poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6140 .



Scrisori deschise din imprudență!( VII)
proză [ ]
Dragă mamă soacră
Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Scaietina ]

2005-11-06  |     | 



Dragă mamă soacră,
Sper din tot sufletul ca scrisoarea mea să te găsească în spital pe patul de boală așa cum ar trebui că și acum când mă gândesc la mata cum stăteai așa cu inima aproape exploadată mă lăcrimez imediat numai cât mi-ai mâncat tinerețile care te-a și dus la această operație de ce ți-a scos.
I-am zis lui Vasile, ia mai dă-o-n a cucului măi, tu chiar crezi că oi fi așa de proastă să-i spun maică-tii toate alea, tocmai acum, când stă să moară liniștită?
Nu mă rabdă pe mine sufletul ăsta așa mare să-ți spun că pe tata l-o călcat căruța da' numa cu roatele din față fiind beat mort atât el cât și calul care n-are nici o vină animalul de el dormind în șanț la această Clementină cu care se concubinează de parcă a dat strechea în el la etatea care s-a ajuns fără rușine de râsul curcilor care arată cu degetul spre acest neam de curvari în care am intrat fără să mă gândesc măcar.
Mai ales că el nici nu a decedat pe loc nevrând nici după asta că așa de încăpățînat moșneag nici doctorii n-a văzut că se mira cu toții când a descoperit că îi lipsea umărul din braț, negăsindu-l decât cu anticipație peste o zi, drept pentru care l-au înfășat în ghips și l-au internat în același pat cu ceilalți doi care i-a pălit trenul săptămâna trecută la trecerea de pietoni fiind cazuri tot de beție și alcool în sânge și neocupând nici ca spațiu cine știe ce.
Deci nu te gândi mata că eu aș putea să-ți dau vești rele, ba chiar am vorbit si cu părintele a zis că să nu-ți faci griji că el nu pleacă pe nicăieri că și-a terminat concediu și te asteaptă cu mare nerăbdare când o fi nevoie la o adică.
Că asta îi spuneam și lui Vasile, prost ești mă că așa te-a făcut cin-te-a făcut! Mă-ta e la etajul 5, tat-tu la al doilea numa' noi mai lipseam că după ce o gazat statul toate gâștele nemaiavând pe ce pune mâna din strâmtoare în coteț am tăiat și porcul și l-am mîncat numa' pe jumătate drept pentru care îmi pare rau că având trichineloză, n-am mai apucat să-ți trimitem și mata măcar o jumară că veterinarul ne-a internatără pe toți la etajul unu așteptând paralizarea care cică urmează să se producă.
Suntem cu toții aici și Cateluța și Titel, Costică, Coculeana ba până și tanti Anica care a mai stat să o înjunghie și bădia Iordache de supărare.
Chiar șeful de secție cînd s-a uitat pe fișele noastre a zis: mai sunteti bă de-a lu' Oasenegre pe acasă, ce dracu n-ați avut nici unul pântecarie să lipsiți de la pomană, da ei nu că cum adică să lipsească neam de traistă și sărăntoci, nu ca noi, că am făcut o pomana porcului drept ditamaia pomană țipănd jigodia nu l-ar mai înghiți pământul atât de tare că ne-a dat de gol chiar dacă noi l-am comis în miezul nopții cheltuind și Renelul cu această ocazie cei 50 de kilowați care îi aveam din social.
Lui Vasile i s-au înfundat ochii în găoaze atâta cât poate să-și vadă sprâncenele dinspre dinăuntru-n afară și acu' nici de înjurat nu zice bine că s-a înțepenit oleacă și buzele așa că mă rog să rămân sănătoasă ca să vă pot îngropa cum se cuvine care cum a fi la rând, că dacă nici asta nu o să o facem după trebuință apăi chiar că ne-am dus de râpă ca neam nu ne mai ștergem obrazul din rușinea lumii și din gura Costârcenilor.

Drept pentru care, te-mbrățoșază cu nădejde a ta noră defunctă după mata de acuma,
Vasilica




.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!