poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3396 .



vaporul
proză [ ]
M

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ioanan ]

2006-02-22  |     | 



mor și eu cu M, dar moartea mea rămâne lipită pe un perete ca o fereastră oarbă. pe-acolo el iese în plină febră afară. să nu răcești, îi strig în urmă, ia-ți și tu o vestă ceva. spune că nu. dar își mai ia un nume și pleacă.

după ce aflu că trecerile lui stau toate atârnate ca niște tablouri mă mai liniștesc. M pictează cu arome și uleiuri pe pânză. în toate tablourile lui oamenii au aripi și rădăcini. când mă mir se supără . evident. îi las vesta pe spate fără să-l ating.

aerul s-a inflamat cumplit între noi. nu știu cum să tratez inflamația asta.

spitalul scârțâie ca un vapor sub tone de portocale. e ora de vizită. medicii sunt ca niște fluturi timizi albi sau complet verzi, unii albaștri foarte frumoși. în orele de vizită fluturii primesc mere și zâmbete de la aparținători. M aruncă ancora și oprește să smulgă săruturi. acum e un căpitan de vas ce a înfruntat cu bine furtuna. peste o oră se vor întoarce gândacii și tot personalul va uita ce a fost. M va face febră ca să uite și el.

am mai tratat boala asta cândva. toți pacienții au aripi și rădăcini. desenez ferestre pe ziduri. îmi amintesc perfect că nu se poate face nimic altceva.

mor și eu cu M. am oasele verzi. M s-a plictisit să conducă vaporul. toate spitalele ar trebui să fie arbori, îmi spune. poate doar așa.


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!