-a îndreptat înspre el folosindu-se de levitație, urmat de Grun și Gregoria. Cei 3 războinici rămași încep lupta cu Arus, Grun și Gregoria își folosesc toate puterile pentru a-l ataca, dar Graviton stă de-o parte și își folosește puterile gravitaționale pentru a face ca obiectele din jurul său să „zboare” înspre ținta sa.
Când Erendor și-a împărțit personalitățile nu a stabilit care va fi puterea fiecăreia pe baza vreunei trăsături caracteristice, doar că asta avea la îndemână atunci. Nu toți Poziradionii, de exemplu, sunt sinceri, sau toți aquos generoși ... etc, etc ... dar cu specia gravitum a nimerit-o cum nu se putea mai bine. Majoritatea acestor indivizi se axează atât de mult pe puterea lor gravitațională încât mușchii lor se atrofiază, sau cel puțin nu se dezvoltă la fel ca ai celorlalte specii. Graviton nu este o excepție, aparența lui este tipică speciei: fără aripi, mușchi insuficient dezvoltați pentru luptă, deci apropierea de un inamic este o pierdere aproape garantată pentru el și oricare alt gravitum.
Graviton: Am obosit să arunc gunoaie peste tine, Arus, aș prefera să mori, ai vrea te rog?
Arus: Ce te face să crezi că vei reuși acum? Din câte îmi amintesc ori de câte ori am luptat am reușit să gândesc mai repede decât tine și să scap.
Graviton: Așa e, trebuie să recunosc, dar asta a fost când aveai ajutoare, pe fiica ta la prima noastră luptă, Asira la următoarea și o clonă a fiicei tale la ultima. Doar o dată ai scăpat pentru că eu nu gândeam limpede, dar acum ce mai ai? Clonele? O să te scape ele? Care va fi viața lor după aceea? ... În cazul în care vor reuși, desigur.
Arus, Grun și Gregoria sunt singurii care luptă corp la corp, iar Graviton se rezumă doar la atacuri de la distanță și la tachinări. Arus trebuia să fie cât mai furios pentru a-și pierde concentrarea și a spune ce au nevoie clonele să audă pentru a-l abandona. Acest eveniment nu a întârziat prea mult, ori de câte ori Arus a scăpat de Grun sau Gregoria și s-a năpustit spre Graviton, acesta a manipulat câmpul gravitațional din jurul lui pentru a-i face corpul greoi și cădea sub propria greutate, iar Grun și Gregoria profitau de acest efect pentru a-i provoca și mai multe daune. Era normal, tot ce aveau de făcut era să se arunce peste el, gravitația îi afectează și pe ei, dar în același timp își foloseau și puterile bionice. Nu a durat mult până când Arus și-a pierdut cumpătul și a căzut în capcană.
Arus: Chiar trebuie să fac eu totul?! Ce rost are să ai o armată de clone dacă sunt atât de inutile?
Graviton: Nu prea știu ce să spun, au fost creați strict pentru ADMD, nu pentru luptă, nu-i așa? Era unicul lor scop, singurul cu „S mare” de la „Singular”, doar că nu a funcționat.
Arus: Nu contează, încă am un as în mânecă.
Arus este un cunoscător al Drakenienilor și al modului de funcționare a puterilor acestora, al limitelor acestora, deci profită de faptul că este un amalgam de 3 specii diferite după mutație și se îndepărtează de Graviton folosind viteza speciei mecavibros. Odată ajuns într-o zonă sigură, tot ce mai are de făcut este să scape de Grun și de Gregoria, care îl urmăreau îndeaproape, după aceea să-și ia avânt și să zboare în viteză spre Graviton. Speciile din care este alcătuit Arus sunt infernus, metalicon și mecavibros. Două dintre acestea sunt cunoscute pentru forța lor fizică, iar în combinație una cu cealaltă se poate ajunge la niveluri de putere cu adevărat impresionante. Arus poate folosi puterea vibrațiilor mecanice ale speciei mecavibros pentru a trece prin câmpul gravitațional puternic al lui Graviton, dar nu-l poate atinge dacă rămâne în acea stare. Nu prea a acordat atenție faptului că Alura și Vega nu sunt prezente și nu s-a întrebat o clipă unde ar fi și ce ar putea face, Graviton s-a asigurat de asta, iar când a fost la câțiva milimetri de a-i pune capăt, Arus este lovit de o rază de lumină extrem de intensă. După ce s-a ridicat de pe jos și-a dat seama că au fost clonele poziradion, l-au atacat de la câțiva kilometri distanță.
Graviton: După cum ziceam, nu mai ai pe nimeni.
Arus: Nu contează, pentru că nu am nevoie de nimeni ca să te înving.
Atacul inițiat de Arus nu a avut doar scopul de a-l elimina pe Graviton, acesta se aștepta ca unul dintre aliații tânărului Drakenian să intervină, așa că a folosit atacul pe post de paravan pentru a lăsa un dispozitiv exploziv în apropierea sa. După detonare, Graviton și-a pierdut controlul asupra transformărilor sale, a trecut de la o formă la alta fără a mai consuma elementul specific, iar efectul electro-magnetic al acestui dispozitiv a dat peste cap infrastructura bionică a Gregoriei și a tatălui său. Acum au nevoie de timp pentru a-și recalibra sistemele, timp pe care Arus îl folosește pentru a-l ataca pe Erendor.
Arus: Un destabilizator de stare, drăguț, nu-i așa? Cum credeai că l-am învins pe Atlas Flame?
Arus aduce din nou în discuție masacrul de acum mai bine de 20 de ani pentru a-i plăti lui Erendor cu aceeași monedă și a-l face să-și piardă controlul. Tactica a mers, Erendor a inițiat un atac în forma infernus, iar când aproape l-a atins pe Arus a devenit ventus și tot ce a reușit să facă a fost să trimită o briză ușoară de aer spre el. După alte câteva încercări nereușite, și după câteva minute în care Arus l-a caftit bine, apare Vega cu soluția problemei. Prințesa îi ia locul în lupta cu Arus și îi dă un cristal pentru a elibera o nouă personalitate și a-și stabiliza corpul.

6) Nexus (Personalitatea narcisistă)

După ce respinge un atac din partea prințesei Vega, Arus observă în sfârșit ce s-a întâmplat. Erendor s-a restabilizat, dar a ales forma crystalis, dintre toate formele a ales-o pe cea mai dezavantajoasă. Această formă nu are aripi și este compusă în întregime din cristale transparente, forma lui este ușor de modificat, dar în mare parte se aseamănă cu celelalte personalități.
Arus: Să văd dacă am înțeles bine, ai ales un crystalis pentru a lupta cu mine? Mă faci să râd, băiete, eu am părți din metalicon și mecavibros în mine, 2 dintre cele mai puternice specii împotriva a ceea ce ai ales.
Nexus: Am ales asta pentru că arăt splendid, nu ai cum să faci o astfel de frumusețe să pălească, dar mai are un anume efect asupra multi-hibrizilor, ia vino-n coace să vezi!
Un crystalis nu are nicio șansă împotriva celor două specii menționate de Arus, dar în cazul lui are un anume efect distructiv asupra corpului său mutant. Înaintând spre Nexus pentru a-i dovedi că are dreptate, Arus pășește din ce în ce mai greu. Inițial acesta crede că Vega își folosește puterile gravitaționale, după aceea că este una dintre clonele trădătoare, dar gravitația nu face ca părul din cap să-i cadă și nici nu-i provoacă febră, deci trebuie să fie altceva.
Nexus: O simți, nu-i așa? Respirație greoaie, celule care mor, alte efecte de care nu-mi mai amintesc, este motivul pentru care speciile Drakeniene nu se împerechează decât între indivizii aceleiași specii. Anumite minerale sunt nocive pentru hibrizi, cu precădere pentru cei care au mai multe gene diferite, cei care sunt născuți din părinți hibrizi. Tu nu ești născut astfel, dar ai ajuns așa din prostia ta, bucură-te de un bine meritat cancer, unul care se răspândește în corp cu o viteză nefiresc de mare.
Arus a înaintat din ce în ce mai greu, iar când a ajuns lângă Nexus, acesta a căzut pe jos și a început să se zbată în agonie, nu înainte de a încasa câteva lovituri sănătoase de la toți cei din jur. Chiar și clonele s-au apropiat de el și au început să-l linșeze. La scurt timp Grun și-a resetat infrastructura bionică, s-a apropiat de Arus și l-a decapitat cu o ghilotină din lumină solidă.
Grun: N-ai arătat niciodată mai bine, mincinos trădător ce ești.
Alura: Mai rămâne doar problema noastră, copiii populației mutante.
Nexus: Avem nava lui, acolo se află extractorul de ADMD, îl putem folosi.
Vega: Nava are încă destulă energie pentru a-l face să meargă. A fost un plan bine gândit.
Nexus: Deștept și chipeș, cum să nu mă iubesc?!
Gregoria: Mai avem nevoie de acel culoar?
Nexus: Pe acolo o să vin când termin extracția, acum hai să salvăm copiii aceia!
După câteva ore de extragere și rafinare, ADMD-ul a fost în sfârșit gata pentru a fi administrat ca leac, Alura, Grun și Gregoria s-au întors în lumea lor ajutați de Vega, iar Erendor s-a retras într-o peșteră pentru a se recupera după luptă, nu mai era nevoie să plece și el. Arus a fost în sfârșit învins, acum tot ce a mai rămas de făcut este să convingă clonele că au ales varianta corectă când l-au ajutat, avea totuși un presentiment cum că nu toate îl vor asculta.

-Va urma-

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!