poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4644 .



Terra Nostra
proză [ ]

Colecţia: science fiction

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Crin ]

2008-04-22  |     | 




Omenirea ajunsese în anul 2890 la un asemenea nivel de dezvoltare încat sistemul solar era împînzit de călătorii intra, interplanetare si intergalactice, prin generarea controlată de găuri negre. Oamenii de știință ai vechii Americi au reușit să producă în 2008 în pîntecele munților Stîncoși primele găuri negre, 700 de ani mai tîrziu aceasta a generat o nouă formă de transport, abandonînd trenurile, autovehiculele și vapoarele expuse azi, numai în muzee. Astfel, ciocnind atomi la viteze inimaginabile cu ajutorul unor dispozitive atașate pielii, fiecare pămîntean, putea călători, unde dorea el, împreună cu orice dorea. Raza putea fi infinit de mare, transportul depinzînd de existența unei surse de energie direct proporționale. Iar cum, omul în acest sfîrșit de mileniu ajunsese să conserve în materie de 80% orice formă de energie a planetei, stocurile erau suficiente; însă într-o continuă mișcare și la mari costuri. Astfel omul transporta de la lucruri, pînă la insule. Geografia Pămîntului a luat o nouă formă prin sporirea numărului de insule, fiecare pămîntean dorind oaza lui în deșertul oceanelor; și prin decongestionarea rapidă a coloaselor urbane, ducînd la mari întinderi, numite dell-uri caracterizate doar de clădiri administrative, culturale și spațiu disponibil de transport pentru oameni și obiecte. Þările sărace erau cele care nu reușeau să profite pe seama elementelor satisfăcător. De exemplu, calmele ecuatoriale au împiedicat dezvoltarea unor regiuni precum cele deținute cîndva de Brazilia sau Malaysia. În aceste regiuni se trăia și acum ca la începutul mileniului, pe seama turismului, protejînd cu energia de care dispuneau punctele turistice importante, precum statuia lui Iisus din Rio de Janeiro de furtul, distrugerea sau transportul lor în alte zone. Întregul mapamond se unise alcătuind Federația Terrei, existînd doar o oarecare autonomie continentală, nu era și o federație planetară deoarece omul nu reușise de fapt să îmblînzească nici o planetă pînă în acel moment.

În urma acestui progres extraordinar, rasa umană a devenit cu timpul sedentară, cu o înfățișare cu totul verticală, fiecare individ cîntărind în medie o sută de kilograme. Femeile nășteau în proporție de 20% natural și atunci cu imense riscuri. Pămîntenii aproape nu mai prezentau păr, iar caninii și premolarii dispăruseră. Dimensinile craniului au crescut, iar neuroanatomia, care a dezlegat în anii 2500 secretul creierului, l-a adus la capacitate maximă de funcționare și la telepatie. Atunci, a urmat un val de sinucideri, omul constatînd inutilitatea vieții lui pe Pămînt și zădărnicia religiilor. Cei care au rezistat impulsului au fost practicii, instituind noi credințe bazîndu-se pe teoria evoluției și păstrarea identității ca rasă. Însă, firește, a existat și o parte din omenire care a găsit în această deschidere o și mai mare credință în Dumnezeu. A urmat o eră a păcii în care omul și-a explorat noile puteri, din punct de vedere social, pînă la căutarea altor rase decît cele din apropierea galaxiei lor. Rase în general pașnice sau mult mai evoluate care nu au găsit în Pămînt nici o formă de profit pînă ...acum.

Brameniul Lorzilor Practicii, instituție fondată cu 300 de ani în urmă, se întrunea în camera ovală, sub globul de cristal al dell-ei Aiichal. Fost oraș rus, acum o vastă întindere, în platoul Siberiei, în care periodic apăreau și dispăreau așezări pentru perioade nedeterminate de timp. Dell-a Aiichal era acum în plină dezvoltare datorită noilor explorări subterane generate sub imense globuri termoreglabile. Era și punctul de întîlnire pentru analiza unei situații cunoscute doar de lorzii practicii, telepați capabili de a bloca citirea gîndurilor lor de către civili.

Pămîntul era de 30 de ani sub asediul mut al harge`dzii-lor, rasa mult evoluată, din constelația Andromedei, ce descoperise saltul în spațiu dar nu și secretul telepatiei, fiind o rasă preponderent practică. Acum așteptau la marginile galaxiei, pregătind invazia. Știau că pot cuceri Pămîntul. N-o făceau dintr-un singur motiv. Curiozitate. Cu sute de mii de ani mai evoluați, au cucerit, au pierdut, au văzut toate fațelete existenței, și acum ajunseseră la momentul în care, vieților lor se prelungeau de-a lungul a mii de ani, iar anii aduc cu sine plictiseala. Nu cucereau Pămîntul pentru că doreau să îl cunoască întai, să se... amuze.

`Gezhe Brat, harge`dzii bănuiesc ce se întîmplă?` întrebă telepatic secretarul Brameniului pe Consulul Principal, și cel mai puternic telepat cunoscut, în viață. În vîrstă de 85 de ani, consulul își plimbă degetele peste sprîncenele încruntate și spuse:
`Nu, nu încă. Ne ascultă.` zîmbi.
`Atunci să fim discreți! Cum înaintează lucrurile?` spuse Consulul Americilor.
`Bine, vînturile iernii siberiene crează stocuri considerabile de energie, lucrul înaintează rapid. Tranformatorul Termic este în poziție.` răspunse cel Chinez, care ar fi putut fi reprezentantul Terrei în materie de rase, avînd în vedere mélange-ul genetic, care era 70% de origine chineză.
....Nu avem decît o șansă, ar fi bine să reușim... gîndi Gezhe Brat, Consulul Principal. Însă nu accepta accesul celorlalți la asemenea gînduri, ar fi cauzat isterie.

Navele harge`dziilor fiind la marginile galaxiei, locuitorii Pămîntului nu știau de existența lor; nu știuseră, telepatic, unde să le caute. Conducătorii harge`dziilor : Ahuapft și simbiotul său Aguarn anunțaseră în limba terrană conducătorii Terrei, după ce o studiaseră în prealabil 10 ani, că o vor invada, și că așteaptă să li se dezvaluie secretul telepatiei și iubirii pămîntene, preferabil înainte de invazie. Apoi făcînd niște pocnituri, agitîndu-și apendicii membrelor superioare, ca niște degete, în număr de vreo 25 încheiaseră transmisia. Chiar dacă pămîntenii ar fi dorit să dezvăluie secretele, cunoșteau numai unul dintre ele. Acum, la 20 de ani de la acea transmisie, rasa umană avea să contraatace.

Navele terrane asteptau în orbită, dar știau că sunt incapabile să țină piept gigantelor harge`dziene. Terranii, deși aveau și ei secretul găurilor negre, n-au reușit niciodată sa îl aplice în raport cu călătoriile cosmice ale navelor. Primul salt reușea, al doilea însă era imposibil datorită incapacității a furniza cantitatea de energie necesară saltului. În spațiu, nu exista nici o formă de energie stocabilă, in afară de cea solară, insuficientă și lentă, iar eventuala captare a energiei unei comete risca distrugerea navei, iar ratarea cometei ar fi însemnat zeci de ani de așteptare.

Știind aceste lucruri, Gezhe Brat, a orientat omenirea în altă direcție. Folosindu-se de calitățile excelente de telepat, a creat un organism în totalitate telepat, condus, în adîncurile Siberiei. Chiar dacă harge`dzii i-ar fi urmărit mișcările, n-ar fi înțeles niciodată ce se întîmplă, în afara unei exploatări miniere, neexistînd nici o formă de comunicare decît telepatia legat de adevăratul proiect, și discuții legat de minerit în limba terrană.

`Consul al Extrateranei, ce locație ați găsit?”
`O sondă, survolînd întinderea Alpha Centauri, a decoperit o gaură neagră de dimensiuni adecvate. Transformatorului Termic îi vor fi incredințate acele coordonate spațiale.’
`Foarte bine. Consul Chinez, credeți că avem suficientă energie?”
`Imposibil de calculat.’
Consulul fu deranjat de răspuns. Își îngădui o expresie de insatisfacție.
`Va fi suficient, dacă vom trăi să aflăm.”
Consulii știau ce înseamnă asta. Dacă dispariția Terrei din sistemul solar va dezechilibra întreaga galaxie, astfel cauzînd o rearanjare a întregului sistem de galaxii, această va cauza materializarea Pămîntului departe de gaura de vierme, sau apoi departe de poziția lui actuală în sistemul solar, la întoarcere. Stors de seva interioară și departe de o Stea, ar fi însemnat moartea lui. Dar sub asediu harge`dzilor, soarta ar fi fost similară. Credința lor evoluționistă și de conservare a rasei îi împingea însă la această măsură.
`Să îi surprindem atunci!` spuse Gezhe Brat, aproape mîndru de nebunia ce plănuia să o ducă la bun sfîrșit.


În inima Terrei, la suprafața mantalei pe care inginerii telepați o descoperiseră după luni de excavații, Consulul Principal, asistat de suita celor 5 : al Americilor, Chinez, African, European și Extrateralian, dădu ultima comandă imensului aparat. Transformatorul Termic decolă suprafața mantalei și pătrunse în magmă.

Sub privirile consternate, deci de o reală fericire, ale harge’dzilor, o imensă gaură neagră apăru în interiorul Pămîntului, și îl înghiți. În Alpha Centauri acesta reapăru, în întuneric deplin, pentru a dispare din nou în a doua gaură de vierme. A treia oară apăru în Andromeda. Iar harge`dzii n-au fost niciodată mai surprinși ca atunci cînd planeta-mamă a lor s-a dezintegrat la apariția Terrei înauntrul ei. Iar acolo, utilizînd magma azotoasa specifica acelei lumi verzi, Transformatorul a generat un nou salt, către altă planetă a harge`dziilor, și alta, și apoi alta. Ultimul salt a fost înapoi în galaxia din care a plecat, în sistemul solar de care sperau să mai aparțină.

Însă ceea ce nu prevăzuseră terranii, în cazul nebun în care planul lor ar reuși, era situația Terrei la sfîrșit, se pregătiseră să ia riscuri mult mai mari decît acesta. De sub crusta Terrei, în tăcere mormîntală și vizibil îmbătrîniți de salturile succesive, Lorzii Practicii, Gezhe Brat și consulii lui, ieșiră la suprafață. Au găsit-o pustie sub amprenta magmei azotoase a tuturor celorlalte lumi și secată de energii. Se plasa undeva în apropierea lui Marte, care atras de Soare și neincomodat de Pămînt, a migrat. Știau, harge`dzii nu vor întîrzia să apară, nu să cucerească ci să se mire încîntați chiar și în fața distrugerii propriului imperiu. Generînd în Dell Aiichal, ultima gaură neagră care va fi existat pe Pămînt, Gezhe Brat și consulii s-au îmbarcat în navele rămase în orbita lui Marte, nave cu populații atent selecționate pentru colonizare, care îi așteptau, în timp ce pentru toți cei uciși în timpul salturilor, fusese Apocalipsa.

Într-adevăr, harge`dzii au fost consternați, nu au prevăzut puterea lui Gezhe Brat de a pătrunde în mințile lor pînă la a afla coordonatele lumilor lor, ori de a încerca aplicarea unui plan atît de disperat. S-au întors pe Terra și tot ce au găsit a fost cadavrul planetei care a salvat copiii cărora cîndva, tot ea, le-a dat viață.

Navele au luat drumul stelelor căutînd o nouă planetă unde să renască. Unde să-și protejeze specia, unde să facă dragoste fără a scoate un cuvînt. Gezhe Brat își așeză planitopul la nivelul tîmplei și dictă : “Geneza. La început, omul a distrus cerul și pămîntul.”

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!