poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3435 .



Poem cu o planetă turtită
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Alberto M. Popesco ]

2007-10-08  |     | 



Prima strofă (strofa aceasta apare în poem doar datorită faptului că autorul vrea să arate că are puțin habar de astronomie)

Undeva, pe la marginea unei galaxii de mărime mijlocie, există o planetă mică. Pământ. Mai este cunoscută și sub alte denumiri:
Terra, Planeta Albastră. Un element foarte interesant: e o sferă turtită la poli.


Strofa a doua. Homo 2Xs

Pământul este lung și foarte lat. Cea mai evoluată specie care populează acesată planetă se numește "Homo sapiens sapiens".
Mai pe scurt, "homo 2Xs". În următoarele strofe voi detalia mai pe larg aspecte despre această specie.


Strofa a doua bis. Viața

Datorită faptului că homo 2Xs a apărut doar cu ajutorul acestei strofe, vom explica pe scurt ce este viața. Viața este o formă organică a materiei.
Materia este un fel de adunătură de particule microscopice care s-au format pentru că... Pentru că uneori e mai bine să stai unul lângă altul,
decât să viețuiești singur și trist ca un manelist. (rima e accidentală, rog a nu se ține cont)


Strofa a treia (aici începe acțiunea propriu-zisă)

Homa 2Xs s-a organizat, foarte de mult, în ginți și cete punând stăpânire pe planeta aceasta turtită. De atunci au început toate problemele, au fost inventate: munca,
prostituția, războaiele, scrierea, partidele, cuvântul "pace", sânii umpluți cu o materie gelatinoasă, siliconul etc-etc.


Strofa a patra, foarte pe scurt

Homo 2Xs a stabilit că distanța se măsoară în metrii, greutatea în kilograme și că banii se transportă cu ajutorul portofelelor.


Strofa a cincea. Războaiele de cucerire.

Prima dată homo 2Xs a cucerit natura. Nemulțumit și foarte ambițios, homo 2Xs a inventat războaiele. Și au început să se cucerească în mod haotic între ei.
Tot atunci a fost inventat sclavagismul. E demn de menționat cu homo 2Xs e stapânul regnului animal și vegetal. Celelalte specii care viețuiesc pe planeta
turtită l-au recunoscut ca unic proprietar, și s-au lăsat domesticite, sau eradicate complet. Concluzia, în zilele noastre homo 2Xs face tot ce vrea pe planeta aceasta,
nu e nimeni în măsură să-i țină piept, nici măcar leii sau urșii bruni.


Strofa a șasea

Homo 2Xs s-a hotărât că are nevoie de o instanță supremă; atunci a meșteșugit tot felul de zei. Zeii sunt în general ființe bune, blânde, cu simțul răspunderii și foarte inteligente.
Homo 2Xs raportează acțiunile lui cotidiene la o scală de valori a zeilor. Pot cita aici o zicală foarte cunoscută, care apare într-o carte cu foarte mare succes comercial: "Dacă faci bine unei alte bucăți de materie organică, zeul cutare (să-i spunem D-zeu) te va lua la el acasă atunci când o să decedezi."
Casa acestui zeu, D-zeu, e un fel de tărâm miraculos, asemănător unui ou kinder, plin de surprize dulci. Da, bun, am stabilit ce-i și cu zeii aceștia.


Strofa a șaptea, unde aflăm mai multe despre zei

Azi se pare că toți zeii au murit, sau au plecat să doarmă puțin, fiind foarte supărați că homo 2Xs e un tip obscen care-i injură foarte des.


Antepenultima strofă, diverse acțiuni care au loc în mod frecvent pe planeta turtită

Nașterea puilor vii, studiul matematicii, a artelor frumoase și a războiului. Construcția de block-house-uri, biserici, supermarket-uri, avioane de luptă invizibile etc-etc



Penultima strofă. Planuri de viitor pentru Homo 2Xs

Cucerirea planetelor apropiate în stilul bine cunoscut. Formarea unei religii noi și încăpătoare, unde toată populația planetei turtite își va găsi mereu un loc de muncă, iar toate evenimentele sângeroase sunt contabilizate, catalogate și studiate pe baza unui sistem de gândire modern și profesionist.



Ultima strofă


danger-danger-danger!!!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!