poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1965 .



despre moarte și alte fleacuri II
proză [ ]
fragment

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [emilian ]

2008-01-17  |     | 



Pe a lu Nistor l-au halit lupii. L-a găsit în pădure o țigancă ieșită să culeagă bureți. A dat de două ori cu piciorul în el să vadă de mai suflă a stuchit în sîn și-a dat fuga în sat să anunțe veterinarul. Atîta a dus-o capul. Veterinarul a anunțat șeful de post șeful de post a anunțat orașul în două ore au venit criminaliștii să recolteze probe.
Plouase și a lu Nistor mirosea a pămînt reavăn. Jumate din el că din ailaltă jumate se scurgeau în pămînt firișoare de sînge ca niște rădăcini.
Nu-mi era scîrbă deloc mă tot foiam cu aparatul foto la gît încercam să găsesc o poziție. Doi țărani mi se tot băgau în cadru unu din ei s-a trezit: bă iaca a lu nistor nu mai tre să se teamă de trăsnet acu are împămîntare.

Zilele de Crăciun la ziar sunt ca și cum ai tăia porcul. Cel puțin dacă ești pe spital ori pe poliție.
După zile întregi în care te întorceai doar cu un bătut ori un bețiv fugit din spital în sfîrșit simți că se deschid cerurile și pentru tine. Înjunghiați intoxicați come alcoolice cu duiumu morți în cîmp morți în canal morți pe unde a apucat fiecare. Drumul de la spital spre redacție era cel mai plăcut. Nu te puteai sătura să-ți imaginezi admirația colegilor în urechi sunau o mie de feluri în care ți se mulțumea că ai tolba plină plus două-trei de prima pagină. Dacă era deschidere dublă prima pagină era a ta. Dacă poza era reușită se făcea o singură deschidere cu o poză mare eventual o gură căscată sau mai știu eu ce. Lumea era în toane bune aveai mai multe șanse să împrumuți un bon de masă de la colegii de la radio că la ziar încă nu se făcuse comandă.

Cînd nu ai ce scrie cei mai buni prieteni ai tăi sunt reclamagiii de profesie.
Elena era proaspătă patroancă de stand și proaspătă soacră mare. Pentru că la coafor nu s-a respectat programarea și fiică-sa a trebuit să decaleze ora de la Starea Civilă a făcut reclamații pe unde-a apucat. După două zile m-a îndrăgit. După trei luni cînd a venit raportul OPC-ului, DSV-ului, Primăriei, Oficiului Prefectural, Prefecturii, Gărzii Financiare, ITM-ului, IPM-ului, m-a trimis în origini. Toți erau corupți. Oricum fiică-sa era la fel de slută, cu sau fără reclamații.

Pentru două lucruri am rămas în istoria ziarului.
Unu. Primarul s-a enervat pe un articol în care vizam primăria a venit în redacție a răsturnat masa a făcut spume s-a făcut că dă telefon unor racheți apoi m-a amenințat că mă spune lu mama.
Doi. Venise una în școala de presă. Divorțase și bărbat-su scrisese la Din dragoste redacția aștepta să intre Mircea Radu în sediu.
Aveam de furcă cu o patroancă despre care scrisesem că vinde ouă expirate conform raportului DSV. Femeia venise cu sacoșa plină de ouă să-mi arate că nu e adevărat. După jumate de oră s-a enervat a scos o farfurie și a spart două ouă în fața mea să-mi arate ce proaspete sunt. În fața mea și a lui Mircea Radu care intrase în sediu și transmitea în direct.

Ar mai fi și al treilea lucru. Patroanca aia cu nunta a făcut reclamație și împotriva restaurantului unde a organizat petrecerea odorului pe motiv că angajații au tras-o în piept la gramajul fripturii.
Trei luni de zile cît a venit la ziar a umblat cu corpul delict adică- o pulpă de pui- în geantă.




.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!